Alhamdulillah – Syukur Ya Allah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Setiap di antara kita memang mengharapkan kesenangan dalam hidup. Pelbagai cara telah dilakukan untuk mengubah corak kehidupan yang kian mencabar. Hari ke hari hidup sentiasa di uji dengan kesempitan. Kesempitan wang ringgit, kesempitan kasih sayang, kesempitan perhatian dan pelbagai kesempitan lagi.

[heading style=”1″]Tips menjadi Jutawan[/heading]

Namun semua itu hanyalah satu coretan yang akan kita coretkan di dalam diari kehidupan kita. Walau apa cara sekali pun yang kita lakukan untuk mendapat kebahagiaan dan kesenangan hidup, kita tidak boleh lari dari memohon pertolongan dari Allah S.W.T. Senantiasalah memohon pertolongan dari Nya.

Sumber : Google

Alhamdullillah masalah aku berkaitan dengan tawaran kerja telah selesai. Sekarang hati aku rasa bahagia dan tidak lagi memikirkan tentang kerja baru tu. InsyaAllah, aku mahu mengubah corak kehidupan kerja aku. Aku tak nak kerja sebagai kuli lagi. Aku tak nak kerja dibawah tekanan orang atasan lagi. Aku tak nak buat kerja yang sama sepanjang hidup aku dan aku mahu jadi BOS.

[heading style=”1″]Freelancers[/heading]

Untuk mencapai matlamat ke arah itu, aku tahu tak ada sesiapa yang mampu menolong aku. Hanya usaha dan mohon pertolongan dariNya. Aku percaya dan aku sangat-sangat percaya. Lebih mudah memohon pertolongan dari Allah daripada memohon pertolongan sesama kita.

19 thoughts on “Alhamdulillah – Syukur Ya Allah”

  1. bagus semangat cam tu, study & praktikkan Law Of Attraction, insyaAllah boleh jadi bos suatu hari nanti. Manusia tak dapat tolong jika sendiri tak bertindak. Pengalaman orag lain boleh dijadikan rules untuk berjaya

  2. My Suggestion : Improve your skills first. Lepas tu rasa dah cukup backup and ada powerful skills, baru start freelance sepenuhnya. Untuk permulaan cuba buat freelance secara part time dulu.

    Yea, kulikutif sesuatu yang membuat kita stress. One day kamu become fully executive (boss) if ada good planning. Gud luck.

    1. Hehe..terima kasih bro..sesiapa pun mmg impikan impian mcm ni..yang penting usaha..betul apa yg dikata tu..kemahiran dan pengalaman penting..terima kasih atas pendapat tu…hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *