Aku Bukan Promoter

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Aku bukan promoter tajuk diberi,
Hasil nukilan diri sendiri,
Menarik ke tak, aku tak peduli,
Janji korang semua terhibur hati.

Serangkap pantun di jadikan bicara,
Aku ciptakan untuk tatapan rakan pembaca,
Walaupun nada dan lirik tak sekata,
Itulah namanya teknik menggoda.

aku bukan promoter

Ok. Lupakan seketika pantun menggoda tu. Aku sendiri pun tak tahu kat mana yang menggodanya. Perasaan macam ni lah. Bila dilayan macam-macam benda yang tak logik akan wujud. Jika dilayan lagi, ia akan berjangkit satu persatu. Sedar tak sedar orang azan subuh pun masih berimaginasi lagi. Begitulah kehebatan sang pencipta. Diberikan kita naluri untuk berimaginasi agar kehidupan ini semakin berseri.

Ok malam ni aku nak ajak korang semua untuk menyertai sebuah contest yang agak menarik. Hadiah yang ditawarkan juga sangat lumayan dan tak mungkin mudah untuk korang dapatkannya. Antara hadiah yang ditawarkan adalah :-

  1. Jubah Morocco Lelaki / Jubah Wanita (Pakaian)
  2. Kismis, Kurma (Makanan Kering)
  3. Buku Penulisan Pertama Pelajar Mesir / eBook Penulisan Ketuhanan
  4. Koleksi Matawang Kertas Mesir
  5. Keychain Lambang Mesir
  6. Backlink Blog Pemenang di Sidebar Blog ini Selama Tahun 2013

Enam hadiah yang ditawarkan agak lumayan kan? Jadi aku rasa korang semua tak patut untuk lepaskan peluang hebat macam ni. Bukan selalu ada tawaran hadiah menarik macam ni. Paling penting dan paling aku rasa teruja untuk miliki adalah koleksi matawang kertas Mesir. Mana nak cari koleksi macam tu? Korang tak rasa teruja macam aku rasa ke?

aku bukan promoter

Kredit : Google – Macam ni ke rupa matawang Mesir?

Pihak penganjur sangat bermurah hati kerana menyediakan dua kategori contest yang menarik. Antaranya :-

  1. Kategori Promot / Promosi Kontes
  2. Kategori Join Kontes

Dua kategori yang dipertandingkan, korang boleh pilih nak sertai kategori yang mana. Nak senang korang pilih jer kategori nombor dua. Nak senang lagi, korang kebas semua kategori tu.

Apa yang perlu untuk korang menangi hadiah-hadiah tersebut?

  1. Korang hanya perlu lakukan tiga perkara mudah sahaja.
  • Pertama – Pihak penganjur berikan satu link. Link tersebut akan membawa korang ke satu artikel yang bertajuk I Want To Go Back Home This Year. Berpandukan kepada artikel tersebut, korang buat karangan mengikut kreativiti korang sendiri. Cari isi penting dalam artikel tersebut dan huraikan dengan lenggok bahasa korang yang menggoda tu. Senang kan?
  • Kedua – Korang pilih 3 blogger wanita dan 3 blogger lelaki yang korang rasa perlu dicontohi dalam dunia blogging serta nyatakan sebab mengapa mereka semua perlu dicontohi. Kalau korang pilih Pondok Kecil pun, aku nak kata apa kan. Aku tahu aku tak hebat dalam dunia blogging, dan korang pilih aku, terpaksa aku terima hakikat tu. Haha.
  • Ketiga – Komen yang seikhlasnya berkenaan dengan blog penganjur. Tak kiralah korang nak komen berkenaan dengan tema blog, gaya penulisan pemilik blog, statistik Alexa ataupun pagerank blog, loading blog dan sebagainya lagi. Komen jer apa yang korang rasa nak komen dan masa ni adalah masa yang sesuai untuk korang luahkan segala benda yang terbuku selama ni.

Ok senang kan? Ketiga-tiga perkara yang aku nyatakan diatas adalah dilabelkan sebagai perkara WAJIB. Salah satu dari ketiga-tiga perkara itu korang tak buat, makanya korang jangan bermimpilah nak dapatkan enam hadiah yang lumayan tu. Aku sekadar berkongsi ‘barang baik’ jer. Selebihnya korang yang buat keputusan. Nak sertai contest ni ke tak, terpulang. Nak pujuk korang dengan ayat-ayat kacak pun, aku memang tak mampu. Nak promote lebih-lebih pun, aku kena terima hakikat yang aku bukan promoter.

Kontes1Mei-1Julai

TAPI!!!

Kalau ada insan bertuah yang menangi semua hadiah tu, korang jangan jeles yer. Disebabkan korang tak menyertai contest ini, korang telah membuka satu ruang kemenangan pada mereka yang lain. Jadi sila fikir sedalam-dalamnya dan renung setajam-tajamnya. Semoga pilihan yang korang buat ni tepat, padat dan ringkas.

Jadi, kalau korang rasa nak join, korang boleh klik KAT SINI.

KONTES INI ditaja oleh PENAJA  InsyirahAzhar.com, Colleen-Kawai.com,  UstazImad.com,  huseinrider.blogspot.com, SumiJelly.com, AkmaOmar.com,  LadfeAmir.com, Azri.my dan SukaSedap.com | Kontes ini dianjurkan oleh AsyrofAsriStudio.com

” Contest Memperkasakan Blogger “

62 thoughts on “Aku Bukan Promoter

    1. Asyrof Asri

      Saudari Suri, dipersilakan join ya. 🙂

      Hadiah-hadiah yang ditawarkan / diberikan bukan biasa-biasa.

      Semuanya bernilai dan PURE dari Tanah Arab Mesir. 🙂

      Rugi tak masuk, bukan selalu Blogger ada buat contest macam ni. 🙂
      Asyrof Asri recently posted..Saya Akan Exam, Doakan KamiMy Profile

      Reply
        1. Asyrof Asri

          Susah sangat ke admin Berita Kaki? …

          Cuba senaraikan apa yang susah sangat bahagian “Syarat”?

          Mungkin saya boleh lihat semula. 😉 – InsyaAllah, saya hargai sangat.

          Untuk info Blogger semua, saya dah kemaskini syaratnya 3 kali. 😉

          Mungkin kali ni masuk 4 kali. 😉 huhu penat …
          Asyrof Asri recently posted..Saya Akan Exam, Doakan KamiMy Profile

          Reply
    1. Asyrof Asri

      Saudara Hairul Hafiz, join jangan tak join rugi. 🙂

      Tapi saya syorkan rakan BLOGGER SEMUA yang mampu untuk masuk 2 kategori dipersilakan. 🙂

      Sebabnya kategori promoter kontes sudah ramai, yang masih KURANG join Kontes. 🙂

      Sedih, sebab saya – PENGANJUR masih tak dapat baca penulisan join kontes yang menyebtap mata lagi. 🙂

      InsyaAllah, saya yakin BLOGGER mampu buat. 🙂
      Asyrof Asri recently posted..Saya Akan Exam, Doakan KamiMy Profile

      Reply
    1. Asyrof Asri

      Saudara Afif nak jubah Morocco? … hehe .. boleh tiada masalah pun …

      Cuma artikel penulisan mesti Gempak dan terbaik serta menyentap mata saya sebagai Penilai kontes ni. 🙂

      InsyaAllah, saya yakin saudara Afif boleh buat yang terbaik. 🙂
      Asyrof Asri recently posted..Saya Akan Exam, Doakan KamiMy Profile

      Reply
    1. Asyrof Asri

      Cik Tom, saya teringin nak baca penulisan Cik Tom pasal kontes saya yang terdiri dari 2 kategori kontes.

      Cik Tom, masuk dua-dua pun kira okay. 😉

      Serius saya seronok. 😉

      Tapi kalo Cik Tom nak masuk, saya syorkan Cik Tom ambil kategori Join Kontes. Confirm meletup. 🙂

      InsyaAllah saya yakin semua BLOGGER Malaysia mampu sertai. 🙂
      Asyrof Asri recently posted..Saya Akan Exam, Doakan KamiMy Profile

      Reply
    1. hafizul Post author

      Hola kawe sedang menjoinkan diri tuh…adao rezeki buleh pitih tak po doh..buleh wak kenang-kenangan..nanti anok besar mungkin dia bangga ayah dia ada duit mcm tu..hahaha

      Reply
  1. Pingback: Senarai Peserta Blogger Contest Tanah Arab -

  2. Pingback: Keputusan Rasmi Pemenang Blogger Contest Tanah Arab -

  3. Pingback: Tempias Kontes Tanah Arab | KAKI BLOG

  4. Pingback: Dapat Hadiah Dari Tanah Arab - Pondok Kecil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge