12 thoughts on “Apakah Makna Di Sebalik 1 Gov*Net?

    1. hafizul Post author

      Ye kot..saya pun tak tau banyak sgt pasal ni..tahun ni baru dgr pasal 1Gov*Net..dia nak satukan rangkaian..maybe kementerian mudah nk pantau kot..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Emm harap-harap macam tu lah…kita tengok jer nanti kesudahan mcm mana..kat sini dah get ready bilik utk letak alat2 tu semua..

      Reply
  1. Haziq

    Nak tanya sikit..bagaimana keselamatan internet terhadap komputer2 yang bersambung dengan rangkaian ini? Adakah komputer2 tersebut tidak memerlukan software internet security? Adakah komputer2 tersebut tidak perlu pasang firewall dan antivirus? Mohon pencerahan.

    Reply
    1. hafizul Post author

      Dia tetap sama je dengan rangkaian yang lain.. kalau nak selamat sesebuah rangkaian tu, pasangkan aje firewall.. Terima kasih kerana sudi bertanya..hehe

      Reply
    1. hafizul Post author

      Ha ah..memang dia guna statik IP..tetapi menda tu semua boleh setting dalam WIFI (Akses Point).. Booking satu IP govnet tu kat wifi yang hendak disambungkan..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge