Category Archives: Teknologi

Perisian Untuk Membuat Sistem Akaun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Perisian untuk membuat sistem bukan lagi menjadi masalah yang besar kepada mereka yang ingin mencipta sistem akaun sendiri. Akan tetapi lambakan perisian yang ada di Internet menjadi pilihan yang sangat sukar. Kebanyakan mereka lebih terdorong untuk mendapatkan perisian yang percuma daripada memilih perisian yang berbayar.

perisian untuk membuat sistem

Antara perisian untuk membuat sistem akaun

Continue reading

Mencuba Kelebihan Plugin Jetpack

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pernah mencuba kelebihan plugin Jetpack di laman wordpress sendiri? Macam mana rasanya bila menggunakan plugin ni? Sebelum ni, aku tak pernah tahu pun. Sehinggalah aku mencubanya sendiri kehebatan plugin Jetpack tersebut.

mencuba kelebihan plugin jetpack

Memang supercharge

Continue reading

Antara Mak Cik Monopos & Anak Dara

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Antara Mak Cik Monopos & Anak Dara, mana menjadi pilihan utama? Kadang-kadang kita sendiri pernah tersilap buat pilihan kan? Nak pilih anak dara, tetiba mak cik monopos yang tersengih di depan mata. Mungkinkah mata tersalah buat pilihan atau hati kita yang sememangnya dah mati.

Banyak cerita yang ingin di kongsi berkenaan dengan tersalah buat pilihan ni. Bukan niat dihati nak sakitkan hati sesiapa cuma mahu memberi peringatan dan garis panduan kepada mereka yang belum mengalami. Namun betapa sukarnya nak diluahkan kot nanti ada yang terasa hati.

Baik-baik kan jatuh nanti

Continue reading

Pageviews Meningkat Kerana Replytocom

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Contest Denaihati – Bonus Raya Adidilfitri 2012 sudah melabuhkan tirainya kelmarin. Contest sempena Raya Aidilfitri 2012 sangat meriah dan mendapat sambutan yang menggalakkan dari blogger sekalian. Banyak pengajaran yang aku perolehi dari contest ini dan salah satu pengajaran yang ketara aku perolehi adalah, ketepikan kepentingan sendiri demi kepentingan semua rakan blogger. Seramai 63 orang pemenang telah berjaya dalam entri yang bertajuk 10 Entri Terbaik Denaihati.

Terima kasih kepada denaihati kerana mengajar hidup ini menjadi lebih matang. Hehe. Contest anjuran Budak Felda sedang hangat berlangsung sekarang ini. Memang menarik contest yang dianjurkan. Seronok juga buat review ringkas berkenaan blog beliau. Aku nak lupakan sekejap berkenaan dengan contest.

Continue reading

Cara Membuat Sitemap Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Entri ni dibuat khas untuk menolong rakan blogger yang dalam kelemasan. Haha. Berikutan pada entri aku yang lepas bertajuk Berjaya Buat Sitemap, mungkin sangat sukar untuk difahami. So, aku permudahkan dengan menyelit beberapa gambar cara-cara membuatnya.

Mungkin dengan cara ini aku dapat membantu rakan blogger sorang ni. Diharap blog Ica’s Corner, dapatlah buat sitemap lepas baca entri ni. Aku tolong sekadar yang termampu jer. Dan kalau masih tak berjaya jugak, aku harap Ica tanya la pada rakan blogger yang lain pula yer. Kalau nak lagi senang, create satu user administrator untuk aku login dalam wordpress Ica tu.

Let started. Huhu.

1. Login dalam wordpress blog. Pergi kepada plugin > search > PS Auto Sitemap.

Ps Auto Sitemap dah dijumpai

Continue reading