Kagum Betul Aku Dengan Blogger Ni

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

“Kagum betul gua dengan lu…”
“Itu kagum kepunyaan aku diberikan pada kamu…”
“Perghhh. Gila kagum aku dengan kau ni…”

Haha. “KAGUM”. Ok. Hari ni aku nak cerita bab ‘KAGUM’. Korang pernah alami rasa kagum tak? Kagum dari bahasa yang aku fahami ialah bangga dengan orang lain. Teruja dengan pencapaian yang telah dicapai oleh orang lain. Sedangkan diri entah bila akan mencapai sebagaimana yang mereka capaikan itu.

Kagum Betul Aku Dengan Blogger Ni

Kagum…

Ok. Panjang benar dah tu aku ulas makna disebalik perkataan “KAGUM”. Dan aku jangkakan korang semua faham sangat-sangat. Maklum aje la. Dah besar panjang semuanya. Dah boleh kawin serta dah pandai bikin ramai anak dengan jayanya.

Cerita tentang kagum ini sebenarnya ada kaitan dengan seorang blogger ni. Nama dia Saudara Mohd Shamsuriyadi bin Haji Mamat. Anak kelahiran Terengganu ini mula meminati dunia perniagaan selepas tamatnya peperiksaan SPM semenjak membuka gerai keropok di hadapan rumah.

Kagum Betul Aku Dengan Blogger Ni

Baca dan fahaminya…

Selepas menerima cek pertama daripada Google pada awal tahun 2005, beliau mula mengkaji tentang perniagaan Internet. Dan pertengahan tahun 2006, beliau memulakan perniagaan Internet di rumah dan beliau juga turut menyertai Program MSC Technopreneur anjuran MDeC bertujuan untuk menambahkan lagi ilmu pengetahuan yang sedia ada.

Dan selepas membaca beberapa perenggan lagi tentang biodata beliau, secara tidak langsung aku terasa kagum dengan apa yang telah dicapai dan tak kurang kagumnya dengan apa yang beliau lalui.

Perit, pahit dan manis sehingga berjaya sampai ke saat sekarang ini membuatkan aku bertambah kagumnya. Serba sedikit yang mampu aku kongsikan untuk tatapan manja korang semua.

Ok. Straight to the point.

Kenapa aku kagum sangat dengan Saudara Mohd Shamsuriyadi, merangkap seorang blogger ni?

  1. Beliau kacak, hensem dan bijak merebut peluang. Ini point utama.
  2. Tidak lokek berkongsi ilmu dengan menerbitkan pelbagai aneka kandungan buku untuk dijadikan panduan berguna buat blogger newbie macam aku.
  3. Blog beliau yakni shamsuriyadi dot com sangat menarik dan kacak dengan umpan-umpan yang menggoda cukup untuk pembaca menjadi seorang pembeli dengan jayanya.
  4. Teknik penulisan yang beliau gunakan itu memaksa aku untuk rasa tergoda dan sekaligus memaksa aku untuk menulis sebagaimana seperti beliau. Tapi sayang. Sampai la ni masih lagi gagal. Haha.
  5. Beliau juga sangat mesra di media sosial dan selalu berkongsi tips-tips untuk dijadikan panduan berguna buat mereka yang memerlukan.
  6. Bukan itu sahaja. Pendapatan Online yang beliau perolehi kadang-kadang tu memaksa hati aku untuk cemburu melebihi cemburu buta.
  7. Dah cukup dah. Aku bila mula rasa cemburu buta, hilang kelaut lah mood menulis.
Kagum Betul Aku Dengan Blogger Ni

Leaderboard di laman Ashadee…

Jujurlah aku bagitau dengan korang semua. Aku baru jer berjinak-jinak untuk kenali dengan lebih rapat lagi Saudara Mohd Shamsuriyadi ni. Jadi, kalau ada info yang tak berkenan, tidak menepati citarasa korang, tak menaikkan nafsu korang untuk turut sama mengenali Saudara Mohd Shamsuriyadi ini, aku mohon maaf.

Aku hanya insan biasa yang lemah dari pelbagai sudutnya. Aku hanya menjalankan tugasan sebagai seorang peserta contest. Dan disebabkan contest inilah aku jatuh hati untuk lebih mengenali Saudara Mohd Shamsuriyadi. Dan paling best, selepas aku akan jadi silent reader di blognya.

Haha… Akhir sekali, ribuan terima kasih untuk Contest Blogger Yang Dikagumi yang dianjurkan oleh Nadot.my dan ditaja oleh Ejam Othman & Hey.my.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

80 thoughts on “Kagum Betul Aku Dengan Blogger Ni

  1. Pingback: Contest dari Edinburgh - Blogger yang Dikagumi | Nadot's Words

    1. hafizul Post author

      Huhu..tengok la berapa tahun punya pengalaman dalam dunia internet ni..tu kita tahu..yang kita tak tahu…mesti terlebih kagum jadinya..hehe..

      Reply
  2. Pingback: Tamat Sudah Contest Blogger Dikagumi | Nadot's Words

  3. Pingback: Keputusan Contest Dari Edinburgh - Blogger yang Dikagumi | Nadot's Words

  4. Pingback: Menang Tempat Kedua Edinburgh - Pondok Kecil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge