Eyriqazz vs Denaihati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Antara kelebihan apabila kita membuat blog walking selain daripada untuk mendapatkan traffic adalah untuk mengetahui contest yang berlangsung. Aku ni dikira rajin la jugak membuat blog walking. Time free ok jer. Time sibuk, jangan harap la. Hehe. Dalam masa melawat blog rakan blogger, aku tertarik dengan satu artikel ni. Eyriqazz vs Denaihati by Hatiputera.

Ape cerita tajuk contest macam ni? Eyriqazz nak mencabar Denaihati ke? Hehe. Bukan cabaran untuk Denaihati ni. Tapi cabaran untuk menguji skill SEO setiap rakan blogger. Contest Lelaki Kacak anjuran Titan masih hangat-hangat lagi. Ni timbul pula contest Eyriqazz vs Denaihati.

Siapa Denaihati di Hati Eyriqazz

Sejujurnya aku belum lagi mengenali siapa tuan punya blog Eyriqazz. Aku pun baru semalam terjah blog Eyriqazz. Tu pun disebabkan aku terbaca entri yang dihasilkan oleh rakan blogger – Hatiputera yang menyertai contest Eyriqazz vs Denaihati. Dari pandangan mata kasar aku, selepas melawat blog Eyriqazz ni, ternyatala blog ini bukan calang-calang blog. Tapi blog yang mempunyai ranking terbaik di hati google. Dengar khabar blog Eyriqazz ni rakan strategik Syarikat Nuffnang.

Blog Denaihati adalah sifu kepada setiap kejayaan blog Eyriqazz. Untung badan kan kalau dapat berguru dengan Denaihati. Banyak juga kejayaan yang ditempa oleh Eyriqazz. Nak tengok? Jom klik kat sini.

Keterampilan Blog Eyriqazz vs Denaihati

Dari segi keterampilan pula, aku rasa blog denaihati lebih terserlah. Wahh lepas ni berkemungkinan blog Eyriqazz pun tip top macam blog Denaihati jugak ler. Denaihati bagi tawaran tu untuk design template blog Eyriqazz. Untung badan dapat sponsor macam ni. Hehe. Denaihati, Pondok Kecil tak ada ke tawaran macam tu? Hehe. Gurau jer.

Kelebihan Eyriqazz dan Denaihati

Aku rasa banyak kelebihan yang terdapat dalam kedua-dua blog ini. Maklumla kan bila blog dah terkenal di hati google, mesti banyak kelebihannya. Antaranya traffic, backlink, skil SEO dan sebagainya. Tapi aku tak layak untuk membuat perbandingan semua itu. Cuma yang aku berani katakan, entri kedua-dua blog ni memang best. Seperti makan goreng pisang dengan ABC. Fuhh panas-panas ni, memang terbaik la pekena makanan ni.

Lebih 4 bulan aku mengenali blog Denaihati. Dan setiap kali singgah di Blog Denaihati, pasti aku akan cari artikel berkaitan dengan tips untuk memajukan Pondok Kecil. Persamaan kedua-dua blog ni, mereka suka travel. Kalau Denaihati banyak ke luar negara. Eyriqazz pula banyak dalam negara. Semuanya menceritakan tentang suasana dan perbezaan yang terdapat di negara yang mereka lawati. Dan yang penting, mereka abadikan penceritaan mereka dalam blog masing-masing agar menjadi panduan kepada mereka yang memerlukan.

p/s : Jom sertai contest ni sebelum 31 Ogos 2012. Mana tahu korang dapat skill SEO lepas ni. Hehe.

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com ditaja bersama Denaihati.com, Azri.my, Blogr.my, ziefauzi.com, Shakiddo.com, ZarulUmbrella.Com, Hatiputera.com, Papamifz.com, Mksyahir.blogspot.com, Boladaily.com, BloggerSentral.com, Mysuperkids.net, Vitaminsemulajadi.com, Aslamber.Com, http://kgbalimbang.blogspot.com, Ciktom.Com, Muhasabahtrading.Com, Bluedianthus.Com dan PanduanServisBlog.Com, faizalpj.comdanSyaisya.com

50 thoughts on “Eyriqazz vs Denaihati”

  1. Banyak blogger yang join contest ni. Tapi aku tak sure boleh join ke tak since aku tak mengenali mereka-mereka di atas. BTW good luck dengan contest ini. Lagipun niche blog aku memang berkisar tentang diri aku. So susah nak join 🙂

  2. Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati Blogger Malaysia sudah hampir ke penghujungnya. Hanya berbaki 10 hari sahaja untuk 10 September 2012. Selamat Maju Jaya PH ucapkan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *