Pancing SEO Dengan Umpan Lagu Pondok Kecil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Selama 63 hari lebih usia Pondok Kecil, masih tidak mampu lagi untuk menduduki rangking teratas Google dengan keyword pondokkecil. Bercampur pulak google Snippet yang aku buat dulu hilang ntah kemana, makin la susah agaknya. Sekian lama sudah aku perhatikan. Asal jer aku taip keyword pondokkecil, video ni yang mengungguli tahta.

Jeles jugak aku. So, aku fikir aku nak umpan google dengan tagline lagu ni jugak la. Mana tahu menjadi. Aku pun tak pandai dalam bab mengumpan ni. Haha. Sambil kita memancing, sambil kita dengar lagu ni.

Lirik Lagu Pondok Kecil

Dipondok kecil di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun

Disuatu hari ayah berkata
Jaga adik mu ayahkan pergi jauh
Ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
Air mata mengalir hatiku pilu

Diam-diamlah sayang jangan menangis
Doakan ayah semoga diterima
Diam adik ku sayang jangan menangis
Andai ayah gugur doakan dia syahid

Selamat berjuangan ayah tercinta
Kau pergi dulu ayah ke medan juang
Ku iringi doa moga berjaya
Beroleh kemenangan demi agama Islam

Wahai abang ku kemana
Ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x

Duhai adik ku sayang jangan bersedih
Ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
Tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
Berjuangan dan berkorban walau dimana jua

Pada Mu Tuhan aku bermohon
Dosa ayah ku minta diampunkan
Berilah rahmat bantulah dia
Untuk menegakkan agama Islam

p/s : Mungkin rakan blogger ada tips untuk Pondok Kecil. Jom kongsi sama-sama. Hehe.

 

70 thoughts on “Pancing SEO Dengan Umpan Lagu Pondok Kecil

    1. hafizul Post author

      hehe..lagu ni memang memberi impak yang mendalam kan..cover airmata tu..lelaki macho dan kacak tak leh tunjuk air mata tu kat org ramai..haha

      Reply
    1. hafizul Post author

      hehe…google webmaster dah buat dah masa first seting blog hari tu..kalau tukar themes,kena setting balik ke google webmaster tu?

      Reply
        1. hafizul Post author

          Tak letak rasanya kod analytics dekat header page tu..hehe..lepas bro ckp google analytics ni, aku terus check dekat google analytics..berjalan mcm biasa tu..maknanya ok..hehe..terima kasih bro..

          Reply
    1. hafizul Post author

      Hehe..nak buat mcm mn apa yg patut tu..biar je la..mls nk godek2..kot tak menjadi dan rosak terus…tak pandai mana ho..hehe

      Reply
        1. hafizul Post author

          hola tok reti pun duk 1st page doh blog demo kan..haha..SEO ni payah boh nk kuasai..kawe pun rasa frust doh ni main blaja ngn tak dok tok guru..haha

          Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge