Category Archives: Tips Semasa

Tips Untuk Diri Lebih Merasai BAHAGIA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ni aku rasa nak kongsikan tips untuk diri lebih merasai BAHAGIA. Ya. Aku sekarang ni tak rasa nak bahagia sangat dah ni. Komisen Affilite tak masyuukk lagi bulan ni. Tu sebab diri tak rasa “BAHAGIA” sekarang. Haha. Punyalah tebal aku simpan target bulan ni untuk program Affiliate. Tapi umpan langsung tak menjadi. Kalau makan sipi-sipi kira ok juga. Ni tak. Langsung tak sentuh. Haha.

Tips Untuk Diri Lebih Merasai BAHAGIAGambar : Google Images

Continue reading

Tips Berguna Untuk Ibu Bapa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Banyak tips berguna untuk ibu bapa yang boleh kita dapati dan jadikan ia rujukan yang berguna untuk menambah ilmu pengetahuan tentang alam kekeluargaan. Hari ni, aku ingin kongsikan dengan korang semua berkenaan dengan satu ilmu. Ilmu ini lebih kepada tips untuk mengelakkan tumbesaran mental anak-anak terganggu. Masa buat blogwalking kelmarin, aku ada jumpa artikel yang sangat berguna ni. Fikir punya fikir, baik aku kongsikan di sini.

tips berguna untuk ibu bapa

Continue reading

Tips Untuk Semangat Dalam Blogging

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Blogging merupakan dunia kehidupan yang penuh dengan cabaran dan rintangan. Setahun lebih terjebak dalam dunia blogging, banyak sungguh dugaan yang diterima. Kecewa, putus asa, kering idea, buntu dan segala macam lagi pernah singgah mewarnai kehidupan aku dalam dunia blogging. Sedikit sebanyak semua itu memberikan aku pengalaman baru antara aku dan Pondok Kecil.

facebook dan tips untuk semangat dalam bloggingFacebook Pondok Kecil

Continue reading

Langkah Tangani Stress Dalam Masa 10 Minit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Siapa yang tak pernah alami masalah tekanan? Cer ceritakan apakah tips dan langkah tangani stress sampaikan korang tak pernah alami masalah kemurungan akibat tekanan yang melampau. Nak jugak aku belajar dari korang semua. Hehe. Tekanan merupakan suatu perkara biasa yang harus dialami, ditempuhi dan dilalui oleh setiap manusia. Tekanan mengajar kita untuk hidup lebih matang dalam setiap aspek kehidupan. Kan?

Langkah Tangani Stress Dalam Masa 10 Minit Continue reading

10 Sebab Susah Nak Dapat Kerja Dengan Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ok. Hari ini aku kongsikan 10 sebab kenapa susah sangat nak dapat kerja dengan jobdirumah.

Sebelum aku melangkah kepada perenggan yang seterusnya, pertama sekali aku nak pohon sejuta kemaafan. Mungkin artikel yang bakal korang bacakan ini dapat membunuh perasaan gembira, perasaan ceria dan sebagainya lagi. Mungkin juga selepas korang baca artikel ni, korang akan rasa marah, geram dan bengang pada aku. Ketidakpuasan hati korang selepas membaca artikel ni, aku harap halalkan aje. Sekiranya korang rasa tak sanggup nak baca artikel ni sampai habis, sila klik butang pangkah pada browser anda. Tak pun shutdown terus komputer tu.

10 sebab susah nak dapat kerja dengan jobdirumah

Continue reading