Banner

Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati – Apa Kata Pondok Kecil?

by hafizul on July 3, 2012

in Contest

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Entri ni ditulis bertujuan untuk menyertai contest yang dianjurkan oleh Rakan Blogger iaitu JebengOtai. Diwaktu kekalutan Contest Eyriqazz vs Denaihati berlangsung di halaman Google sekarang ini, timbul pula contest yang seakan sama tetapi berlainan hadiahnya. Contest yang mana memerlukan pendapat mengenai Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati. Mungkin aku rasa pendapat yang ikhlas kot.

Contest Eyriqazz vs Denaihati – Mendapat Sambutan Hangat

Dari pemerhatian aku, contest ini makin hari, makin mendapat sambutan. Keputusan untuk carian keyword Contest Eyriqazz vs Denaihati telah meningkat di halaman Google. Aku terlupa berapakah angka semasa contest Contest Eyriqazz vs Denaihati sedang baru berlangsung. Tengok sajalah result terkini di halaman Google untuk contest ni iaitu “About 148,000 results“.

Contest Eyriqazz vs Denaihati – Dapat Menimba Pengalaman

Haha. Rata-rata blog yang telah aku lawati memang banyak dan rancak menceritakan tentang contest ini. Dulu seawal contest ni berlangsung, aku terjah ke blog Cik Tom. Sebabnya, blog Cik Tom telah mendapat ranking pertama untuk entri Contest Eyriqazz vs Denaihati. So, aku terjah ke blog Cik Tom. Konon nya mahu mencari tips la berkenaan dengan SEO ni. Orang kata, sambil menyelam sambil minum air.

Semasa entri ini ditulis, blog Azri Johan telah mendapat perhatian di halaman Google. Wahh tak kusangka walaupun blog ini beralamatkan blogspot.com, namun kekuatan keyword Contest Eyriqazz vs Denaihati memang tidak dinafikan hebatnya.

Rupanya betul la blog yang guna blogspot mempunyai kelebihan tersendiri untuk memenangi contest yang berkait dengan teknik SEO ni. Sumbe : Di sini. Terdetik dihati bilakah entri pondok kecil akan jadi macam ni. Hehe. Tak apa la. Rezeki kalau dah ditakdirkan untuk aku, tak kan kemana kan. Yang penting doa selalu supaya berjaya menguasai teknik SEO ni.

Contest Eyriqazz vs Denaihati – Blog Earncent Buat Novel

Haha. Aku teruja betul dengan Encik Titan ni. Maklumla kan, dari Contest Eyriqazz vs Denaihati, dia boleh pula membuat entri seakan-akan novel. Siap ada part lagi tu. Memang terbaik la pemikiran Encik Titan ni. Aku sendiri tak tercapai akal untuk memikirkan ideal. Dia senang-senang jer mengarang. Hehe.

Giveaway JebengOtai ditaja oleh Earncent.com, Sjiehan, Puan BeeNurmisnan, KartikelAkhiyyBudak FeldaCik Tom, Hati PuteraShaharil, PapaMifz, Bumilangkawi.com dan Langkawihomestay.net

Share it now!

{ 33 comments… read them below or add one }

Nazri July 3, 2012 at 8:30 am

selamat menimba ilmu seo bro.. then boleh karang entry pengalaman tu kat blog ni
Nazri recently posted..Pemenang Top Commentators June 2012My Profile

Reply

hafizul July 4, 2012 at 12:07 am

haha..terima kasih nazri..byk lagi yang kena blaja nihh…

Reply

cik tom July 3, 2012 at 7:21 pm

ciktom slow down jap entry seo tue..sbb dah tersasar entry pertama kot…hehe…
cik tom recently posted..Perfume Online Malaysia Terbaik di Perfume PantryMy Profile

Reply

Jebeng Otai™ July 3, 2012 at 9:55 pm

gud luck bro..hehe
Jebeng Otai™ recently posted..Eyriqazz vs Denaihati : Duplicate ContentMy Profile

Reply

hafizul July 4, 2012 at 12:06 am

hehe..terima kasih bro..betul doh ke entri tu memenuhi syarat?kan tak kena ngn syarat pulak..

Reply

Jebeng Otai™ July 4, 2012 at 11:15 pm

x kisah ok jer ni..hehe
Jebeng Otai™ recently posted..Wordless Wednesday : MachinchangMy Profile

Reply

hafizul July 5, 2012 at 11:53 am

ooo ye ke??terima kasih bro..hehe

Reply

Cikgu Hairul July 3, 2012 at 10:15 pm

Agaknya apa akan jadi pada SEO Malaysia tentang carian denaihati dan eyriqazz lepas ni? Mungkinkah cari denaihati jumpa eyriqazz atau sebaliknya. Kucar-kacir google pas ni. Hahaha
Cikgu Hairul recently posted..Tak setuju takpe, mohon difahamiMy Profile

Reply

hafizul July 4, 2012 at 12:04 am

Hahahaha..pening google dibuatnya. Sy tengok contest ni makin menarik jer dalm page google..

Reply

titan July 4, 2012 at 5:46 pm

salah satu cita-cita aku nak jadi seorang penulis sepenuh masa. Tapi dah lari. jadi penulis blog pun jadilah. leh gak apa tulis novel dalam blog. haha..
titan recently posted..Piala AFC bukan milik Ainan Tasneem..My Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 12:39 am

hahaha…tak apa….novel ain maisarah tu mendapat sambutan menggalakakkna dan tu..nanti boleh la dibukukan…

Reply

onlajer July 5, 2012 at 3:54 pm

dah mula dah
onlajer recently posted..Wordless Wednesday : I likeMy Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 12:18 am

yaaa dah mula dah ni…amacam ok tak???

Reply

anjangman July 6, 2012 at 3:31 pm

Semoga berjaya bro..menang kalah tu tak kisah yg penting ini peluang utk belajar SEO..
anjangman recently posted..Mac OS X Mountain Lion berharga US$19.99My Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 12:08 am

ya…betul tu..terima kasih bro..nanti ada masa, pondok kecil singgah la di blog anjangman.com…hehe

Reply

cik tom July 7, 2012 at 8:09 am

good luck!!
cik tom recently posted..Pre-order Running Man Tshirt Only at Pretty HeiseiMy Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 12:33 am

Terima kasih cik tom…hehe

Reply

wazy July 7, 2012 at 12:19 pm

Selamat mencuba dan semoga berjaya bro
wazy recently posted..Wordless Wednesday #26My Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 12:03 am

Hehe..terima kasih bro..just penuhkan ruang kosong jer…harapn utk menang rasanya raking bwh sekali kot..hehe

Reply

AkmaOmar July 8, 2012 at 1:50 am

Contest dlm contest ke ni? :)
AkmaOmar recently posted..Eyriqazz vs Denaihati di Stadium GoogleMy Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 11:01 am

Emm lebih kurang macam tu lah..hehe

Reply

akubiomed July 8, 2012 at 2:09 am

Selamat berjaya dengan penyertai contest SEO ini.
akubiomed recently posted..Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati bukan level AkuBiomedMy Profile

Reply

hafizul July 8, 2012 at 11:01 am

Terima kasih bro..hehe..banyak lagi yang perlu dipelajari..

Reply

budak felda July 8, 2012 at 6:00 pm

good luck bro….sememang dgn cabaran seo ini kita yang noob tentu dpt belajar sesuatu untuk maju…tak pun dapat war-war blog kita mcm aku hehehe
budak felda recently posted..FIFA perkenalkan Teknologi Garisan GolMy Profile

Reply

hafizul July 10, 2012 at 12:27 pm

Emm tu la..amat sukar sebenarnya belajar teknik seo ni..kalau tak de cikgu yg mengajar nya..sebab aku bukan lahir dlm bidang ni..hehe

Reply

daddydee July 10, 2012 at 12:07 pm

hebat mereka semua ni.

saya main redah je…tak de pun dalam seach blog saya pasan eyriqazz vs denaihati ni…hehehe
daddydee recently posted..Rumah Tangga : Tips Bila Keluar Dengan KawanMy Profile

Reply

irsah July 11, 2012 at 1:16 pm

Gud luck bro contest dalam contest. itulah pengalaman seo. menjadikan diri kita lebih dewasa dan matang dalam ber-blog. betol x bro?

Reply

hafizul July 11, 2012 at 2:45 pm

yaaa betul tu…aku pun sedang blaja jugak seo ni..nmpk gaya susah sikit nk fhm..hahaha

Reply

hafizmd July 13, 2012 at 11:54 am

wah…dah masuk dah yer…terbaiklah!

apa2pun, selamat berjaya yer bro!
hafizmd recently posted..Wordless Wednesday #22 Bagaimana kita?My Profile

Reply

hafizul July 14, 2012 at 7:45 am

hehe..terima kasih bro…sekadar mencari ilmu jer..nak menang, tak pernah simpan dihati..haha

Reply

Share With Irfan July 24, 2012 at 5:44 am

Banyak hikmah pelajaran yang bisa kita dapat dari kontes2 seo. Semoga sukses buat Hafizul !!
Share With Irfan recently posted..Iklan Internet Murah Efektif Berkualitas IndonesiaMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 7:58 am

Hehe.terima kasih yer..hikmah kepada penganjur mungkin byk tu..

Reply

xamthone August 8, 2012 at 5:31 am

sip,…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: