Pendapatan Ke 34 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Gembira sungguh sari dua ni. Pendapatan ke 34 dari Jobdirumah telah pun berjaya diperolehi beberapa hari yang lepas. Nilainya tak banyak mana pun. Hanya RM25 aje. Cukup la tu buat renew domain kan. Hehe.

Pendapatan Ke 34 Dari Jobdirumah
Alhamdulillah. Bonus di bulan Oktober…

Ok. Aku tak nak cerita banyak pasal komisen Jobdirumah. Barangkali semuanya pun dah tahu macam mana ‘FLOW KERJA’ yang boleh korang lakukan untuk bekerja secara online dengan majikan tersebut.

Dan yang paling penting, tempat kerja itu, korang sendiri tentukan dimana. Juga pastikanย  tempat tersebut ada akses talian Internet. Sebut aje kerja online, mesti nak pakai Internet kan? Pakai wireless “Kampung Tanpa Wayar” pun boleh gak. Laju apa.

Ok. Kalau korang nak tahu, flow kerja dia senang aje.

  1. Ada minat untuk tambah pendapatan sampingan secara online.
  2. Daftar dengan pihak Jobdirumah untuk mendapatkan panduan kerja Jobdirumah.
  3. Baca sampai habis panduan tersebut. Kalau tak faham, baca banyak kali sampai faham.
  4. Bila dah faham, mohon aje kerja dengan majikan yang korang berminat.

Ok. Empat flow kerja tu kalau korang tengok, macam senang aje, macam mudah aje. Betul tak? Tapi kalau aku perincikan lagi, mau stress korang nanti. Senang cerita, korang dapatkan dulu panduan kerja Jobdirumah tu. Baca dulu sampai faham.

Kan aku terang kat sini, susah pula korang nak faham. Jadi, biarlah mereka yang arif terangkan pada korang semua.

Ok. Dah cukup cari pasal dengan Jobdirumah. Sekarang aku nak cerita bab lain pula. Yang tak ada kaitan langsung dengan Jobdirumah. Haha.

Berita baik buat korang semua yang dipilih untuk menghadiri peperiksaan online SPA untuk jawatan kerja Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41. Ada panduan khas buat korang semua yang mana panduan ini boleh membantu korang study topik-topik yang diramalkan keluar dalam exam nanti.

Panduan ini telah pun dikemaskini oleh team Infokerjaya untuk exam PTD 2014. Aku tak paksa korang beli panduan exam PTD ni. Kalau tak nak beli pun, aku tak rugi sangat. Cuma aku kecewa sikit aje. Sebab korang kedekut sangat nak belanja untuk keperluan yang sangat penting macam ni.

Panduan sebegini bukan yang pertama kali dikeluarkan oleh team Infokerjaya. Sudah ramai calon yang berjaya lulus exam dengan jayanya. Iya. Panduan ini sekadar penyebab aje. Berjaya atau gagal, itu semua dah ketentuan Ilahi. Dan siapa yang berusaha, dia pasti berjaya.

Ok. Kepada mereka yang ada keperluan untuk dapatkan panduan ni, sila klik pautan dibawah. Aku tak nak sembang panjang bab ni. Aku tahu korang semua dah pandai untuk buat keputusan yang bijak. Kan?

HotPanduan Exam Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

28 thoughts on “Pendapatan Ke 34 Dari Jobdirumah”

  1. Tahniah bro, wah, bonus bulan oktober ye. Hmm.. Dulu pernah gak nak cuba PTD, tapi tak jumpa pula buku panduan nih. Kalau tak, dah jadi PTD dah. Hehe.. Berangan, kerja di rumah jer lah.. ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *