Ini “Kes” Suami Isteri Yang Punya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Jam menunjukkan pukul 1.18 pagi. Dah siapkan beberapa kerja anak sulong yang perlu dibereskan pada hari Ahad nanti. Sekarang masanya untuk kemaskini blog Pondok Kecil. Nak tulis artikel untuk korang baca dan komen sesuka hati. Haha.

ayah tak kejam

Jap… Nak kena cucuk broadband dulu… Kredit : Ayah Tak Kejam

Apa aku nak tulis pagi ni ekk? Macam biasa. Login wordpress Pondok Kecil. Klik Jetpack. Tengok site stats blog Pondok Kecil.

Traffic masih belum memuaskan hati. Aku kecewa.

Tetapi, ruangan “Search Engine Terms” ada sesuatu. Aku senyum gembira.

Secara tidak langsung, terlintas idea untuk menulis artikel ini.

Yeahhh. Idea dah mari dahhh...

Yeahhh. Idea dah mari dahhh…

Wanita suka tido awal dan suami tidur lewat…

Dah kena sangat dah tu. Ini “kes” suami isteri yang punya. Si suami mengadu wanita suka tidur awal. Jarang sangat dapat bermanja dengan isteri di malam hari. Kalau dapat pun, mesti tak lama. Lebih setengah jam bermanja, mata isteri dah lalok sampai ke bulan.

Kesian encik suami. Terkontang kanting sorang diri. Terpaksa cari jalan penyelesaian dengan Encik Google dan Mak Cik Youtube.

Si isteri pun sama juga.

Dapat suami yang kaki online tengah-tengah malam. Jarang sangat tidur jam 10 malam. Biasanya setengah jam sebelum azan Subuh barulah nak cari tilam dan bantal. Lepas tu, dah lalok sangat, isteri kejut solat Subuh pun nak hangin.

Hayun tangan nak kasi penampar. Belum sempat singgah kat pipi, mata suami dah pun kuyu. Terkulai layu lah tangan si suami. Leganya hati si isteri sebab tak sempat nak rasa penampar tawar dipagi hari.

Esok pun sama juga. Akhirnya si isteri stress. Tertekan dan terus mencari jalan penyelesaian dengan Encik Google dan Mak Cik Youtube.

Haha. Itulah. Sebelum kawin dulu, tak nak check betul-betul. Dapat suami dan isteri yang macam ni, senyum aje la. Jangan tension-tension ye.

Wanita suka tidur awal, itu sangatlah normal. Dan suami kalau suka tidur awal, aku rasa pelik dan janggal pulak dah. Kecuali ada perkara yang memaksa suami untuk tidur awal. Kebanyakan wanita yang aku jumpa, yang aku kenal, memang suka tidur awal. Entah la.

Aku kadang-kadang tu hairan gak. Macam mana diorang pujuk mata diorang ni ekk? Nampak macam senang jer. Jam 9.30 malam ataupun jam 10 mata mesti dah lalok sangat dah. Gian semacam je aku tengok diorang ni. Haha.

Suami suka tidur lewat dan isteri suka tidur awal bukanlah satu masalah yang merumitkan. Bak kata Orang Puteh, “take it easy”. Buat apa nak ambil serius benda ni. Isteri nak tidur awal, itu masalah dia. Apa yang penting, bilamasa kita memerlukan, dia setia berada disini. Betul tak?

Ok. Tamat sudah kisah suami isteri. Jam menunjukkan kol 2.00 pagi. Lebih setengah jam aku siapkan artikel ni. Masih gagal dengan jayanya untuk menulis sebuah artikel sepanjang 400 patah perkataan dalam masa 15 minit.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

21 thoughts on “Ini “Kes” Suami Isteri Yang Punya

    1. hafizul Post author

      Hehe..nak tidur lepas isyak macam mana… Drama TV kol 10 best.. Tidur awal bangun awal..itulah yang semolek-moleknya.. Tapi macam mek ila oyat la..bila dah ada anak ni susah nak tidur awal..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge