Blog Popular

Assalamualaikum dan Salam Sejahatera.

Siapa tak gila glamour? Sila angkat tangan. Haha. Siapa tak gembira ada blog popular? Melihat kepada kemajuan blog terkenal, sedikit sebanyak memberi kesan yang positif dalam jiwa aku. Mahukan perubahan yang ketara berhubung sesuatu perkara amat merumitkan. Namun hakikat yang terpaksa aku terima adalah, blog pondok kecil memang tak popular. Haha. Tapi, ada ku kesah? Tak ada kan? Ya aku tahu entri dalam pondok kecil ni tak sehebat entri dalam blog Denaihati dan Fatin Liyana. Amat sukar untuk aku puaskan hati korang semua. Ada yang suka masam, ada yang suka manis. Aku tak mampu nak sediakan satu hidangan yang punyai kesempurnaan kesemua deria rasa korang tu.

Blog popular yang aku tuliskan ni adalah untuk menyertai contest rakan blogger, coretan Anuar dot com. Walaupun aku tahu teknik SEO pondok kecil masih tak matang lagi, namun itu semua bukan halangan. Akan aku tempis kata-kata, jauh panggan dari bara. Haha. Kemenangan untuk sesuatu pertandingan bukan objektfi utama aku. Tapi sebaliknya ingin memperluaskan lagi halaman pondok kecil ke serata dunia dan ke seluruh pelusuk dunia disamping mencari kenalan baru.

http://pondokkecil.com/blog/wordless-wednesday-19-kesian-daging-kena-bakar/

Sebelum membuat entri ni, aku ada juga search keyword blog popular dalam google. Blog denaihati dengan tajuk Top 23 Blog Malaysia Paling Popular menduduki ranking pertama google. Aku pun singgah la sekejap untuk membaca. Kalau lah pondok kecil berada dalam senarai ni kan best. Ohhh jauh lagi la nak capai impian macam ni. Masalah bound rate pun tak selesai lagi, ni kan pula nak nak jadi blog popular. Dibawah aku ada senaraikan 23 blog yang palin popular yang aku copy dari blog Denaihati.

  1. Paultan.org (Blog Automotif/PR4)
  2. Shahabudeenjalil.com (Blog Bisnis/PR3)
  3. Honeykoyuki.blogspot.com (Blog Selebriti/PR3)
  4. Kucing.my (Blog CSR/PR1)
  5. iluvislam.com (Blog Pendidikan/PR4)
  6. ohbulan.com (Blog Hiburan/PR4)
  7. Koleksi1001resepi.com (Blog F&B/PR2)
  8. All-aboutiphone.blogspot.com (Blog Gadget/PR0)
  9. Rotikaya.com (Blog Gossip/PR3)
  10. Ninieahmad.com (Blog Kesihatan/PR3)
  11. Founder.limkokwing.net (Blog Inovasi/PR5)
  12. Eqbalzack.com (Blog Lifestyle/PR3)
  13. Yunainspired.com (Blog Musik/PR3)
  14. Danielzaidi.com (Blog photography/PR2)
  15. Chedet.cc (Blog Politik/PR5)
  16. Kznabihah.com (Blog Shopping/PR2)
  17. World-superbikes.blogspot.com (Blog Sukan/PR1)
  18. Placesandfoods.com (Blog Travel/PR3)
  19. Inianwarhadi.com (Blog Video/PR2)
  20. Fukkenlol.blogspot.com (Blog Jenaka/PR1)
  21. Hazrey.com (Blog Vocal/PR2)
  22. Bicaramakdara.com (Blog Terburuk/PR2)
  23. Ariffshah.com (Upcomimg Blogger/PR4)

Buat masa ni, aku berkesempatan singgah di blog Fatin Liyana jer. Lama jugak aku lepak kat blog beliau. Baca entri-entri yang lama-lama. Teruja sangat dengan blog beliau sebab mempunyai beratus komen untuk setiap entri yang dihasilkan. Memang melekat bila tersinggah dekat blog Fatin Liyana ni. Hehe. Semoga pondok kecil dapat merasa sepertimana Fatin Liyana rasakan sekarang ini. InsyaAllah yang lain pun akan aku singgah juga.

Untuk melayakkan pondok kecil menyertai pertandingan blog popular ni, satu entri pilihan terbaik bagi tahun 2012 mestilah diletakkan dalam entri ini. Dan entri yang terhangat itu telah aku pilihkan yang mana bertajuk 10 Entri Terbaik Denaihati.

Contest ini dianjurkan oleh Blog CoretanAnuar.Com ditaja bersama CoretanAnuar.Com ditaja bersama SembangHari2, Discount-Hari2azri.my  ,  bardboo.com , CikTom.com , emasfizikal.comsyaisya.com percutianku.com , Sjiehan.com , StudioAksara eyriqazz.com

57 thoughts on “Blog Popular

    1. hafizul Post author

      emm sekadar memeriahkn duni contest blog popular jer..memang ntah bila la nak dapat..hehe..oo masuk jugak ker???ehh lama blog menyepi..pernah singgah tapi tak ada entri terbaru..ke ada berapa blog ni??hehe

      Reply
  1. Aril Impian

    Bertapa sengitnya contest ni….kepada blogger2 semua mantapkan diri dan blog kamu….cuba dpatkan rangking dapat nombor 9-10 pun alamak!!! heheh tapi jadilah…sekurang2nya adalah jugak dapat hadiah tu….

    Reply
  2. Pingback: Review Blog Juara Jun 2013 - Pondok Kecil

  3. Pingback: Top Komentator Julai 2013 Pondok Kecil - Pondok Kecil

  4. Pingback: Jangan Perkecilkan Impian Aku - Pondok Kecil

  5. Pingback: Jiwa Kacau - Pondok Kecil

  6. Pingback: Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

  7. Pingback: Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

  8. Pingback: Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil | iPhone 5 Gadget Impian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge