Pengalaman Membina Pondok Kecil

61 thoughts on “Pengalaman Membina Pondok Kecil

    1. hafizul Post author

      emm masalahnya aku tak berapa mahir tulis pasal tips ni..adoii..nanti la aku usahakan..hehe..apa-apa pun terima kasih atas pandangan peribadi ni..sungguh berguna untuk aku..hehe

      Reply
    1. hafizul Post author

      ha ah..ibu mifzal yang bagi..sy pun tak sangka ada jugak yang free..tapi mungkin ada la tu kelemahan dia berbanding dengan berbayar..cuma sy jer tak nampak sebab ilmu kurang didada…hehe

      Reply
  1. Eizil

    Antara perkara yang sering menjadi sebahagian daripada perjalanan blogger adalah sentiasa ingin menukar theme yang sesuai dengan jiwa dan raga kita kerana mahu atau tidak, hanya dengan theme yang kita minati akan membuahkan idea yang membuak-buak untuk menulis lebih banyak artikel dan perkongsian untuk para pembaca.

    Siap ada animated gif ni, terbaik bro, dah lama betul tak menulis pantun, kalau 8 tahun dulu mungkin lebih mudah minda ini untuk mencoretkan pantun secara spontan, tapi cubalah juga.

    Malam hari mata terjaga,
    Melihat senarai entri semakin berjela,
    Tetikus di capai tanpa rela,
    Membaca artikel, kawan-kawan semua.
    Eizil recently posted..Pelbagai hadiah untuk dimenangi, contest pertama besar-besaran.My Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      wahhh tak sangka eizil juga boleh berpantun…good job..haha..walaupun lama sudah tinggalkan tapi bakat sejati tu masih menyerlah..gilap la..mana tahu jadi terkenal..hehe..emm tidak dinafikan…jauh disudut hati aku, aku nak sgt tempah theme ni..tapi apa boleh buat..mcm kita pernah berhubung dulu la..duit tak berapa byk nak tempah theme…mungkin tak ada rezeki lagi kot nak merasa itu semua..hehe

      Reply
  2. sensasi2020

    Pondak kecil jiwanya besar,
    Mengharap tuah datang bergolek,
    Tuah yang ada pasti bertambah mekar,
    Jika disusuri usaha yang berganda lagi molek.

    Hasrat di hati ingin berjaya,
    Ada berlawan ada yg menang dan ada yg kalah,
    Semoga apa yg dihajati boleh dicapainya,
    Hanya menunggu rezeki walaupun pasrah.

    #Semoga berjaya di atas usaha anda. πŸ˜€
    sensasi2020 recently posted..Kenapa Aku Menulis Blog Dan Apakah Penyebabnya?My Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Hehe…terima kasih kerana sudi timbulkan pertanyaan tu..dan terima kasih juga sebab suka dgn tagline PK..hehe..top blogger ntah bila la dapat merasa..haha

      Reply
  3. akubiomed

    Selamat berjaya kepada bro. Bro kira beruntung mempunyai mentor berbanding diri sendiri banyak mengali sendiri dengan mengodek Google search engine dan mengkaji blog. Bagi saya sebenarnya ‘content is king’ walaupun tidak sehebat SEO sekali pun mampu menarik pengunjung untuk melekat kepada blog.

    Reply
    1. hafizul Post author

      yaaa betul tu kan..content penting, seo penting..cuma contest ni banyak memberi kelebihan sikit aku rasa..kalau content menarik, blog tak menarik, ramai juga yang datang melawat dan sekaligus terlekat di blog kita..macam blog suri tu..

      Reply
      1. hafizul Post author

        emm dulu memang doh tak tahu kebenda..tukar jer rasa nak tukar..tapi bila pk2 kesan pada indeks google, rasa menyesal plak..tu la ilmu kurang kan..apa boleh buat..hehe

        Reply
  4. musi

    salam;
    bro permulaan dan pengalaman yang manis menjadikan kita maju ke depan untuk menggapai impian kita. satu ketika memang jumpa theme yang ngam dengan hati tapi de problem pas tu kena guna theme lain pulak ni tengah cari-cari theme … t.kasih untuk perkongsian yang menarik ni..k..
    musi recently posted..Jatuh cinta dengan blogMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      betul dah tu akma..tgok design blog,kadang2 boleh terbantut mood nak menulis..maklum la dah lama kan dalam blogging..dulu awal buat blog, semangat giler nak update..sekarang rasa down sikit..mungkin kena tukar theme pulak ni..hahaha

      Reply
  5. Pingback: Masam Manis Kehidupan Pondok Kecil - Pondok Kecil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge