Banner

Pancing SEO Dengan Umpan Lagu Pondok Kecil

by hafizul on July 22, 2012

in Kehidupan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Selama 63 hari lebih usia Pondok Kecil, masih tidak mampu lagi untuk menduduki rangking teratas Google dengan keyword pondokkecil. Bercampur pulak google Snippet yang aku buat dulu hilang ntah kemana, makin la susah agaknya. Sekian lama sudah aku perhatikan. Asal jer aku taip keyword pondokkecil, video ni yang mengungguli tahta.

Jeles jugak aku. So, aku fikir aku nak umpan google dengan tagline lagu ni jugak la. Mana tahu menjadi. Aku pun tak pandai dalam bab mengumpan ni. Haha. Sambil kita memancing, sambil kita dengar lagu ni.

Lirik Lagu Pondok Kecil

Dipondok kecil di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun

Disuatu hari ayah berkata
Jaga adik mu ayahkan pergi jauh
Ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
Air mata mengalir hatiku pilu

Diam-diamlah sayang jangan menangis
Doakan ayah semoga diterima
Diam adik ku sayang jangan menangis
Andai ayah gugur doakan dia syahid

Selamat berjuangan ayah tercinta
Kau pergi dulu ayah ke medan juang
Ku iringi doa moga berjaya
Beroleh kemenangan demi agama Islam

Wahai abang ku kemana
Ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x

Duhai adik ku sayang jangan bersedih
Ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
Tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
Berjuangan dan berkorban walau dimana jua

Pada Mu Tuhan aku bermohon
Dosa ayah ku minta diampunkan
Berilah rahmat bantulah dia
Untuk menegakkan agama Islam

p/s : Mungkin rakan blogger ada tips untuk Pondok Kecil. Jom kongsi sama-sama. Hehe.

 

{ 70 comments… read them below or add one }

Budak Felda July 22, 2012 at 12:19 pm

insyallah umpan mengena x lama tu ..:)
Budak Felda recently posted..Preview: Liverpool FC vs Toronto FCMy Profile

Reply

hafizul July 22, 2012 at 11:36 pm

Hehe..harap mcm tu la mat..seksa hidup terpaksa tempuhi kehidupan mcm ni..haha

Reply

budak felda July 23, 2012 at 3:53 pm

takpe bro nanti senang latu hehehe..;)
budak felda recently posted..Video : HighlightsToronto FC vs Liverpool 2012My Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:33 pm

emm nak buleh ke senang tu la mat…kalut ribut juga jiwa dibuatnya..haha

Reply

titan July 22, 2012 at 1:54 pm

lagu keramat dari dulu sampai sekarang. mak aku suka pasang time subuh-subuh dulu..
titan recently posted..Rezeki Awal Ramadhan.My Profile

Reply

hafizul July 22, 2012 at 11:35 pm

Haha..dah lama kan lagu ni..tapi sedap didengar sampai sekarang..menggamit suasana molek mak en titan tu..haha

Reply

suri July 23, 2012 at 1:02 pm

kejut agar bro titan bagun pi sekolah ker?
suri recently posted..Bila Pelangi HadirMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:36 pm

mungkin la kot..mesti en titan payah bgun pagi ni..hahahaha

Reply

fiezaradzi July 24, 2012 at 3:48 pm

ni mesti kes nak bagi titan supaya dgr kata mak ayah ni.. haaa
fiezaradzi recently posted..Berbuka Dengan Blogger TerkenalMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 4:50 pm

Hahaha..mungkin la kot..mn en titan ni..haha

Reply

Azydy July 22, 2012 at 10:33 pm

best lagu ni..syahdu..
Azydy recently posted..Kad Raya Online | Kad Raya DigitalMy Profile

Reply

hafizul July 22, 2012 at 11:31 pm

Hehe..best kan…sudah lama aku tak dgr lagu ni..masa buat entri ni baru dgr pula..haha

Reply

Jebeng Otai™ July 23, 2012 at 7:18 am

guna umpan lain ker?..hehe
Jebeng Otai™ recently posted..Realiti Krisis Air SelangorMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 8:01 am

Umpan lain pulak bro..umpan lama tak menjadi..basi dah kot..haha

Reply

Kak Jie July 23, 2012 at 8:44 am

tak reti nak pasang umpan
biasa tebar jaya je….kena adalah rezeki
kalau tak kena…. cuba lubuk lain ..hihi
Kak Jie recently posted..Bubur Lambuk Dan Senjata LidahMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:46 pm

hahaha…molek dia pakai jala…kalau dan kena beribu yang masuk..hahaha

Reply

Kak Jie July 24, 2012 at 7:03 am

typo * jala
Kak Jie recently posted..Detik Bersama Sunlight Keluarga KujieMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 7:57 am

hehe..understood..typing error nk buat mcm mn..hehe

Reply

Ibu Mifzal Arsyad July 23, 2012 at 9:39 am

umpan mengena sure senang hati kan
Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Keberkatan BersahurMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:43 pm

emm tu la ibu…bila la umpan nk mengena ni..haha…kot jadi mc kata-kata cikgu hairul naya sy..

Reply

cikgu naman July 23, 2012 at 12:43 pm

kalau tak kena umpan kena tukar kepada pondokmewah.com pulak..ehe
cikgu naman recently posted..Bubur lambukMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:42 pm

haha..pondokmewah ekk..menarik jugak tu..tapi biar la dulu..pondok kecil baru jugak lagi ni..haha

Reply

cikgu naman July 24, 2012 at 12:27 am

hehe..goodluck!
cikgu naman recently posted..Bubur lambukMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 8:04 am

Terima kasih cikgu naman….

Reply

suri July 23, 2012 at 1:03 pm

lagu nasyid mmg beri ingatan dlm buat diri seseorg sb byk pengajaran d situ
suri recently posted..Bila Pelangi HadirMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:36 pm

hehe..betul tu suri..lagu zaman dulu memang byk nasihat..

Reply

daddydee July 23, 2012 at 2:35 pm

tak pe bro. boleh usaha lagi.

Saya pun takde di 1st page untuk daddydee. Omputih ramai pakai keyword ni…
daddydee recently posted..ASB Loan : Cara SayaMy Profile

Reply

Blog Asyraf July 23, 2012 at 5:44 pm

Nanti boleh dok 1st kod..hehee
Blog Asyraf recently posted..Hari Ketiga Puasa : Masih Belum Kedengaran Bunyi Mercun, AlhamdulillahMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:26 pm

haha..harapn mcm tu la..ada la tu kan rezki pondok kecil nanti…yang penting usaha..hehe

Reply

Blog Asyraf July 23, 2012 at 11:19 pm

Betul tu, kena la rajin berusaha..
Blog Asyraf recently posted..Hari Ketiga Puasa : Masih Belum Kedengaran Bunyi Mercun, AlhamdulillahMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 8:06 am

Ha ah…kadang2 masa tak byk free tu jadi frust utk tumpu lebih pada blog..haha

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:35 pm

hahaha..org puteh ke bro??menarik tu..try la kwn ngn diorang..mn tahu dapt tips..

Reply

Denaihati July 23, 2012 at 2:54 pm

dengar lagu ni boleh meleleh air mata
Denaihati recently posted..Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia 2012My Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:33 pm

hehe..lagu ni memang memberi impak yang mendalam kan..cover airmata tu..lelaki macho dan kacak tak leh tunjuk air mata tu kat org ramai..haha

Reply

hatiputera July 23, 2012 at 4:14 pm

teringat kampung kat jertih bila dengar lagu pondok kecil…
hatiputera recently posted..Keyword Bermusim Sepanjang Ramadhan 2012My Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:31 pm

ha??kampung kat jerteh??kampung tu nama apa bro??

Reply

Cikgu Hairul July 23, 2012 at 5:39 pm

Kalau itu umpan terbaik, apa salahnya. Tapi bahaya juga bro. Takut nanti ada yang hantar surat suruh remove blog ni.
Cikgu Hairul recently posted..Hacked by NoEntryPhc : Terima KasihMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:28 pm

serius ke cikgu?????bahaya betol..kan nanti dapat surat mcm blog man tu..naya..habis tu sy patut buang ke entri ni???

Reply

Blog Asyraf July 23, 2012 at 5:43 pm

Nanti menjadi la tu.. aku seo masih belum power..blog tak sampai sebulan lg heehe..
Blog Asyraf recently posted..Hari Ketiga Puasa : Masih Belum Kedengaran Bunyi Mercun, AlhamdulillahMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:27 pm

ooo baru lagi ke???aku ingt dah lama..nmpk gaya penulisan mcm dah lama menceburkan diri dalam dunia blogging..hehe

Reply

Blog Asyraf July 23, 2012 at 11:19 pm

Baru ja lagi.. hehe..
Blog Asyraf recently posted..Hari Ketiga Puasa : Masih Belum Kedengaran Bunyi Mercun, AlhamdulillahMy Profile

Reply

sweetkurma July 23, 2012 at 8:18 pm

wahhhh dah pandai pancing seo sekarang ni yer….
sweetkurma recently posted..si cilik sara keluargaMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:25 pm

Haha..pancing sekadar pancing jer kak ct..tak membawa apa-apa makna pun..haha…

Reply

Izwanyusof July 23, 2012 at 10:10 pm

baru 2 bulan. rilek2. lama2 ada r. google webmaster dah setting kan?.. lagu ni best,suka dengar time skolah dulu waktu study sorang2 time malam..
Izwanyusof recently posted..Merisik Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

Reply

hafizul July 23, 2012 at 10:23 pm

hehe…google webmaster dah buat dah masa first seting blog hari tu..kalau tukar themes,kena setting balik ke google webmaster tu?

Reply

Izwanyusof July 24, 2012 at 12:36 am

tukar themes tak perlu set webmaster semula. verification site dah upload code kat hosting,tukar theme tak effect. cuma kena setting google analytics shj kalau letak code analytics kat theme after/before ..
Izwanyusof recently posted..Merisik Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

Reply

Izwanyusof July 24, 2012 at 12:37 am

.. before code header.
Izwanyusof recently posted..Merisik Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 8:03 am

Tak letak rasanya kod analytics dekat header page tu..hehe..lepas bro ckp google analytics ni, aku terus check dekat google analytics..berjalan mcm biasa tu..maknanya ok..hehe..terima kasih bro..

Reply

Juan July 23, 2012 at 11:58 pm

domain blog bro pondokkecil, memang sangat penting untuk blog bro berada diatas sekali sebabnya ianya sebiah domain, kena buat apa yg patut
Juan recently posted..Buka Puasa dan Bazaar Ramadhan 2012My Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 8:05 am

Hehe..nak buat mcm mn apa yg patut tu..biar je la..mls nk godek2..kot tak menjadi dan rosak terus…tak pandai mana ho..hehe

Reply

Mus July 24, 2012 at 12:02 am

setiap bait kata mengukir banyak makna..
Mus recently posted..Tiket Penerbangan Menyaksikan Perlumbaan F1 Singapura Serendah RM49My Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 10:11 am

Yaaa betul tu bro.hehe

Reply

Share With Irfan July 24, 2012 at 5:37 am

Wah lirik lagunya bagus sekali ya..bisa buat mancing lagi..he he :D
Share With Irfan recently posted..Iklan Internet Murah Efektif Berkualitas IndonesiaMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 7:59 am

emm tu la..lirik ni agak sedap juga..rasanya mengena kot..

Reply

irsah July 24, 2012 at 7:15 am

lagu tuh teringat zaman mudo2 dulu.. apa pown mungkin nama khusus sangat, kena bekerja keras sikit bro. tak lama lagi ada lar tuh.. salam sahur.
irsah recently posted..Eyriqazz vs Denaihati – Puasa PowerMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 7:57 am

ooo macam tu ke??nk usaha mcm mana lagi dah..tak dan nk tumpu molek ho..hehe..

Reply

beckhr00y July 24, 2012 at 11:35 am

umpan dah ada dah tu, cuma belum dimakan lagi hehe
beckhr00y recently posted..Pemain Bolasepak Termahal Di Dunia Zlatan IbrahimovicMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 4:50 pm

Hehe..bila agaknya nk makan ekk..puasan doh duk tunggu ni..haha

Reply

fiezaradzi July 24, 2012 at 3:50 pm

ni lagu lama2 dulu.. sedih sampai skg lau dgr lagu ni.. tersentuh..
fiezaradzi recently posted..Berbuka Dengan Blogger TerkenalMy Profile

Reply

hafizul July 24, 2012 at 4:50 pm

ye betul tu..lagu ni membawa 1001 felling nih..haha

Reply

yusri July 24, 2012 at 5:36 pm

kelah doh setaro tu tuh…duk no. 2 google…mujo domain kawe duk atah sekali…hehehe

Reply

hafizul July 25, 2012 at 6:17 am

Haha..demo kelah lagi boh..kawe search blog yusri duduk 1st page doh..tak rusing doh la demo..

Reply

yusri July 28, 2012 at 2:25 pm

haha…nasib jah tu…kawe dok reti pasal SEO nih…
yusri recently posted..Reasons To Become An EngineerMy Profile

Reply

hafizul July 30, 2012 at 5:55 am

hola tok reti pun duk 1st page doh blog demo kan..haha..SEO ni payah boh nk kuasai..kawe pun rasa frust doh ni main blaja ngn tak dok tok guru..haha

Reply

Oh! budu July 26, 2012 at 6:56 pm

a’ah la.. compete dengan lagu..

Reply

hafizul July 27, 2012 at 2:30 pm

haha..kasi umpan menarik sikit..kena bg special la..

Reply

suri August 7, 2012 at 9:26 am

swmua lgu mmbawa erti yg tersendri..klu baik maka baik ertinya
suri recently posted..Bisakah Kita MerelakannyaMy Profile

Reply

hafizul August 8, 2012 at 12:08 am

Yaaa betul tu..setuju sgt2..kadang2 lagu yang baik liriknya boleh dibuat panduan dan pengajaran..huhu

Reply

suri August 7, 2012 at 9:43 am

di pondok kecil rumh sederhaba tpi penuh dg kasih syg..klu umh besar org2 dlm sikap tak penuh dg nilai2 semurni itukan
suri recently posted..Bisakah Kita MerelakannyaMy Profile

Reply

hafizul August 8, 2012 at 12:07 am

Emm apa boleh buat suri..ragam kehidupan mcm tu la..huhu

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: