Category Archives: Contest

Pondok Kecil – Blogku TERBAIK!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

“Pondok Kecil – Blogku Terbaik!!!”

Ya. Begitu teruja aku mengucapkan lazaf dan kata-kata semangat untuk meneruskan kehidupan sebagai seorang blogger. Juga meneruskan apa yang masih belum terlaksana dengan jayanya. Aku tahu dan tersangat memahaminya. Bukan senang untuk meneruskan kerjaya sebagai seorang blogger yang berjaya dari pelbagai sudut. Pelbagai dugaan dan perit jerih yang harus dilalui untuk mencapai status sebagai seorang blogger yang berjaya.

pondok kecil - blogku terbaik

Continue reading

Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik No.1 Malaysia merupakan sebuah laman yang membantu peniaga memiliki laman web kedai online sendiri. Peredaran zaman teknologi semakin canggih dan pesat membangun. Memiliki laman web jualan ataupun kedai online sendiri sememangnya telah menjadi satu keperluan yang WAJIB dipenuhi oleh mereka yang bergelar PENIAGA.

muslim niaga online

Continue reading

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ilmu blogspot blogger Malaysia merupakan satu tajuk pertandingan untuk berkongsi ilmu dalam bidang blogspot. Pertandingan ini dianjurkan oleh rakan blogger, Hasrul Hassan pemilik blog hasrulhassan dot com. Walaupun tiada pengalaman dalam pembangunan blog menggunakan blogspot, namun ia bukanlah alasan untuk aku tidak memenangi pertandingan ini.

ilmu blogspot blogger malaysia Continue reading

Sirap Limau – Segar Lagi Menyegarkan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sirap Limau – Segar Lagi Menyegarkan. Ia merupakan tagline kepada sebuah laman blog yang agak unik pengisiannya. Apa yang korang fikirkan bila baca tagline macam tu? Bayangkan tentang makanan? Menu istimewa sepanjang tahun selama 365 hari beturut-turut? Ataupun, kisah yang berkisarkan tentang sirap limau semata-mata? Walau apa pun yang korang bayangkan, mesti ada satu persamaannya dengan apa yang aku bayangkan.

facebook sirap limau

Facebook Sirap Limau
Macam ganas aje tuuu… Kalau macam ni, kesian kat kaum hawa.. Ketakutan…

Continue reading

Contest SEO Eridy

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Contest SEO Eridy. Kelmarin dapat berita seorang rakan blogger telah menganjurkan contest SEO yang bertajuk Contest SEO Eridy. Dan hari ni, aku nekad untuk mencari luang masa agar dapat menerbitkan artikel contest sepertimana yang dikehendaki oleh pihak penganjur. Sebenarnya dah lama Pondok Kecil tidak menyertai contest SEO. Rasa rindu pula nak masuk pertandingan yang mana melibatkan kemahiran dalam menawan laman Search Engine Optimization.

misi dalam contest SEO eridyWahhh… Sejak bila aku jadi Renjer ni???

Continue reading