Cadangan Dan Kritikan Saya Untuk Menambah Baik Eizil.com

16 thoughts on “Cadangan Dan Kritikan Saya Untuk Menambah Baik Eizil.com

    1. hafizul Post author

      emm pakai themes yang free jer..hehe..oo ye ke??baru sy tahu tapi sy bab kod-kod ni lemah sikit…terima kasih atas perkongsian maklumat ni..hehe

      Reply
  1. Eizil

    Terlebih dahulu, terima kasih kerana sudi mengulas setiap isi kandungan dengan panjang lebar. Mungkin ada penjelasan yang perlu dibuat untuk beberapa perkara.

    1- Jumlah komen terbanyak tu masih dikira sebenarnya, cuma eizil.com ada menggunakan fungsi cache yang akan trigger apabila terlalu banyak trafik atau connection yang berlaku dan apabila cache ni terjadi, semua perkara yang dinamik akan jadi statik di halaman eizil.com, ini termasuk bilangan komen yang seakan tidak berganjak. Namun apabila penilaian komen terbanyak dibuat, ada kiraan lain yang akan dibuat terus dari database untuk memastikan tiada yang terlepas pandang.

    2. dan berkenaan related post pula, sebenarnya fungsi ini juga telah sedia ada, cuma ianya terletak di bahagian sidebar, dalam ruangan artikel pilihan, mungkin ada yang tak perasan, tapi itu sebenarnya adalah related post. cuma kedudukannya yang berbeza.

    InsyaALLAH semua fungsi, cadangan dan kritikan ini akan diambil kira dalam kemaskini seterusnya. Selepas selesai contest ini, Eizil.com akan melakukan rombakan besar-besaran termasuk bahagian theme, semua input dari rakan-rakan yang menyertai contest ini akan diambil kira demi memastikan keselesaan rakan-rakan pembaca akan dapat dipenuhi.

    Terima kasih sekali lagi diucapkan.
    Eizil recently posted..Sifat marah dalam kehidupanMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      hehe..panjang lebar penjelasan yg diberi dan cukup jelas dah..terima aksih..ooo patut la yang tu selalu berubah entri dia..rupanya related post dah tu..biasa tgok duduk dihujung artikel jer dan ada gambar..hehe

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge