Pendapatan ke-23 Panduan Menjahit Baju

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Pendapatan ke-23 Panduan Menjahit Baju telah pun berjaya diperolehi. Rezeki yang diperolehi sedikit sebanyak menaikkan lagi semangat untuk terus berjaya dalam arena blogging tanahair. Sekaligus melonjakkan lagi semangat untuk menjadi blogger sepenuh masa. Haha.

Pendapatan ke-23 Panduan Menjahit Baju
Alhamdulillah. Syukur…

Walaupun jauh disudut hati, masih ada rasa kesedihan dan kedukaan akibat terpaksa melepaskan jawatan kerja kerajaan. Kenangan yang telah disematkan sepanjang 6 tahun berkhidmat akan aku jadikan pembakar semangat untuk terus berjaya dalam hidup.

Walaupun agak keberatan melepaskan jawatan yang disandang, namun keputusan itu terpaksa jua dilakukan. Atas sebab-sebab yang sukar untuk dikongsikan. Haha.

“Awak… Awak nak kena apa pas ni???”

“Meniaga…”

“Nak niaga apa?”

“Meniaga orang.. Cepat kaya sikit”

“Awakkk. Serius la…”

Punyalah baik alasan aku. Pun susah orang nak percaya. Habis tu aku nak cakap apa lagi. Kan? Janji aku bahagia dengan jawapan tersebut. Itu pun dah cukup baik untuk mengembirakan hati sendiri. Walaupun sementara, ia sangat bermakna.

Awww… So sweeetttt!

Seperti biasa, hari ni aku malas nak sembang panjang. Malas nak cakap banyak. Dan yang paling penting, malas nak loyar buruk sangat hari ni. Masih banyak kerja-kerja pejabat yang tertangguh. Tidak terkecuali juga ada dokumen penting yang memerlukan pengesahan segera. Haha.

Kesimpulannya :

  1. Hidup perlu ada pengorbanan.
  2. Hidup harus ada keberanian.
  3. Hidup perlu ada matlamat.
  4. Hidup perlu jujur.
  5. Dan sebagainya lagi yang berkaitan dengan hidup.

Jadi, kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan Panduan Menjahit Baju, boleh dapatkannya di sana ~> Laman Panduan Menjahit Baju.

Tukang jahit selalu kata :

“Nak hidup gembira, belajarlah menjahit…”

Mula tu, agak sukar juga untuk aku fahami. Tapi bila dah lama melibatkan diri dalam perniagaan menjual panduan menjahit, secara tidak langsung aku sedar satu perkara.

“Betul la apa yang mak cik jahit tu cakap…”

Modal nipis, keuntungan berganda. Haha.

Ok. Tak nak merepek panjang lebar. Agak sibuk hari ni. Esok lusa dan juga tulat. Juga akan sibuk. Tu belum masuk bab menghasut rakan sekerja beli panduan kawin dua, tiga dan empat. Haha.

Serius… Bacalah ~> (Panduan Kawin Dua, Isteri Tak Marah) kalau korang betul-betul serius.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

50 thoughts on “Pendapatan ke-23 Panduan Menjahit Baju”

  1. Hidup juga perlu ada ikon, kadang-kadang manusia gagal memahami diri sendiri apabila diuji dengan kegagalan. Ikon yang cemerlang akan membantu setidaknya tidak lama berada dalam kesedihan. Bangkit melastik ke bintang.

  2. Alhamdulillah walaupun pd org nilai nya nmpk sikit..tp bg mereka yg menerima nya..mmg satu nikmat yg x terkata..as long berterusan..ok la kn

    1. Ha ah..dekat-dekat nak raya mesti lagi masyukk ni..hehe..terima kasih..memang buat keputusan berani mati ni..dan berani hadapi resiko yang bakal dihadapkan..huhu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *