Pondok Kecil Seusia 63 Hari

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sedar tak sedar sudah 63 hari usia Pondok Kecil. Terasa cepat masa berlalu. Seiring dengan perubahan yang terdapat pada Pondok Kecil. Aku tahu banyak lagi yang perlu aku lakarkan dalam halaman Pondok Kecil ini agar ia menjadi salah satu halaman yang akan memberi kepuasan, ketenangan dan kedamaian kepada pengunjung Pondok Kecil.

Namun untuk mencapai kejayaan sebegitu, banyak lagi yang perlu aku belajar. Dan banyak juga masa yang akan aku habiskan untuk Pondok Kecil ini. Tapi tak apa la. Tak salah masa yang dibazirkan untuk membuat perkara yang berfaedah. Kan?

Antara pengalaman dan kenangan manis selama 63 hari usia Pondok Kecil adalah sewaktu peningkatan traffic yang mendadak dan aku sendiri sukar untuk memikirkan bagaimana ia terjadi. Siapa tak gembira kan. Satu-satunya yang boleh bagi mood untuk aku terus berblogging adalah traffic pengunjung. Makin ramai yang datang melawat Pondok Kecil, makin bersemangat untuk aku berblogging. Hehe.

Traffic Pondok Kecil

Tapi semua tu hanyalah sementera. Ibarat barang pinjaman yang perlu dipulangkan kepada pemiliknya semula. Korang boleh tengok gambar diatas tu. Statstik pelawat Pondok Kecil sebelum ni meningkat dengan mendadak. Tapi dua tiga hari ni makin slow, dan hari ni amat slow. Hehe.

Bila pulak dapat merasa peningkatan traffic macam sebelum ni. Haiya. Puas doh pikir kat mana tak kena lagi. Tak apa la. Redha jer dengan apa yang ada. Lambat laun naik la dia. Hehe.

Pondok Kecil Facebook
Facebook Pondok Kecil

38 thoughts on “Pondok Kecil Seusia 63 Hari”

  1. Kena buat post moterm bro. Tengok apa entri hari berkenaan. Tengok juga apa aktiviti blogwalking yg telah dilakukan. Tengok juga apa keyword yg dtg dari search engine pd hari berkenaan. Di situ kita boleh belajar dan hasilkan entri, aktiviti dan yg seumpama dengannya pada masa akan datang.

    1. Emm tengok dah..tapi cam biasa jer hari tu.. sama macam hari-hari lain jugak..pernah juga install wordpress SEO..takut plugin tu yang membawa masalah..sekarang deactive plugin tu dan nak tgok apa yang akan berlaku seminggu ni..

  2. Tak pe hafizal , buat perlahan2 , belajar dan tengok , saya sampai sekarang masih belajar , masih fikir bagaimana nak hebakkan traffic , sbb ……………………. rupa tak ada nak jadi pemes .. hahaha ..rileks aje

    p/s : pasal pertanyaan di facebook , nak belajar pasal blog kan ? boleh kalau ada apa2 nak tanya emailkan je , bila lapang saya balas , sbb di fb saya agak kureng nak komen2 sebab abang ipar , famili dan kawan2 sekolah ramai.. maluuu ..

    1. Hehe..terima kasih puanbee..ye ke rupa tak ada..kalau rupa tak ada, tak kan berjaya nya puanbee berbisness tu..mana orang nk beli jika puanbee tak de hidung, tak de mata..hahaha..emm nanti ada apa-apa nk ditanya puanbee sy akan emel ke puanbee..terima kasih sebab diberikan peluang kpd sy utk belajar dan dari puanbee…terharu giler rasa..hehe

  3. nak buat duit, trafik mesti cendol punya.
    kalau takde duit, tak leh beli cendol.
    jadi..kesimpulannya, makanlah cendol setiap petang..

  4. janganlah bersedih muhkin pelrukan sedikit masa lagi utk terus d kenali. apa kata kongsikan sesuatu yg bro minat blh juga d jadikan bual topik dlm blog ini

    1. Haha…nak kongsikan apa yang diminati ekk..rasanya semua yang diminati dah terkubur kot..tinggal hal-hal komputer je la..nanti la nak pikir mcm mn..hehe..terima kasih suri atas pandangan tu…

  5. jangan di fikirkan sangat..sementara ada masa buatlah klu tak der idea mod barangkali blh di rehat minda cari apa yg terbaru mana tahu pasni entri lagi letop2 dri sblum trfik naik heee

  6. demo keno disable atapun increase level comments deep sebab loni demo setting sapa 5 level je.tu yg kawe reply baru…hok kawe tahu untuk maintain traffic,keno rajin update blog paling leweh pong 2 kali seminggu.

    1. Hahaha…trimo kasih boh..nanti kawe check balik..kawe kalu demo tak oyat tak tahu jugok ni..hahaha..terimo kasih byk…nk update blog tu mslh sari duo nih..haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *