Indahnya Alam Maya Dan Media Sosial

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Indahnya alam maya dan media sosial merupakan satu tajuk yang dipilih khas untuk dimuatkan di halaman pondok kecil. Bersempena dengan contest yang sedang hangat berlangsung iaitu contest iphone 5 Gadget Impian, blog popular dan 2012 tahunku yang kacak, maka terhasilnya artikel ini. Sepertimana yang korang semua maklum, media sosial memainkan peranan penting dalam memajukan sesuatu produk, perkongsian ilmu dan sebagainya lagi. Kata pujangga, maklumat kini semuanya dihujung jari. Aku sokong dengan kata-kata itu kerana hanya melayari internet, banyak perkara yang kita ketahui. Tak kiralah teknik SEO, kisah malam pertama, bahana tidak menutup aurat dan segala macam lagi perkara yang boleh kita pelajari.

alam maya dan media sosial

Dan daripada kemudahan yang kita nikmati ini, kita boleh menjimatkan banyak perkara seperti jimat masa, tenaga dan wang ringgit. Media sosial telah lama wujud di Malaysia. Tak mustahil setakat yang aku ketahui, laman facebook merupakan laman media sosial yang mendapat perhatian dunia. Oleh sebab itu, kemudahan yang tersedia, aku akan gunakan sebaik mungkin. Status ‘ kawan ‘ bukan memerlukan tempoh masa yang lama. Sebagai contoh di halaman Facebook. Sekali request butang “add friend “, pemilik facebok menerima permintaan kita, kita dah mempunyai seorang kawan. Walaupun hakikatnya kita belum mengetahui asal usul tentang seseorang itu. Mungkin ini ada kaitannya persamaan dengan cinta muka buku.

Media sosial juga banyak mempengaruhi aku dalam meneruskan aktiviti sebagai seorang blogger sambilan. Terutamanya dalam peningkatan aliran traffic yang singgah di halaman pondok kecil. Mudahnya mencari seorang kawan di alam maya. Apabila sudah mendapat seorang kawan, selalulah bertegur sapa agar ikatan silaturahim yang terbina boleh dieratkan lagi. Sehubungan dengan contest SEO yang sedang berlangsung, kawan di alam maya begitu memainkan peranan penting. Sokongan yang berterusan daripada rakan blogger, rakan media sosial dan rakan-rakan silent reader boleh mempengaruhi aku untuk terus bergiat aktif dalam dunia blogging.

Di kesempatan ini juga, aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang telah memberi sokongan padu dalam mengiringi setiap contest SEO yang aku sertai ini. Alhamdulillah dengan sokongan rakan facebook, rakan blogger, rakan silent reader dan rakan yang lain, bilangan google plus untuk artikel iphone 5 gadjet impian telah meningkat. Alhamdulillah syukur yang tak terhingga dan semoga jasa baik korang semua akan mendapat balasan yang terbaik kelak.

Walaupun bilangan klik google plus telah meningkat, ia tidak bermakna aku boleh berada dalam keadaan yang selesa. Peserta untuk contest iphone 5 Gadget Impian, blog popular dan 2012 tahunku yang kacak bukanlah satu jumlah yang kecil. Dan mereka yang menyertai bukan blogger yang reti mengenal sikap putus asa dan blogger yang tak mengenal erti kalah. Usaha sentiasa dilakukan agar kemenangan menjadi milik mutlak. Oleh yang demikian, sokongan dari korang semua amtlah aku alu-alukan dan amatlah aku hargai. Teruslah menyokong pondok kecil dengan klik-klik berharga dari korang semua.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MENYOKONG PONDOK KECIL !!!

31 thoughts on “Indahnya Alam Maya Dan Media Sosial

    1. hafizul Post author

      Terima kasih eizil atas kata-kata semangat ni..insyaAllah..usaha tangga kejayaan..tawakkal tangga keimanan..terima kasih bnk2…

      Reply
  1. donnyien

    Hai bro Hafizul,

    Itulah kehebatan media sosial kepada blog kita, begitu juga pengaruh blog kita kepada laman sosial dan para pembaca. Yang penting wujudnya interaksi yang baik di situ.

    Semoga terus sukses pada masa terdekat ini. mudah-mudahan..
    donnyien recently posted..Let’s start givingMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge