Glasses, Cat & Gift 2013 by Suri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Glasses, Cat & Gift 2013 merupakan satu tajuk yang diberikan oleh saudari Suri dari blog Cahaya Cinta dot com. Tajuk artikel ni adalah berkaitan dengan sebuah pertandingan. Pertandingan merekacipta ayat berpandukan kepada gambar yang diberikan. Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya menyiapkan artikel pertandingan ni. Sudah lama memikirkan idea untuk gambar kucing ni. Bukan main lagi aku fikir ayat yang sesuai. Akhirnya berjaya juga.

 

Ayat-ayat kreatif untuk gambar diatas adalah seperti di bawah.

Doktor mata kata hari tu kalau mata ni kabur dan silau, tu tandanya kena pakai cermin mata. Ha? Ada cermin mata Suri ke kat atas ni. Elok sangat ler tu. Boleh aku buat ujian sendiri sementara pergi jumpa doktor mata esok.

Gambar 1 – Mula-mula mata kanan. Alamak jelasnya pemandangan. Silau pun tak ada. Tapi kenapa ada dua pemandangan berbeza? Satu jelas satu kabur.

Gambar 2 –  Kena test mata kiri pulak lah. Ha ah pemandangan yang sama dengan mata kanan la. Haiya.

Gambar 3 – Aik? Biasa aku tengok orang test mata kena pakai alat tu kat dua belah mata. Tak betul cara aku test tadi. Ahh test dua belah mata la pulak. Ha macam ni baru betul. Ha baru jelas dan terang benderang. Dah. Dah comfirm. Mata aku rabun.

Gambar 4 – Emm nampak gayanya aku kena pakai cermin mata dah. Mesti awek-awek aku nanti kata aku tak kacak. Tak hensem. Hai Suri kenapalah kamu tinggalkan cermin mata kat kawasan laluan aku. Tak pasal-pasal mood aku terganggu. Emmm…..

Haha. Semua cerita diatas adalah rekaan sahaja dan tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang dah mati. Kalau ada pun, hanyalah kebetulan sahaja.

p/s : harap artikel pertandingan Pondok Kecil diterima. 

48 thoughts on “Glasses, Cat & Gift 2013 by Suri

        1. hafizul Post author

          Memang super man la en titan ni..bukan sari dua tak tidur malam..syaitan pun naik jemu dah duk goda en titan suruh tidur malam2..haha..kalau macam ni macam mana saya nak lawan en titan ni..haha..awal2 saya dah kalah..

          Reply
  1. suri

    erk..tuan admin minta bagi link kat posting tu hee..mudah nak jejak nanti. thnks.

    ..cik minta 20 patah sekli lebih patah kata ni hee…tak per kira terima juga.
    suri recently posted..Psttt!! VMy Profile

    Reply
  2. Pingback: Update ! Glasses, Cat & Gift 2013 | Cahaya Cinta

  3. Pingback: Contest Glass Cat & Gift Cahayacinta.Com | Cahaya Cinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge