4 Idea Sambutan Ulangtahun Perkahwinan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Setiap tahun sambutan ulangtahun perkahwinan pastinya akan disambut meriah oleh kebanyakan mereka yang bergelar suami isteri. Pelbagai cara sambutannya. Ada yang memberi hadiah sebagai tanda terima kasih kerana bersama-sama menjalani kesusahan dan kesenangan dalam kehidupan rumahtangga. Bagi mereka yang berpendapatan sederhana, mungkin lain sambutannya. Tak mampu nak membelikan hadiah yang mahal-mahal, cukup sekadar hadiah yang murah sahaja.

sambutan ulangtahun prkahwinan bersama anak

Kadang kala kita sebagai insan yang baik hati, susah mana pun nak belikan hadiah, tetap kita belikan juga. Tetapi harus di ingat, hadiah bukan segala-gala. Ucapan yang tulus ikhlas yang diucapkan kepada pasangan adalah hadiah yang terbaik. Bagi kaum lelaki, tarikh-tarikh penting sebegini memang kita terlupa. Bukan nak buat-buat lupa, tapi dah memang terlupa. Kadang kala kita tak ambil serius tentang tarikh-tarikh penting macam ni.

Dan apabila si dia mula menunjukkan tanda-tanda tidak puas hati, merajuk dan sebagainya lagi, barulah kita terkial-kial nak pujuk. Susah ke nak ingat tarikh-tarikh penting macam ni? Bagi aku, memang susah. Sebab tarikh-tarikh macam ni bukan setiap hari kita hafal. Kan? Dibawah ini aku nak kongsikan beberapa idea sambutan ulangtahun perkahwinan yang mampu korang berikan buat insan yang tersayang. Sebelum korang baca sampai habis, aku nak mintak maaf dulu yer. Hehe.

ulangtahun perkahwinan

Kredit : Ulangtahun Perkahwinan

Idea Sambutan Ulangtahun Perkahwinan versi Pondok Kecil :-

1. Buat kejutan. Buat kejutan yang terlampau contohnya :-

Bawa balik borang nikah untuk isteri melihatnya.

Buat pengumuman dengan pembesar suara sampai satu kampung mengetahuinya.

Untuk pertama kali dalam sejarah, korang buat-buat merajuk dan jangan balik rumah semalaman. Dan apa yang penting hand phone korang, sila OFF. Biar isteri jenuh duk fikir apa kesalahan dia.

Beli sebuah kereta Proton Saga siap dengan kelindan. (Isteri muda).

Untuk hari berbahgia tu, korang buat-buat kurang siuman. Cakap sorang-sorang dan ketawa sakan sorang-sorang. Sekali sekala buat aksi menangis yang terlampau.

2. Sebelum ni korang tak pernah main sorok-sorok dengan isteri, untuk menyambut hari kebahagiaan, sila main sorok-sorok. Main sorok-sorok sampai isteri tak jumpa cari korang. Alih-alih korang dah ke kedai mamak melayan kerenah kawan-kawan.

3. Sila berikan hadiah. Isteri paling suka hadiah pemberian si suami. Walaupun sekadar coklat, ia tetap berharga di mata isteri. Kali ni korang buat macam lelaki kacak yang ego. Beli sebiji bola sepak, bungkus cantik-cantik lepas tu letakkan di tepi katil. Buat note “Hadiah untuk isteri yang tercinta. Selamat menyambut hari ulangtahun perkahwinan”.

4. Dah cukup dah. Kalau ada lagi, aku harap korang sudi tambah dekat ruangan komen di bawah yer.

Ok. Aku harap korang semua terhibur. Kalau korang senyum sorang-sorang baca artikel ni, itu dah mencapai matlamat aku iaitu untuk hiburkan pembaca blog Pondok Kecil. Andai lawak aku ni tak menjadi, aku minta maaf. Aku kena belajar lagi lah macam mana caranya nak hiburkan hati korang semua.

Bila korang senyum, aku pun senyum juga. Bila korang rasa bahagia dengan blog Pondok Kecil, aku pun akan bahagia juga. Dan bila korang sedih, ingatlah. Kehidupan di dunia ni, semantara sahaja. Sedih kita hari ini, tak bermakna kita sedih juga untuk hari esok. Dan setiap kejadian yang berlaku, ada hikmahnya. Ingat tu. Aku pun dalam proses belajar macam mana melawan dugaan untuk setiap kesedihan dalam hidup ni.

Sejujurnya, hati aku adalah hati kanak-kanak riang. Selalu inginkan perhatian dan selalu inginkan kasih sayang dari insan yang aku sayang.

p/s : Terima kasih kerana selama ini mengajar aku erti kehidupan.

IKLAN ~~> Nak kerja dengan gaji lumayan tak??? Kalau nak, sila ke laman –> Kerja kosong part time dan full time

92 thoughts on “4 Idea Sambutan Ulangtahun Perkahwinan

  1. Miss Puan Yati

    Lelaki susah nak ingat tarikh. Kami faham hehe. Amboi bukan main lagi cara-cara sambutan, hehe. Sabar je lah. Yang bawa kelindan isteri muda tu yang tak tahan. Ish ish.. Bagi bola sepak pun boleh. Bolehlah isteri buat sup guna bola tu hehe

    Reply
    1. hafizul Post author

      Haha..sedap ke sup bule sepak ni..emm saje jer kak bergurau senda bergelak ketawa..nak buat betul2 belum ada keberanian lagi..hahaha

      Reply
    1. hafizul Post author

      Haha..terima kasih bro..tu lah..bagi mereka yang nekad betul2 nak cuba baru lah boleh cuba..kalau tak haru biru lah jadinya..haha

      Reply
  2. Pingback: Melayu Boleh Edisi Bulan Jun 2013 | Tips Blogging — HAFIZMOHD.COM

    1. hafizul Post author

      Haha..cuba??jangan bro..bahaya2…sekadar perkongsian untuk menghiburkan je ni..hahaha..kalau bro buat juga, memang hati kering tol lah..haha

      Reply
  3. Pingback: Adakah Ini Artikel Yang Santai? - Pondok Kecil

  4. Pingback: Pendapatan Ke 18 Dari Jobdirumah - Pondok Kecil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge