Apa Erti Kemerdekaan

41 thoughts on “Apa Erti Kemerdekaan

  1. Mohd Shubhi

    Bagi saya makna mutlak Merdeka adalah membebaskan diri daripada sebarang perhambaan selain kepada Allah.

    Dari situ kebenaran diperjuangkan dan kebatilan ditentang habis-habisan tanpa ada rasa gentar.

    Perpecahan walau sebesar manapun terpaksa ditelan demi menaikkan yang hak dan menurunkan yang batil.

    Apa saja tindakan kita adalah demi menzahirkan sikap perhambaan yang ekstrem hanya kepada Tuhan Pencipta Alam Semesta.

    Yang benar tetap benar walaupun yang membawanya adalah Yahudi, yang salah tetap salah meskipun yang membawa adalah Melayu Islam…!

    Wallahu’alam!
    Mohd Shubhi recently posted..6 sikap orang berjayaMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Terima kasih bro atas komen dan pandanga yang cukup bermakna ni..boleh buat panduan pada pembaca blog Pondok Kecil.hehe..terima kasih banyak2…

      Reply
    1. hafizul Post author

      EMm entah la bro..saya tak pandai nak terangkan secara terperinci bab macam ni…mungkin bro boleh rujuk kat ustaz ataupun mereka yang arif bab ni…hehe

      Reply
    1. hafizul Post author

      Emm susah kan manusia ni..kadang2 bila sebut hamba kepada benda ni, terasa pulak diri ini..hahahaha..apa-apa pun terima kasih bro..sama-samalah kita perbaikinya..hehe

      Reply
  2. Joe

    Macam banyak je Malaysian tak menghargai negara sendiri… Masih ramai yang takde semangat patriotism. Tengok la Russian, US, China, Japan, North Korea diorang nie memang patriotik.
    Joe recently posted..Backlink PercumaMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge