Guna Excel Buat Akaun Syarikat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Guna excel buat akaun Syarikat???
Sistematik ke guna Excel untuk buat Akaun???

Susah tak buat akaun dengan Excel???

Guna Excel Buat Akaun Syarikat
Inilah dia Excel…

Guna Excel Buat Akaun Syarikat

Apa nak peliknya kalau guna Excel untuk buat akaun syarikat? Tak ada peliknya pun. Kepelikan hanya wujud pada mereka yang tak pernah ambil tahu apa fungsi Microsoft Excel. Betul tak? Sebagai contoh. Aku makan belalang goreng. Pelik tak?? Haha.

Belalang goreng sangat sedap. Bagi mereka yang pernah makan dan menggemarinya. Kalau tak pernah makan memang rasa pelik la. Boleh ke makan belalang? Sedap ke?

Sama juga kongsepnya buat akaun dengan Excel. Excel merupakan satu perisian yang percuma untuk digunakan. Excel kalau korang tahu, dia punya fungsi boleh setup sistem akaun lebih kurang sama dengan perisian akaun sebenar.

Sejujurnya…

Masa aku mula-mula buka syarikat dulu pun, excel merupakan kunci utama untuk mengemaskini akaun syarikat. Aliran duit masuk dan keluar semuanya direkodkan dalam perisian Excel.

Senang beb. Nak buat akaun yang ringkas, tak perlu kos yang mahal. Tak perlu serahkan kepada yang pakar. Korang boleh buat sendiri. Dengan syarat korang tahu menggunakan komputer dan internet. Haha.

Buat-Akaun-Syarikat
Salah satu hasilnya…

La ni pun, aku masih menggunakan perisian Excel untuk membuat akaun syarikat. Siap letak password lagi supaya tak ada makhluk tuhan yang boleh buka kecuali mereka yang tertentu sahaja. Haha.

Kalau korang masih mencari-cari perisian untuk membuat akaun syarikat, ada baiknya korang buat dengan Excel. Melainkan jika syarikat itu kukuh dari segi kewangannya. Ofkos korang tak pandang pun Excel kecuali untuk sesetengah perkara sahaja.

Sudah mesti korang akan mencari sistem Akaun yang sebetul-betulnya untuk digunapakai dalam syarikat. Sebagai contoh Aplus Software yang dikhaskan untuk membuat akaun.

Tapi jika korang tak ada modal yang tebal, elok sangat korang buat sistem akaun dengan excel. Kalau susah sangat korang nak buat sendiri, beli aje la perisian akaun sebagaimana yang ada dibawah ni.

Klik sahaja…

<< Perisian Sistem Akaun Dengan Excel >>

Korang boleh edit ikut keperluan sendiri. Dengan syarat, korang jangan malas dan kena rajinkan diri.

Ok. Tunggu apa lagi. Klik sahaja dan korang boleh baca sendiri keterangan terperinci tentang perisian ini.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

29 thoughts on “Guna Excel Buat Akaun Syarikat”

  1. Banyak kelebihan perisian Excel ni kalau kita pandai explore…
    Kalau kita boleh memanfaatkan betul-betul software Excel ni memang boleh buat duit…

  2. Masa berbisnes sebelum ni, saya guna excel juga. Tapi sebagai buku lejar saja. Sekarang ni baru nak belajar akaun. Sekarang ni, banyak kerja saya guna excel saja, sangat mudah. Target nak master VBA dalam setahun 2 ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *