Kisah Satu Ketika Dahulu

48 thoughts on “Kisah Satu Ketika Dahulu

    1. hafizul Post author

      Haha..tua-tua ni kan rasanya tak main dah bro..kasi peluang kat anak pulak..kita jadi guru jer yang mengajar cara anak-anak bermain..hehe

      Reply
  1. hafizmd

    Zaman kanak2 mmg zaman paling meriah.

    Lastik, main baroh, tangkap ikan, jala ikan, main lintah, main sampan, main guli, main buah getah, panjat pokok, panjat macam2 lagi… =)

    jadi, sekrang tiba msanya utk anak2 kita plak merasainya..jadi takleh nak marah2 sgt bila anak terlebih main, sbb kita dulupun macam tu jugak..dok gitu boh?
    hafizmd recently posted..10 Calon Pilihan Mac!My Profile

    Reply
  2. Asyrof Asri

    Itulah teringat masa zaman kecil-kecil a.k.a kanak-kanak. 😉

    Suka main basikal, guli, sembunyi-sembunyi, tolak-tolak kereta main hingga keluar buyi suara sendiri. hahahah … LOL.

    Memang indah ciptaan Tuhan. 😉

    Reply
      1. yusri

        berat demo kalu dok tahu lagu ni gak…
        sebelum nok main tol nusuk tu, kita akan buat satu bulatan.
        Tukang nyanyi akan pointkan jari ke semua pemain start dari dia mengikut lagu itu.
        Pemain yang kena pada perkataan terakhir lagu tu akan menyebut satu nama barang untuk dibeli.
        Lepas tu tukang nyanyi akan mengeja nama barang tu.Pemain yang kena pada huruf terakhir akan keluar dan seterusnya lah…pemain terakhir yang belum keluar akan ‘jadi’ untuk permulaan permainan tol nusuk tu…’jadi’ maksudnya orang yang kena kira 1-10 sambil menutup mata dan lepas tu kena carilah orang yang sedang nusuk….hahaha
        yusri recently posted..Wordless Wednesday #29 – Hadiah Dari Blog IntanBerlianMy Profile

        Reply
        1. hafizul Post author

          Kawe pakai lam tali lam jah boh..patut la kawe dop beso main lagu nih..terima kasoh boh kongsikan info zaman kanak2 hok kawe dop tahu nih..haha

          Reply
      1. suri

        asal byk ha.ha ni bahaya2 karg lalat ,masok dlm mulur free of cas jer heee..

        tu best kena main dekat dg tepi pantai, ada pokok2 kelapa yg melambai..mmg rindu saat2 itu..
        suri recently posted..I Am SeksiMy Profile

        Reply
  3. fiezaradzi

    kenangan zaman dulu kan.. bila kdg2 berkumpul adik beradik, cerita kisah2 dulu, mmg tak sah kalau tak kuar air mata, sbb gelak sakan sampai meleleh air mata.. haha. nostalgia..

    dan mainan tu jugak mainan bersama, biar main dgn abg2 je pun.. anak2, wpun tak de main mainan dulu2 tu, tapi sebolehnya cuba utk mereka main di padang tiap2 petang, supaya balance antara natural dan teknologi..
    fiezaradzi recently posted..Dia Sudah DatangMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge