Penyakit Umat – Penyebab Jiwa Yang Kotor

33 thoughts on “Penyakit Umat – Penyebab Jiwa Yang Kotor

  1. Mummy Akmar

    Terima kasih dengan perkongsian ini. Kita sebagai manusia memang kadang-kadang mempunyai penyakit hati ini yang disenaraikan. Dah namanya penyakit. Siapa yang takpernah penyakit demam atau selesema? Sama lah dengan penyakit hati yang tersenarai di atas ini.

    Semoga kita lebih berhati-hati kerana kita sering mudah alpa dan terlakukan perkara di atas. Apa yang penting maaf memaafi sesama kita
    Mummy Akmar recently posted..iPhone 5 Gadget IMPIANMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      emm bila mummy sebut bab maaf memaafi ni, terasa berat jah..diri sy ni bab memaafkan org lain memang fail..kadang2 mulut maaf dah..tapi hati tetap tak leh maafkan lagi..adoiii susah2…

      Reply
    1. hafizul Post author

      hahaha..tak po boh kalu tamok komen..kawe pun brehi tamok komen nih..haha…samo2 la kita beringat saling nasihat menasihati..ko guano boh?

      Reply
      1. Ladfe Amir

        hasad dengki ke arah kebaikan tidak salahkan. seperti contoh, dengki kerana rakan kita sering bangun malam study dan solat kemudian score markah yang tinggi.

        tapi kita kena ikut dan contohi caranya, jangan dibomoh pula sahabat kita tu
        Ladfe Amir recently posted..KOTAK HITAMMy Profile

        Reply
      1. Ladfe Amir

        penyakit cintakan dunia sudah melanda pada kebanyakan manusia pada zaman ini. kita boleh lihat penyakit ini melanda negara2 Arab dikala jiran mereka Palestin diserang Israel, mereka masih berdiam diri dan hanya menurut perintah Uncle Sam
        Ladfe Amir recently posted..KOTAK HITAMMy Profile

        Reply
  2. Ladfe Amir

    memang sukar untuk kita melawan kesemua penyakit ini tetapi tiada perkara yang mustahil. Hanya dengan mengingati Allah sentiasa serta kembali ke ajaran Islam yang sebenarnya mampu menyembuhkan kita dari kesemua penyakit ini. insyaAllah
    Ladfe Amir recently posted..KOTAK HITAMMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge