Mencari Semangat @ Pantai Bukit Keluang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Mencari semangat menulis blog @ Pantai Bukit Keluang. Sebelum aku meneruskan cerita ni, aku nak ucapkan tahniah kepada mereka yang berjaya mendapatkan pagerank Google. Semoga dengan penganugerahan ini, semakin bersemangat jiwa korang semua untuk terus berkarya dalam arena blogging. Pondok kecil belum ada rezeki lagi nak dapatkan PR3 ni. InsyaAllah di lain masa, akan berusaha untuk mendapatkan PR3 ni. Oleh yang demikian, aku cuba mempelajari beberapa tips untuk meningkatkan pagerank. Bagi mereka yang belum berjaya menambat hati Google, boleh la pelajari dan amalkan tips yang berkaitan dengan pagerank ini.

Sebenarnya aku cuba mencari idea dan semangat untuk mula menulis seperti biasa. Aku rasa semangat aku telah pudar kerana banyak sangat mencari idea dan mengerahkan minda dalam menyiapkan artikel contest yang aku sertai. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar walaupun terdapat beberapa dugaan yang datang menguji kesabaran. Musim cuti sekolah tiba lagi. Dan macam biasa aku akan menjadi master mama untuk tempoh 3 minggu kerana isteri mempunyai urusan kerja sempena musim cuti ni. Beginilah pengorbanan seorang suami yang mithali.

Melintang patah membujur lalu,
Menunduk faham mendongak nampak,
Apa nak heran apa nak malu,
Jadi master mama kan memang gempak.

Hari ni sempat meluangkan masa bersama anak tersayang. Pantai Bukit Keluang adalah destinasi cinta kami dua beranak. Sekali sekala dapat melepaskan tekanan dan bebanan kerja dengan melihat suasana riuh rendah ombak membadai pantai. Sungguh menenangkan. Senyuman terukir di wajah si anak kerana peluang yang sebegini sememangnya jarang diperolehi. Suasana Pantai Bukit Keluang sentiasa ada sahaja kunjungan tetamu. Tak pernah sunyi. Di lengkapi dengan taman permainan memberikan satu kelebihan pada mereka yang berkungjung ke sini. Bukan taman permainan jer, ada juga penyanyi yang hadir menyerikan lagi suasana Pantai Bukit Keluang.

Mungkin kemeriahan seperti ini jarang sekali dirasai kerana cuaca yang tak menentu menjadikan batu penghalang untuk datang ke Pantai Bukit Keluang. Alhamdulillah cuaca hari ini panas sampai ke petang. Tak lupa juga aku nak ucapkan selamat menyambut Hari Deepavali kepada semua yang terlibat. Makan maruku, ingat-ingat la kat pondok kecil jugak yer.

Sebelum aku terlupa, aku ada pengumuman nak diwar-warkan kepada korang semua. Pondok kecil membuka peluang kepada yang berminat untuk menjadi penulis jemputan di halaman blog pondok kecil. Bagi yang berminat, boleh la menghantar artikel di alamat mohd_hafizul@pondokkecil.com dan sekiranya artikel tersebut logik, tak melanggar etika blogging, tiada unsur lucah atau fitnah atau seangkatan dengannya akan aku siarkan.

p/s : Mood menulis masih belum aku ketemukan. Aura melihat ombak tadi pun masih belum diserap sepenuhnya.

51 thoughts on “Mencari Semangat @ Pantai Bukit Keluang

      1. hafizul Post author

        Emm betul ke?tak pernah pergi la tu..haha..nanti ada masa kena try jugak..tapi sekarang tak leh la sebab cuaca tak menentu..takut jugak..haha

        Reply
  1. yusri

    Boh,mase mula-mula kawe kenal blok PK ni header imej demo guna adalah gambar di Pantai Bukit Keluang ni jugak…maybe masa mula-mula dapat ilham untuk setup blog PK adalah dari sini jugak kot?hehehe…Kawe ‘gateh’ basikal jah mari mandi kat pantai ni masa zaman bebudak dulu…huhuhu…
    Pantai ni memang glamour di serata dunia kerana tak lama dulu pernah menjadi tapak Jambori Pengakap Asia Pasifik.Kawe dah tak ingat tahun bila..huhu

    p/s:’gateh’ = kayuh , jika ada yang tak faham lah…hehehe
    yusri recently posted..Free Backlinks di muhamadyusri dot comMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      oloh kawe dop ingt doh jambori pengakap tu bilo..kawe raso po rajin dgr..ingt2 lupo..haha..emm kawe suko g sini..sebab byk kenange ado pantai nih…hahaha

      Reply
            1. hafizul Post author

              Hahahahaha…demo ingt lagi ko main tol boyo?kawe main tol boyo takut sekali…takut keno kenak ko saing2 jah..kito hok tok panda berene…hahaa

              Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge