Kalau Dah Rezeki Tak Kan Kemana

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah berjaya juga melekat di depan tv selama dua jam menonton cerita Mahar Untukmu lakonan hebat Adi Putera, Nabila Huda dan Norish Karman. Cerekarama sempena Anugerah Skrin 2012 memang betul-betul menyentuh perasaan. Penamat cerita yang sungguh menyanyat hati sedikit sebanyak mampu membuat aku teremosi. Nasib isteri sudah tidur. Kalau tidak, kantoi ler yang suami dia ni kaki jiwang, kaki sensitif. Hahaha.

Kredit : beautifulnara.com

Alhamdulillah. Kalau dan rezeki tak kan kemana. Terima kasih kepada tuan punya blog Akubiomed kerana mengumumkan kemenangan top komentator bulan oktober 2012 pada malam ini. Terkejut juga sebenarnya dengan pengumuman macam ni. Macam tak percaya dan yang pasti senyuman aku dah terlebih sampai ke telinga dah ni. Haha. Macam mana tak terkejut kan? Menda yang aku sendiri sangka dah kalah, tetiba boleh menang pula. Hehe.

Betul la kalau dah rezeki tak kan kemana. Dan daripada usaha aku untuk menjadi top komentator di blog Akubiomed, aku dapat satu perkara. Selagi belum masa untuk berundur, jangan terus merasa putus asa. Berusahalah selagi belum sampai masa dateline. Hehe. Terima kasih atas kehidupan kerana menganugerahi pengalaman yang berharga ini. Hehe.

Jom layan lagu Search – Balada Pemuzik Jalanan

60 thoughts on “Kalau Dah Rezeki Tak Kan Kemana”

  1. Terima kasih menjadi top komentator bulan Oktober di blog AkuBiomed. Keputusan adalah berdasarkan plugin commentator yang dipasang di blog saya.

    Insentif tunai saya sudah masuk ke akaun bro petang tadi. 🙂

  2. Bro, saya pon tengok jugak cerita ni. Memang sedih sangat part ending. Memang ada ibu mertua yang sekejam begitu. Yang tak restu itu dan ini sebabkan perkara yang kecil-kecil sehingga menjadi besar…

    Tapi part ending memang saya pon meleleh jugak air mata..huhuhu

  3. jika ada rezeki tidak akan kemana2.

    kita biasa lihat perlumbaan, pada peringkat awal..no2 ketinggalan jauh, tetapi lantaran no.1 menghadapi masalah di akhir pusingan, no.2 berjaya memintas untuk menjadi juara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *