Banner

Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik

by hafizul on February 19, 2014

in Contest

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik No.1 Malaysia merupakan sebuah laman yang membantu peniaga memiliki laman web kedai online sendiri. Peredaran zaman teknologi semakin canggih dan pesat membangun. Memiliki laman web jualan ataupun kedai online sendiri sememangnya telah menjadi satu keperluan yang WAJIB dipenuhi oleh mereka yang bergelar PENIAGA.

muslim niaga online

Sebelum aku meneruskan cerita yang selanjutnya, marilah sama-sama kita fahami dahulu kongsep pernigaan “DROPSHIP” yang disediakan oleh pihak Muslim Niaga agar tidak menimbulkan kekeliruan di benak fikiran korang semua.

Tujuh kongsep yang mudah lagi menguntungkan :-

Contoh :-

    1. Daftar dan korang akan dapat sebuah kedai online.
    2. Dalam kedai tu dah diletakkan produk-produk untuk korang jual.
    3. Muslim Niaga meletakkan harga untuk Produk A RM30.
    4. Korang mempromosikan produk A dengan harga RM35.
    5. Korang berjaya menjual produk A dengan harga RM35.
    6. Korang akan membayar kepada Muslim Niaga RM30 sahaja iaitu harga semasa yang telah ditetapkan oleh pihak pengedar.
    7. RM5 hasil daripada jualan tersebut, masuk poket sendiri.

Ok. Korang dah faham kongsep dropship ni? Yang penting, korang tak perlu fikirkan tentang stok tak laku, tempat simpan stok, tidak perlu menguruskan pembungkusan dan penghantaran kerana semua perkhidmatan ni, pihak Muslim Niaga yang akan uruskan. Korang hanya mempromosikan kedai online korang dengan serakus yang mungkin. Lebih rakus korang promosikan, maka lebihlah keuntungan yang korang akan perolehi.

Apakah tawaran menarik yang disediakan oleh pihak Muslim Niaga?

Ok. Setiap keputusan yang bakal kita lakukan, seboleh-bolehnya mestilah disokong oleh beberapa faktor yang menjadi punca kenapa kita membuat keputusan sedemikian. Kan? Pembeli tak kan membeli jika produk yang dijual itu tidak menarik, tidak berfaedah dan tidak memberikan pulangan yang baik kepada pembeli. Sama juga dengan kongsep ni.

Pihak Muslim Niaga telah menerapkan beberapa ciri dan tawaran yang menarik untuk setiap pelanggan yang menggunakan perkhidmatan kedai Muslim Niaga Online. Antaranya ialah :-

  1. Tak perlu fikir tentang keselamatan kedai online korang tu. Juga tidak perlu pening kepada tentang bagaimana cara nak ‘maintain’ server hosting & domain kerana semuanya dikendalikan oleh pakar-pakar Muslim Niaga.
  2. Korang tidak akan dibiarkan berseorangan. Pihak Muslim Niaga telah menyediakan group sokongan di laman Facebook khas untuk berinteraksi dengan pihak Muslim Niaga dan rakan niaga yang telah berjaya membuat jualan secara online dan offline menggunakan sistem kedai online. Mana nak dapat faedah macam ni. Kan?
  3. Apabila korang telah berada dalam group Facebook tersebut, korang akan diajar teknik pemasaran melalui Facebook. Dari satu sudut, teknik yang diajarkan itu boleh dikembangkan lagi bukan sahaja untuk kegunaan kedai online tersebut. Bukan senang nak dapat ilmu berguna macam ni.
  4. Boleh jual produk anda sendiri. Kalau korang nak test market, boleh la masukkan produk korang ke dalam kedai online tu. Untuk bahagian ini, korang boleh baca dengan lebih terperinci di laman ~~> Soalan-soalan Lazim (F.A.Q)
  5. Kedai online yang bakal korang miliki tu sangat menarik dan sangat sesuai diketegorikan sebagai kedai online. Cuma kedai ni tak ada bumbung aje. Bila hujan basah la produk korang semua. Haha. Aku gurau aje. Jangan marah. Ye?

contoh kedai online muslim niagaContoh screenshot kedai onlie yang disediakan oleh Muslim Niaga.

Apa kata mereka yang telah berjaya?

“Salam Ukhuwah!! Platform Dropship Muslim Niaga memberi saya satu platform perniagaan yang serba lengkap tanpa saya pening memikirkan untuk membelanjakan sejumlah wang untuk membeli stok. Melalui platform ini, saya sudah boleh terus berniaga dengan memiliki website kedai online saya sendiri. Platform ini menyelamatkan saya di saat-saat kesukaran saya mencari peluang untuk berniaga. Ianya sesuatu yang amat saya sarankan kepada anda yang ingin berniaga tetapi tidak tahu dimana untuk bermula. Dengan sokongan dan bimbingan yang sentiasa ‘tip-top’ oleh Team Muslim Niaga serta ukhuwah yang terjalin antara setiap Rakan Niaga menjadikan kami umpama satu keluarga besar. Sangat seronok berniaga bersama berjemaah! Susah senang kami tetap bersama! “Nurliya Ali Hanafiah

“Perghhhh. Memang best kedai online macam ni.. “

Tetiba suara gersang menyapa aku dari belakang.

“Mak aiii. Terkejut abang. Nak apa? Nak sibuk? Dahhh… Pergi layan anak main candy crush tuuu”

Sekadar selingan manja untuk korang senyum seketika…

Ok. Aku rasa dah ramai yang tahu tentang laman muslim niaga online ni. Apa yang mereka lakukan sekarang ini ternyata satu usaha yang bakal mengubah nasib-nasib mereka yang ingin mengubah corak kehidupan masing-masing. Khasnya mereka yang terjebak dengan masalah kesempitan wang ringgit.

Dengan adanya kedai online ini, sedikit sebanyak ia dapat membantu meringankan beban korang semua. Dapat jimatkan banyak perkara. Walaupun kedai online ni tak ada bumbung, ia tetap ekonomi lagi untuk dimiliki. Bil air tak kena bayar dah. Gaji pekerja, memang dah lepas. Apa lagi yang korang nak kan???

Ya. Tak ada jalan “short cut” yang akan membawa korang kecapi impian korang semua. Kalau ada pun, lorong tikus aje. Tu pun tak dapat bertahan lama. Haha.

Ok. Dah cukup untuk artikel kali ni. Korang fikir-fikirlah. Bukan selalu ada tawaran hebat macam ni dan bukan semuanya akan lakukan perkara baik sepertimana pihak Muslim Niaga lakukan. Oleh itu, rebutlah peluang yang ada. Miliki kedai online anda sekarang.

Maklumat yang berkaitan untuk korang jadikan rujukan :-

Website Muslim Niaga
No.tel 011-14260161
Fanpage Muslim Niaga
Twitter :@mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,Trading

Video terhangat :-

Akhir sekali aku ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada pihak yang terlibat dalam menjayakan Contest SEO Muslim Niaga.

 Rcfe9eo.gif'

Contest SEO Muslim Niaga ini di anjurkan oleh Farid Laham dan ditaja oleh Muslim Niaga, Sumai Hotel Apartment – OFFICIAL, Sumai Hotel Apartment, Projek Iqra, Farisya Anastasyia, Akma Omar, Nannie Isa, Azhafizah Md Nor, Nadia Shaira Shaf’ii, Nabila Biela, Sunshine Kelly, iLuvTour.

{ 56 comments… read them below or add one }

Anuar February 19, 2014 at 12:47 am

Terima kaish di atas perkongsian info… Banyak poduk berunsurkan Islam yang dijual di laman web Muslim Niaga…. Semoga ramai orang berjaya menjadi ajen Dropship yang cemerlang… ;)
Anuar recently posted..Panduan Lengkap : Cara Menjahit Tudung 3 Layer SendiriMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:37 am

Yeah..betul tu..insyaAllah..semoga ramai yang sedar akan menda ni..hehe..terima kasih bro..

Reply

Aniq Bukhary February 19, 2014 at 1:09 am

Ulasan yg mneraik bro… Ble jadi calon pemenang nie… :)
Aniq Bukhary recently posted..Pemenang world press photo of the year 2014My Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:36 am

Harap masin mulut bro tu..hehe..aminnnn

Reply

Aniq Bukhary February 20, 2014 at 2:20 am

Amin.. kalau rezki tak kemana bro… :)
Aniq Bukhary recently posted..Tutorial download video youtube tanpa menggunakan softwareMy Profile

Reply

Aniq Bukhary February 19, 2014 at 1:13 am

Contest seo nie kan? In shaa Allah saya join.. tengah susun ayat.. :)
Aniq Bukhary recently posted..Pemenang world press photo of the year 2014My Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:36 am

Ha ah..sila join dengan segera..hehe

Reply

Aniq Bukhary February 20, 2014 at 1:32 am

Subuh nie juga saya buat… In shaa Allah kalau cepat siap, publish saya awal.. :)
Aniq Bukhary recently posted..Tutorial download video youtube tanpa menggunakan softwareMy Profile

Reply

Arieffahmi February 19, 2014 at 5:20 am

Good luck bro :D
Arieffahmi recently posted..Muslim Niaga Platform Dropship No 1 MalaysiaMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:35 am

Hehe..terima kasih bro..

Reply

mselim3 February 19, 2014 at 8:47 am

Assalammualaikum…pondokkecil,

moga berjaya dalam contest nie yer…

mselim3

pls: moga sukses ..orait.
mselim3 recently posted..Doa Merawat KayapMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:35 am

InsyaAllah..terima kasih bro..hehe

Reply

suri February 25, 2014 at 8:43 pm

semoga berjaya pk yeah! teman doakan sukses hendaknya
suri recently posted..CPUV Campaigns Nuffnang 1/2014My Profile

Reply

Mus February 19, 2014 at 10:57 am

saya suka perniagaan jenis dropship. terima kasih atas info.
Mus recently posted..Shangri-La’s Rasa Ria Resort, Tuaran, SabahMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:34 am

Sama-sama..emm saya belum terjebak lagi..hehe

Reply

suri February 25, 2014 at 8:47 pm

kalau buat mesti bersungguh-sungguh benda kena kuat semangat
suri recently posted..CPUV Campaigns Nuffnang 1/2014My Profile

Reply

reezluv February 19, 2014 at 11:34 am

semoga berjaya bro..kecoh dulu kejap pasal MN ni..hoho..
reezluv recently posted..Ye Awak Tak Boleh Baca Blog SayaMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:34 am

Ha kecoh?pasal apa pulak bro?Hehe..terima kasih bro..

Reply

suriaamanda February 19, 2014 at 12:56 pm

good luck…semoga berjaya memartabatkan produk keluaran Muslim…
suriaamanda recently posted..Majalah Hiburan, Komik dan Kenangan Silam….My Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:33 am

InsyaAllah..terima kasih kak..hehe

Reply

suri February 25, 2014 at 8:44 pm

macma saya berniaga produk muslimah cewah hiii
suri recently posted..CPUV Campaigns Nuffnang 1/2014My Profile

Reply

hafiz February 19, 2014 at 2:07 pm

wah dah join juga …good luck bro..
hafiz recently posted..Jana pendapatan dengan iklan H12 MediaMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:31 am

Haha..dah join dah..sokong rakan blogger..hehe..terima kasih bro..

Reply

suri February 25, 2014 at 8:44 pm

saya tak sertai lagi macam mana itu haaa..
suri recently posted..CPUV Campaigns Nuffnang 1/2014My Profile

Reply

Farzli February 19, 2014 at 2:23 pm

good luck bro.. mantap.. !
Farzli recently posted..Ini seluar pelikat saya, OK !My Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:31 am

Ok bro..terima kasih..hehe

Reply

suri February 25, 2014 at 8:45 pm

kita mesto bagi sokogan pada rakan blogger baru rasa meriah
suri recently posted..CPUV Campaigns Nuffnang 1/2014My Profile

Reply

Kamil Salleh February 19, 2014 at 3:42 pm

Mampak menarik ni… nak join juga lah….
Kamil Salleh recently posted..H12 Media Beri Anda Income Lumayan Dan Cara DaftarMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:30 am

Sila lah join bila ada kelapangan nanti..memang menarik ni..hehe

Reply

kakiblog February 19, 2014 at 6:03 pm

terbaiklah ulasan bro..semoga berjaya nanti!
kakiblog recently posted..Muslim Niaga TerbaekMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:29 am

Terima kasih bro..harapan macam tu la..kalau ada rezeki tak kemana kan?InsyaAllah..hehe

Reply

suri February 27, 2014 at 6:48 pm

semoga produk ini mendapat tempat hati pengguna
suri recently posted..DIY Cara Mudah Membuat Getah Cerut Pergelangan TanganMy Profile

Reply

Green Leaf February 19, 2014 at 6:57 pm

Best tak join ni?
Green Leaf recently posted..Masalah Yang Bukan MasalahMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:29 am

Emm best la join contest SEO..hadiah lumayan nih..hehe

Reply

suri February 27, 2014 at 6:49 pm

asah seo dan tempias trafik betul tak
suri recently posted..DIY Cara Mudah Membuat Getah Cerut Pergelangan TanganMy Profile

Reply

suri February 27, 2014 at 6:49 pm

saya aa\kan sertai insyallah tunggu blog ok…sekarang ada prob sikit
suri recently posted..DIY Cara Mudah Membuat Getah Cerut Pergelangan TanganMy Profile

Reply

Farid Laham February 19, 2014 at 7:53 pm

info yang bagus dan jelas..selamat berjaya bro :)
Farid Laham recently posted..Aylamyra Serum Penjagaan Muka TerbaikMy Profile

Reply

hafizul February 20, 2014 at 12:28 am

Terima kasih bro..insyAllah..hehe

Reply

titan February 20, 2014 at 12:45 am

ohh..begitu rupanya ye..
titan recently posted..Bayar dulu, buat kerja kemudian.My Profile

Reply

hafizul February 23, 2014 at 4:50 pm

Ha ah..macam ni la rupanya..hehe

Reply

suri February 27, 2014 at 6:52 pm

saya rasa macam itu kalau salah ker saya guru pk salah hiii
suri recently posted..DIY Cara Mudah Membuat Getah Cerut Pergelangan TanganMy Profile

Reply

encikarman February 20, 2014 at 8:52 am

kepada sapa2 yg mencari bisnes secara online, boleh try nih tanpa was-was…
encikarman recently posted..Peluang kerja part time atau kerja sambilanMy Profile

Reply

hafizul February 23, 2014 at 4:47 pm

Yup..sila try dengan hati yang gembira sekali..hehe

Reply

Sop February 20, 2014 at 11:47 pm

wah.. review menarik bro
good luck

Muslim Niaga
Sop recently posted..Kisah bergambar – Auni main skuterMy Profile

Reply

Aniq Bukhary February 21, 2014 at 5:31 am

Cukup menarik tapi x lari daripada identiti Pondok kecil yang sentiasa menyelitkan gurauan dalam setiap entry.. hehe :D
Aniq Bukhary recently posted..Tutorial download video youtube tanpa menggunakan softwareMy Profile

Reply

hafizul February 23, 2014 at 4:44 pm

Terima kasih Sop..insyaAllah…hehe

Reply

suri February 27, 2014 at 6:51 pm

saya yang kurang mahir bab nak bercerita ini
suri recently posted..DIY Cara Mudah Membuat Getah Cerut Pergelangan TanganMy Profile

Reply

nasique February 22, 2014 at 6:04 pm

Terbaik la bro..gud luck
nasique recently posted..Muslim NiagaMy Profile

Reply

hafizul February 23, 2014 at 4:40 pm

Terima kasih bro..hehe

Reply

suri February 25, 2014 at 9:46 am

apa lagi pk jomlah sertai heee.mana tahu lebih leba dari jdr
suri recently posted..CPUV Campaigns Nuffnang 1/2014My Profile

Reply

hafizul February 25, 2014 at 9:57 am

Haha..belum cukup komitmen lagi Suri…hehehe..kot nanti tak terkawal jadinya..

Reply

suri February 27, 2014 at 6:53 pm

eh boleh jer cuba buat heeee..ada income boleh tahan jugalah
suri recently posted..DIY Cara Mudah Membuat Getah Cerut Pergelangan TanganMy Profile

Reply

blogger lelaki February 28, 2014 at 1:24 pm

bro pun join jugak..gud luck bro
blogger lelaki recently posted..Muslim NiagaMy Profile

Reply

hafizul March 3, 2014 at 11:02 am

Ha ah..join gak..terima kasih bro..hehe

Reply

yumida March 2, 2014 at 6:50 pm

Muslim Niaga membuka peluang perniagaan yang boleh menjana keuntungan berlipat ganda. Tak perlu pening pikir pasal stok. Juz daftar sebagai ejen n dah boleh berniaga. Terbaik la Muslim Niaga! All d bez pondok kecil…
yumida recently posted..Muslim Niaga Platform DropshipMy Profile

Reply

hafizul March 3, 2014 at 10:55 am

Yup..betul tu kak..terima kasih yer..hehe

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: