Cabaran Wanita Berkerjaya Dalam Menguruskan Anak Suami

41 thoughts on “Cabaran Wanita Berkerjaya Dalam Menguruskan Anak Suami

    1. hafizul Post author

      Hehe..betul tu..jauh di sudut hati…nak biarkan isteri jadi suri rumah sepenuh masa…dan itu satu perkara yang agak sukar jika saya seringkali berhadapan dengan masalah kewangan yang serius..hahahaha

      Reply
  1. emalinmohd

    Memang mencabar sebenarnya jadi ibu bekerjaya. Tambahan kalau PJJ (perkahwinan jarak jauh). Tenaga memang kena ada supaya tak flat sangat lepas balik bekerja. Supplement memang membantu sangat agar saya kekal bertenaga terutama B Complex & Vivix dari Shaklee. Masih boleh memasak dan mengajar anak + kemas rumah sikit-sikit sebelum masuk tidur.
    emalinmohd recently posted..6 Cara Mudah Menguatkan IngatanMy Profile

    Reply
  2. Yana

    apa-apapun mesti ada kerjasama dan kemuafakatan antara suami dan isteri.. isteri yang bekerja pun memainkan peranan yang penting untuk membantu suami dalam hal ekonomi rumahtangga kan.. zaman skrg mmg ssh nak survive kalau suami sorg yg bekerja… jd, dah isteri tolong dr segi tu, suami pun kena sesama ringan tulang uruskan hal rumah dan anak2 juga.. yg penting, bermuafakat…
    Yana recently posted..Che Ta Bersalin Kekal CantikMy Profile

    Reply
  3. mamahero

    betul wanita lebih teliti dan cekap dari lelaki..hehe..yang disenaraikan itu memang benar adalah risiko-risiko bagi wanita berkerjaya tapi para ibu boleh try n error dalam mengimbangi kerjaya dan tanggungjawab di rumah. Apapun selagi kita ikhlas anak-anak dan suami akan nampak dan mereka akan terima yang kita sedaya upaya untuk jadi ibu dan isteri yang terbaik untuk mereka.
    mamahero recently posted..Pengalaman Guna Baby Carrier Ergo Yang Sangat SelesaMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Yup..saya setuju sangat dengan apa yang diutarakan di sini.. Keikhlasan itu penting..terima kasih mamahero..hehe..semoga menjadi panduan untuk mereka yang memerlukan kelak..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Yup..setuju dengan pendapat ni..suami jangan nak pandai tunjuk2 aje..arah2 aje..kena sama-sama turun padang bak kata orang politik..haha

      Reply
  4. UmmuAyyash

    Bekerjaya atau surirumah sepenuh masa, dua-dua ada cabarannya. Dan dua-dua situasi saya dah rasa,huhu. Cuma sekarang lebih hepi dengan fulltime housewife, syukur Alhamdulillah. Hidup manis sebab ada cabaran dan ujian =)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge