Contest Eizil dan Contest Denaihati Serta Contest Hatiputera

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah contest iphone 5 gadjet impian telah pun melabuhkan tirainya. Tak sabar rasanya nak tunggu pengumuman tugasan kedua yang akan saudara Amir pemilik blog Denaihati umumkan. Mungkinkah lebih mencabar atau sebaliknya? Sama-sama la kita nantikan. InsyaAllah ada kelapangan waktu, akan aku sambung balik aktiviti melawat rakan blogger yang menyertai contest iphone 5 tu. Sepanjang aku duk baca entri korang semua, rata-rata memilih rekabentuk dan camera iphone 5 ni. Ada la satu dua artikel yang lebih kurang sama dengan minat aku tu. Hehe. Semoga rezeki korang semua murah yer. Iphone 5…….. Siapa yang tak nak kan.

Tak lupa juga contest yang saudara Eizil anjurkan juga sudah nak sampai ke penghujungnya. Bagi mereka yang belum melengkapkan kesemua tugasan yang diberikan, apa tunggu lagi. Ambil masa lapang anda sekejap dan siapkan tugasan yang saudara Eizil mahukan tu. Hehe. Bagi pendapat peribadi, rugi kalau korang tak siapkan tugasan tu kerana untuk tugasan pertama, korang semua dah sertai. Alang-alang menyelup pekasan, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang dah buat tugasan pertama dan kedua, biarlah sempurna sampai ke tugasan ketiga. Hehe. Amacam cantik tak pantun aku tu. Terbaik kan. Hehe. Tugasan ketiga ni ada pecahan iaitu Cadangan dan Kritikan serta Produk Yang Anda Inginkan Dari Eizil Network.

Untuk contest rakan blogger hatiputera masih rancak berlangsung. Hehe. Emm contest Hatiputera ni aku rasa semacam jer. Sebabnya syarat kemenangan terletak pada refferer terbanyak dalam Google Analytic. Hehe. Emm semua tu tak penting, yang penting selagi belum diumumkan pemenang, selagi tu pondok kecil ada harapan. Bak kata orang Sarawak, agi idup agi ngaban, selagi hidup selagi tu berjuang. Huhu.

Pengiraan pemenang akan dikira berdasarkan Top Refferer terbanyak yang diambil menggunakan google analytic dari 15 oktober 2012 hingga 15 november 2012. Keputusan akan diumumkan pada 25 november 2012.

Kali ni entri ringkas sahaja kerana masa lapang yang ada agak terhad. Semoga dengan contest yang pondok kecil sertai ini dapat memperluaskan lagi penjenamaan blog pondok kecil di dalam arena blogging. Aminnn. Setakat menyertai ketiga-tiga contest ni, traffic blog pondok kecil makin ceria dan bertenaga. Pekena air power root sekali-sekali, semakin bertenaga. Haha.

Kalau korang nak semak balik tugasan korang lengkap ke tidak, boleh la melawat halaman blog Eizil pada artikel yang bertajuk peluang untuk memiliki iPhone 5 secara percuma.p/s : Semoga kejayaan akan dikecapi buat semua rakan blogger yang menyertai contest Eizil, contest Denaihati dan contest Hatiputera. Aminnn. Tapi macam mana pula dengan contest blog popular? Haha. No komen sebab berkaitan dengan SEO. Pondok kecil masih lemah lagi dalam SEO.

61 thoughts on “Contest Eizil dan Contest Denaihati Serta Contest Hatiputera

  1. Eizil

    Join contest ni walaupun tak menang, boleh memasarkan blog kita kepada lebih ramai blogger dan pembaca lain. So tak timbul soal rugi apabila join mana-mana contest pun, apapun, semoga berjaya dalam mana-mana contest yang disertai tu bro… 😀
    Eizil recently posted..Percubaan menggunakan Amazon RDSMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Terima kasih bro..emm tu la kesan sampingan yang sy harapkan..hehe..denagn sertai contest ni, mungkin mempeluaskan lagi blog sy ni..emm tapi kadang2 segan jugak nak join byk2 contest..takut bertukar dengan blog contest pulak..hehe

      Reply
    1. hafizul Post author

      emm tu la bro..sy sebenarnya ada lagi 2 contest tak siapkan lagi..emm rasa segan pula nk publishkan..kot nanti org kata sy giler contest pulak..hahahahaha

      Reply
      1. hafizul Post author

        Yaa betul kata donyien tu..biasalah bila dah byk komitmen yang nk diberi,mcm ni la jadinya..huhu..lagipun kita bukan full time blogger..hehe

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge