52 thoughts on “Jemu Dengan Blog

  1. Halim

    Sabar bro. Cuba bro tengok balik post bro yang lepas-lepas. terutamanya selepas post yang pertama. Sebenarnya, apa matlamat utama bro buat blog ini? Bila dah ada matlamat baru la nampak arah tuju. Umpama main bola sepak, kalau tak ada tiang gol, kita pun tak tahu nak bawa bola tu kemana…Sekiranya matlamat belum dicapai, cuba kaji kelemahan dan buat penambahbaikan…
    Halim recently posted..Giveaway Cash RM150 MrJockoMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Emm tu lah..ok bro..terima kasih atas nasihat berguna ni..saya akan tengok post2 awal dulu..mana tahu kan..ada something yang akan saya jumpa..hehe

      Reply
  2. Naziman Azlye

    1. Cari apa yang dijemukan. Adakah jemu tulis artikel, jemu blogwalking, jemu dapat duit atau jemu sebab lain?

    2. Kenapa jemu dengan apa yang dijemukan? Kalau jemu tulis artikel mungkin sebab overdose tulis artikel. Kalau jemu blogwalking mungkin sebab persekitaran blog dan bacaan yang sama. Kalau jemu dapat duit, mungkin sebab tak bagi saya duit tu.

    3. Langkah atasi kejemuan. Kalau jemu tulis artikel mungkin sebab overdose menulis, mungkin boleh kurangkan menulis dan lebihkan membaca.

    Tapi kalau jemu dengan keseluruhan blog, mungkin boleh tengok artikel lama dan ketawa dengan kebodohan sendiri. Kemudian berusaha perbaiki kebodohan tersebut.
    Naziman Azlye recently posted..Positivist Antara Mysticism dan Speculative PhilosophyMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Hahahaha…terima kasih bro atas nasihat yang diberikan ni..ye la..memang nampak la sikit kebodohan bila tengk artikel lama..dan kebodohan itu ada kala mengukirkan senyuman..dan senyuman itu ada ketika mampu menceriakan hari2 yang bosan macam ni..emm betul juga kot..overdose menulis gamaknya ni..haha

      Reply
  3. Cikgu Hairul

    Berblogging ni memang ada pasang surutnya. Lagi2 kalau dibuat secara part time. Kerja yang wajib tu pun kengkadang kita rasa bosan, ini pulak cuma sambil-sambil. Apapun tabahkan hati bro.. Aku pun dah macam hilang punca ni. Mood berblogging kelaut. Nasib baik ada penulis lain yang nak menulis. Kalau tak, mati tak berupdate la Blog Cikgu Hairul tu.
    Cikgu Hairul recently posted..5 perkara tentang HelangMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Hehe..ohhh blog cikgu ada penulis jemputan ekk..huhu…mujurlah hari ni mood tu ada sikit..kalau tak, masih lagi sunyi ha blog Pondok Kecil..hehe

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge