Contest Eyriqazz vs Denaihati Buat Aku Tak Keruan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Contest Eyriqazz vs Denaihati makin terasa kehangatannya. Pondok Kecil pun sudah merasa akan tempiasnya. Bukan tempias peningkatan traffic, bukan tempias peningkatan pelawat, tapi tempias tekanan perasaan. Maklumla kan Pondok Kecil masih lagi baru dalam dunia blog ni. Untuk mendapat kan perhatian page google memang lah sesuatu yang sukar. Tanpa ilmu yang mantap, tak mudah untuk kita menambat hati google.

Apa yang menariknya pada pandangan aku berkenaan contest ini adalah, entri aku untuk contest ni tiada langsung dalam page google. Haha. Menarik kan. Meh aku nak kongsi sedikit perasaan aku la pasal menda ni. Nak kata sedih, tak jugak. Nak kata geram pun tak jugak. Cuma rasa terkilan jer.

Kenapa Pondok Kecil Rasa Terkilan?

1. Entri tiada dalam page google. Entri berkenaan contest ni dah publish 3 hari lepas. Tapi kenapa masih tiada dalam page google? Aku cuba test adakah entri ni belum terindeks lagi. Dah terindeks rupanya. So, apa masalah nya? Never mind jer.

2. Terkenang akan hadiah yang cukup-cukup menarik perhatian aku.

Hadiah Tempat Pertama – RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog Cik Tom)
Hadiah Tempat Kedua – RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
Hadiah Tempat Ketiga – RM200 cash  + ( 5,000 trafik dari Denaihati.com )
Hadiah Tempat Ke Empat – RM100 Cash + ( 5,000 trafik dari Denaihati.com )
Hadiah Tempat Ke 6 – ke7 – RM50 Cash

Sape tak terkenang kat hadiah menarik macam ni. Yang paling best, dapat beriklan di blog Cik Tom. Wahh menarik sangat-sangat. Makin membuatkan hati aku tak keruan.

3. Traffic Blog. Ya aku tahu traffic blog Pondok Kecil untuk bulan ni dikira ok la jugak. Tak macam bulan lepas.  Ntah dapat capai target ke tidak pada akhir tahun ni. Haiya. Masalahnya aku tak ada masa untuk buat blog walking lama-lama. Mana yang aku sempat singgah tu, ok la. Bagi blog rakan blogger yang aku tak sempat singgah tu, aku harap korang tak kecil hati ek. Maklumla kerja lagi, keluarga lagi, dan macam-macam hal lagi.

4. Nak Cari Pengalaman. Ada terbaca juga dalam blog Rakan Blogger, untuk cari pengalaman, kena la sertai contest. Menang @ kalah biasa la. Adat pertandingan. Tapi terkilan la sikit sebab pengalaman yang dicari masih tak dijumpai.

p/s : Jom tengok kat bawah ni siapa penaja untuk contest Eyriqazz Vs Denaihati.

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com ditaja bersama Denaihati.com, Azri.my, Blogr.my, ziefauzi.com, Shakiddo.com, ZarulUmbrella.Com, Hatiputera.com, Papamifz.com, Mksyahir.blogspot.com, Boladaily.com, BloggerSentral.com, Mysuperkids.net, Vitaminsemulajadi.com, Aslamber.Com, http://kgbalimbang.blogspot.com, Ciktom.Com, Muhasabahtrading.Com, Bluedianthus.Com dan PanduanServisBlog.Com

16 thoughts on “Contest Eyriqazz vs Denaihati Buat Aku Tak Keruan

  1. suri

    suri lom beranikan diri nak joint sb masa dan ruang byk sekat hee..doa suri semoga bro dan rakan2 lain joit akan berjaya ke peringkat akhir.
    suri recently posted..SedumMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      emm rasa tak de mood dah nak tengok entri yang google index..lmbat sgt masuk pada page 2,3..biasa masuk page 20 dan seterusnya..campur ngn tak pandai nak ping entri jer nak suruh google cepat index..huhu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge