42 thoughts on “Disiplin Dengan Masa, Perlu Ke?

  1. Ibu Mifzal Arsyad

    hehe..pedas ayat si isteri. x pe la..kalah menang tu adat pertandingan..kalau x leh terima kekalahan baik x yah masuk contest kan..

    bg sy mmg disiplin tu penting tp blog ini sampingan sahaja…kena lebih pentingkn benda yg lebih penting lg. saya tak letak harapan yg tinggi pada blog. kalau blog berjaya itu satu bonus. menulis dan berkongsi cerita itu lebih memberi kepuasan. 😀
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Android Tablet Untuk Mifzal ArsyadMy Profile

    Reply
  2. Ladfe Amir

    kalah bertanding masih boleh cuba lagi bro. jangan putus asa.

    sebenarnya dah ramai blogger yg kecundang kerana gagal dalam pengurusan masa. ada yg menjadi blogger semasa belajar, gagal maintain reputasi selepas bekerja.

    jangan mengalah bro. gagal kemas kini entri bukan masalah utama. yang buat seseorang blogger tu gagal ialah pengurusan masa. macam mana nak bahagikan masa utk bekerja, dgn keluarga, blogwalking dan update entri.

    saya bekerja 12jam sehari, cuti tidak tentu masa.saya juga pernah down satu ketika dulu. tapi skrg saya kembali mengorak langkah dalam blogging sbb itu yg saya minat.

    nak seribu daya taknak seribu dalih
    dimana ada kemahuan di situ ada jalan
    Ladfe Amir recently posted..Dimanakah Keadilan Allah Saat Aku BerdoaMy Profile

    Reply
  3. hafiznisa

    Bukan mudah sebenarya untuk uruskan masa untuk menulis blog melainkan individu yang betul2 berminat menulis dan berkongsi ilmu, jadual kerja yang ketat, pengurusan rumah tangga, kpd suami2 yang blogger2, isteri mungkin menolong menyelesaikan kerja rumah dan anak, tetapi para isteri ni tak marah ke suami mengadap laptop jer.Tak merajuk ker.

    Reply
    1. hafizul Post author

      emm bab marah dan merajuk tu sy rasa ada jugak la..sebab dia penat sorang2 wak kijer rumah..kita langsung tak tolong..duk hadapkan laptop jer..mana tak terasa hati..dengan anak lagi, dengan kain tak basuh lagi..adoii mcm2 cerita bila jadi surirumah..yang bekerja lagi dasyat penatnya..kalau ada isteri yang betul2 memahami dan redha dengan tindakan suami hadap laptop 24 jam, memang sy tabik spring arr…hahaha

      Reply
      1. hafiznisa

        Saya bekerja dan mempunyai 4 orang anak, namun saya baru berjinak2 dgn dunia blog ni, suami juga berminat, kami berkongsi minat yg sama, jd sy faham minat suami, kekangan masa membuatkan kami tidak berani terjun lagi dalam bidang ni selain kekurangan ilmu juga merupakan salah satu faktor penghalang. Penulisan blog ni pada saya bagus, kita berkongsi ilmu dan pengalaman, kerana itu saya berminat untuk ada blog.Yang suri rumah pun boleh sampai merajuk, inikan pulak yg bekerja. Tapi di mana ada kemahuan disitu ada jalan.

        Reply
        1. hafizul Post author

          Betul tu..emm dah 4 orang anak yer..sy baru sorg..yang penting banyakkan bersabar dan sentiasa mengalah dalam apa jua masalah..saya pu masih belajar lagi menjadi suami yang baik di antara yang terbaik…

          Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge