Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik No.1 Malaysia merupakan sebuah laman yang membantu peniaga memiliki laman web kedai online sendiri. Peredaran zaman teknologi semakin canggih dan pesat membangun. Memiliki laman web jualan ataupun kedai online sendiri sememangnya telah menjadi satu keperluan yang WAJIB dipenuhi oleh mereka yang bergelar PENIAGA.

muslim niaga online

Sebelum aku meneruskan cerita yang selanjutnya, marilah sama-sama kita fahami dahulu kongsep pernigaan “DROPSHIP” yang disediakan oleh pihak Muslim Niaga agar tidak menimbulkan kekeliruan di benak fikiran korang semua.

Tujuh kongsep yang mudah lagi menguntungkan :-

Contoh :-

    1. Daftar dan korang akan dapat sebuah kedai online.
    2. Dalam kedai tu dah diletakkan produk-produk untuk korang jual.
    3. Muslim Niaga meletakkan harga untuk Produk A RM30.
    4. Korang mempromosikan produk A dengan harga RM35.
    5. Korang berjaya menjual produk A dengan harga RM35.
    6. Korang akan membayar kepada Muslim Niaga RM30 sahaja iaitu harga semasa yang telah ditetapkan oleh pihak pengedar.
    7. RM5 hasil daripada jualan tersebut, masuk poket sendiri.

Ok. Korang dah faham kongsep dropship ni? Yang penting, korang tak perlu fikirkan tentang stok tak laku, tempat simpan stok, tidak perlu menguruskan pembungkusan dan penghantaran kerana semua perkhidmatan ni, pihak Muslim Niaga yang akan uruskan. Korang hanya mempromosikan kedai online korang dengan serakus yang mungkin. Lebih rakus korang promosikan, maka lebihlah keuntungan yang korang akan perolehi.

Apakah tawaran menarik yang disediakan oleh pihak Muslim Niaga?

Ok. Setiap keputusan yang bakal kita lakukan, seboleh-bolehnya mestilah disokong oleh beberapa faktor yang menjadi punca kenapa kita membuat keputusan sedemikian. Kan? Pembeli tak kan membeli jika produk yang dijual itu tidak menarik, tidak berfaedah dan tidak memberikan pulangan yang baik kepada pembeli. Sama juga dengan kongsep ni.

Pihak Muslim Niaga telah menerapkan beberapa ciri dan tawaran yang menarik untuk setiap pelanggan yang menggunakan perkhidmatan kedai Muslim Niaga Online. Antaranya ialah :-

  1. Tak perlu fikir tentang keselamatan kedai online korang tu. Juga tidak perlu pening kepada tentang bagaimana cara nak ‘maintain’ server hosting & domain kerana semuanya dikendalikan oleh pakar-pakar Muslim Niaga.
  2. Korang tidak akan dibiarkan berseorangan. Pihak Muslim Niaga telah menyediakan group sokongan di laman Facebook khas untuk berinteraksi dengan pihak Muslim Niaga dan rakan niaga yang telah berjaya membuat jualan secara online dan offline menggunakan sistem kedai online. Mana nak dapat faedah macam ni. Kan?
  3. Apabila korang telah berada dalam group Facebook tersebut, korang akan diajar teknik pemasaran melalui Facebook. Dari satu sudut, teknik yang diajarkan itu boleh dikembangkan lagi bukan sahaja untuk kegunaan kedai online tersebut. Bukan senang nak dapat ilmu berguna macam ni.
  4. Boleh jual produk anda sendiri. Kalau korang nak test market, boleh la masukkan produk korang ke dalam kedai online tu. Untuk bahagian ini, korang boleh baca dengan lebih terperinci di laman ~~> Soalan-soalan Lazim (F.A.Q)
  5. Kedai online yang bakal korang miliki tu sangat menarik dan sangat sesuai diketegorikan sebagai kedai online. Cuma kedai ni tak ada bumbung aje. Bila hujan basah la produk korang semua. Haha. Aku gurau aje. Jangan marah. Ye?

contoh kedai online muslim niagaContoh screenshot kedai onlie yang disediakan oleh Muslim Niaga.

Apa kata mereka yang telah berjaya?

“Salam Ukhuwah!! Platform Dropship Muslim Niaga memberi saya satu platform perniagaan yang serba lengkap tanpa saya pening memikirkan untuk membelanjakan sejumlah wang untuk membeli stok. Melalui platform ini, saya sudah boleh terus berniaga dengan memiliki website kedai online saya sendiri. Platform ini menyelamatkan saya di saat-saat kesukaran saya mencari peluang untuk berniaga. Ianya sesuatu yang amat saya sarankan kepada anda yang ingin berniaga tetapi tidak tahu dimana untuk bermula. Dengan sokongan dan bimbingan yang sentiasa ‘tip-top’ oleh Team Muslim Niaga serta ukhuwah yang terjalin antara setiap Rakan Niaga menjadikan kami umpama satu keluarga besar. Sangat seronok berniaga bersama berjemaah! Susah senang kami tetap bersama! “Nurliya Ali Hanafiah

“Perghhhh. Memang best kedai online macam ni.. “

Tetiba suara gersang menyapa aku dari belakang.

“Mak aiii. Terkejut abang. Nak apa? Nak sibuk? Dahhh… Pergi layan anak main candy crush tuuu”

Sekadar selingan manja untuk korang senyum seketika…

Ok. Aku rasa dah ramai yang tahu tentang laman muslim niaga online ni. Apa yang mereka lakukan sekarang ini ternyata satu usaha yang bakal mengubah nasib-nasib mereka yang ingin mengubah corak kehidupan masing-masing. Khasnya mereka yang terjebak dengan masalah kesempitan wang ringgit.

Dengan adanya kedai online ini, sedikit sebanyak ia dapat membantu meringankan beban korang semua. Dapat jimatkan banyak perkara. Walaupun kedai online ni tak ada bumbung, ia tetap ekonomi lagi untuk dimiliki. Bil air tak kena bayar dah. Gaji pekerja, memang dah lepas. Apa lagi yang korang nak kan???

Ya. Tak ada jalan “short cut” yang akan membawa korang kecapi impian korang semua. Kalau ada pun, lorong tikus aje. Tu pun tak dapat bertahan lama. Haha.

Ok. Dah cukup untuk artikel kali ni. Korang fikir-fikirlah. Bukan selalu ada tawaran hebat macam ni dan bukan semuanya akan lakukan perkara baik sepertimana pihak Muslim Niaga lakukan. Oleh itu, rebutlah peluang yang ada. Miliki kedai online anda sekarang.

Maklumat yang berkaitan untuk korang jadikan rujukan :-

Website Muslim Niaga
No.tel 011-14260161
Fanpage Muslim Niaga
Twitter :@mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,Trading

Video terhangat :-

Akhir sekali aku ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada pihak yang terlibat dalam menjayakan Contest SEO Muslim Niaga.

 Rcfe9eo.gif'

Contest SEO Muslim Niaga ini di anjurkan oleh Farid Laham dan ditaja oleh Muslim Niaga, Sumai Hotel Apartment – OFFICIAL, Sumai Hotel Apartment, Projek Iqra, Farisya Anastasyia, Akma Omar, Nannie Isa, Azhafizah Md Nor, Nadia Shaira Shaf’ii, Nabila Biela, Sunshine Kelly, iLuvTour.

58 thoughts on “Muslim Niaga Online : Platform Dropship Produk Islamik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge