Jiwa Kacau

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Beberapa hari ni…

Terkena sindrom jiwa kacau… Serba serbi tak kena jadinya.

Jiwa kacau yang pertama…

Macam selalu la. Malas nak buat satu kerja pun. Rasa nak rilek jer sepanjang hari. Nak duduk rumah, nak lepak dengan anak isteri jer. Bukak komputer, nak main dan hadap game solitaire puas-puas. Game tu tak pernah menang aku main. Bertambah kacau jiwa ni.

jiwa kacau

Jiwa kacau yang kedua…

Internet ni semakin hari semakin merosok prestasi dia. Masa mula-mula langganย Internet Clixster RM27 sebulan, seronok giler aku online. Hampir tiga bulan gak aku online langsung tak ada masalah. Tapi sejak dua menjak ni, aku tengok. Makin slow pulak dah. Naik menyampah gak la. Malam ni, cuba gak online. Langgan yang seminggu aje. Kuota 100MB seminggu. Boleh la online malam ni.

Esok lusa entah la macam mana pula. Rasa nak bina pencawang Celcom 3G kat depan rumah ni. Kalau Celcom 3G ada kat depan rumah ni, seronok sikit.

Tak. Aku bukan nak merungut. Tapi tu la. Bukan Clixster jer yang macam ni. Dah macam-macam aku cuba. Maxis, Celcom, TM EVDO, Yes 4G dan terbaru ni Clixster. Semuanya sama jer. Bulan pertama pakai, ok la. Boleh puji berbakul-bakul, bertingkat-tingkat. Tapi bila dah lama, tetap juga bermasalah.

Ke ada yang dengki dengan aku ekk? Pondok Kecil bukannya blog popular pun. Nak kata aku rajin update blog tak juga. Emm serba serbi tak kena jadinya.

Jiwa kacau yang ketiga…

Blog-blog aku dah semakin suram menjana pendapatan online. Bulan Mac ni, langsung tak dapat komisen. Kecuali komisen menjual panduan exam untuk mereka yang terlibat dengan peperiksaan SPA. Untuk yang terbaru ni, Pegawai Arkib S41 tu, langsung aku tak dapat jualan. Klik… Sikit pun tak ada. Memang parah juga la.

jiwa kacauAlhamdulillah… Ada gak yang masyukk bulan Mac ni…

Baru je nak semangat buat duit dengan blog, dah terkena macam ni. Mujurlah aku ni ada minat mendalam menjadi penulis blog. Sekurang-kurangnya korang boleh baca lagi hasil penulisan aku. Kan? Haha.

Sebab tu, kalau nak buat duit dengan blog, kena buat dengan bersungguh-sungguh. Jangan pandai cakap aje. Tapi buatnya tidak. Jangan buat-buat pandai serba serbi aje. Tapi akhirnya komisen tak dapat-dapat juga.

Link kalau korang nak cuba Jobdirumah ~~> Pendaftaran Jobdirumah

Ya…

Bukan senang nak buat duit dengan blog. Susah kan???

Jiwa kacau yang keempat…

Cukup dah tu. Kan banyak-banyak nanti korang menyampah pula. Nanti ada yang kata aku ni suka sangat luah perasaan, suka sangat cakap tak serupa bikin, suka sangat raih simpati dan sebagainya lagi. Haha.

Korang layan dulu artikel ni yer. Artikel malam terakhir di bulan Mac 2014.

50 thoughts on “Jiwa Kacau”

    1. Emm streamyx dah cuba gak..jauh pada point dan kena pasang tiang dulu..tu pun tak leh nak buat..maklum aje lah..kawasan tu saya sorang je kot nak pakai streamyx..kira tak berbaloi la diorang nak buat..emmm

  1. Wah, Celcom 3G pun susah nak dapat pencawang kat sana? Kat rumah kawe last year ada tetapi terpaksa dicabut sebab tuan tanah tak bagi kebenaran lagi. Hampehhh… bayar bil broadbant tapi x de 3G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *