Petua Kawin Dua Dan Muda (Laris!!! )

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Petua Kawin Dua dan Muda…

Ok. Hari ni aku nak kongsikan dengan korang semua. Petua kawin dua yang semakin hari semakin hangat korang selongkarkan. Lama sangat menyepi dalam dunia penulisan blog menyebabkan aku teringin nak jadi nakal dan “galak”.

Petua kawin dua dan muda
Encik google… Setia membantu…

Tetiba aje nak buat cerita mengarut tentang petua kawin dua dan muda. Tak tahu apa sebabnya. Padahal aku jenis lelaki yang setia. Yang tak suka menduakan cinta dan membahagikan kasih dan sayang sewenang-wenangnya. Lagipun, yang ada tu pun dah cukup terasa bahagianya.

But don’t worry…

Untuk korang yang teringin sangat nak kawin dua, meh baca artikel ni sampai habis.

Dengan adanya artikel macam ni, aku harap korang akan gembira. Akan senyum sentiasa. Dan bahagia selalu bersama bini dan bakal bini-bini sekalian. Haha. Jadi, untuk tidak melengahkan masa lagi, ada baiknya aku terus kepada point-point yang pertama.

Petua Kawin Dua dan Muda :

  1. Mesti pergi kursus kawin. Dan dapat sijil kursus kawin.
  2. Pernah berkahwin. Walaupun sekali, itu syaratnya yang pertama untuk melayakkan korang kawin dua. Dan dapat bini nombor dua yang muda.
  3. Dah ada bini ataupun isteri. Maksima 3 orang bini. Minima satu jer.
  4. Berkemampuan. Kalau tak mampu dari segi zahir dan batin, baik tak payah mengada-ngada nak kawin dua dan berbinikan orang muda.
  5. Ayat kena manis. Pandai memujuk. Pandai basuh pinggan. Pandai cuci baju. Rajin kemas rumah. Rajin mengasuh anak. Pandai cari duit. Rajin bagi duit kat isteri untuk berbelanja. Ataupun shopping sakan. Dan yang paling penting, korang mesti pandai pujuk bini.
  6. Ada alasan yang kukuh untuk berbini dua. Berguna masa berurusan di Mahkamah Syariah kelak.
  7. Sentiasa outstation. Sibuk semacam. Hari ni ke Selangor. Esok ke Terengganu. Lusa ke Melaka. Tulat ke Kedah. Maklum aje la. Nafsu suami. Demi mengelakkan perkara yang buruk berlaku, elok sangat suami tu kawin dua.
  8. Sentiasa kelihatan smart dan bergaya. Kemas pakaian mahupun pertuturan. Barulah perempuan muda dan dara-dara sekalian nak masuk dekat. Haha.
  9. Malas dah nak tulis..

Kadang-kadang tu, aku sendiri naik hairan. Tengok orang lain senang-senang aje kawin dua. Kawin tiga. Ada yang dah cukup kouta pun. Masih bahagia sampai la ni. Boleh bergurau senda sesama sendiri. Munah cubit Siti, Piah cubit Munah. Sesedap rasa aje mereka main tang cubit. Dah macam adik beradik sekali tengok tu.

Bahagianya mereka tu kan? Hidup poligami yang sejuk mata memandang.

Jadi, kesimpulannya :

Kepada mereka yang rasa diri terlebih mampu nak kawin dua, elok sangat baca panduan ~~> Kawin dua… Isteri cool aje.

Kalau korang takut isteri pertama marah, elok sangat baca panduan ni. Ada point-point dan teknik-teknik rahsia yang bakal korang perolehi nanti. Dan tidak mustahil. Kawan rapat akan merasa hairan dan pelik seandainya mereka dijemput untuk hadir kenduri majlis korang nanti.

Sedangkan isteri pertama masih lagi sihat walafiat.

Ok. Dah cukup. Sampai sini aje. Panjang-panjang nanti, korang cop aku bukan-bukan pula. Haha.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

37 thoughts on “Petua Kawin Dua Dan Muda (Laris!!! )”

  1. Saya masih ingat lagi petua yang kawan sekerja bagi sebelum ni, kalau nak kahwin dua…

    Syaratnya kena ada 4 RAS.
    1. Beras
    2. Keras
    3. …. ras
    4. …..ras

    Yang dua tempat kosong tu saya dah lupa dah.. hehehe

  2. hahaha pesanan mak saya senang saja, kalau nak kahwin lebih dari satu kena kahwin sekali gus terus dua,tiga atau empat . nanti barulah takde dakwa dakwi dah senang nak tambah cawangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *