Pondok Kecil Terima Amaran Dari Google Team

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Contest iphone 5 bakal melabuhkan tirainya tidak lama lagi. Dalam kesibukan kerja, keluarga dan blog, sempat juga pondok kecil mengumpul klik Google Plus sebanyak 76 klik. Terima kasih kepada mereka yang setia menyokong pondok kecil. Walaupun jumlahnya yang kurang memberansangkan, namun aku tetap bersyukur. Ada juga insan yang baik hati menyokong pondok kecil. Sungguh terharu dibuatnya.

Untuk hasil undian pula pondok kecil telah mendapat undian sebanyak 124 undian pada tarikh 17 Disember 2012. Terima kasih sekali lagi aku ucapkan buat mereka yang sudi mengundi pondok kecil. Tak kiralah undian setiap hari ataupun seminggu sekali, semuanya aku ucapkan jutaan terima kasih. Amat susah sekarang ini untuk melawan mereka yang berada di undian yang paling banyak. Ada yang dah sampai 400 lebih undian. Wahhh bila la pondok kecil mampu mengejarnya. Ya betul usaha berterusan membuahkan hasil. Tidak mengapa, selagi ada ruang dan waktu, selagi belum sampai tarikh terakhirnya, hak menang hak pondok kecil. Haha.

Untuk SEO pula, artikel pondok kecil masih lagi tidak berada di kedudukan yang statik. Artikel pondok kecil untuk contest iphone 5 tu ibaratnya sekali dilambung ombak sekali terasa berayun. Macam tu lah permainan SEO ni. Apa yang aku harapkan ada keajaiban yang akan berlaku walaupun aku tahu amat susah untuk memiliki iphone 5, tawaran hebat rakan blogger Denaihati.

Dalam aku duk kalut menambahkan jumlah klik google plus, tetiba jer dapat emel dari Google Team.

google team

Berdebar juga dan bila membaca isi kandungannya, tahulah aku kenapa google menghantar emel macam ni. Perkara yang sama aku lakukan pada google plus rakan blogger Malaysia, tiada sebarang amaran pun dari Google. Tetapi bila aku nak perluaskan lagi artikel contest iphohe 5 tu ke luar negara, nahhhhhhh ambik kau. Dapat warning terus dari google. So, so, so give up. Akhirnya aku pergi ke laman ini dan baca polisi Google agar tak tersalah langkah lagi. Hehe.

p/s : Selagi pondok kecil masih mampu bertahan dan melawan emosi ni, selagi itulah pondok kecil akan berjuang. InsyaAllah saat-saat akhir ini, aku akan amalkan 17 cara untuk tambah banyak Google Plus (G+) vote. Semoga iphone 5 berjaya dimiliki sekaligus memberi nafas baru kepada kehidupan pondok kecil. Aminnn.

58 thoughts on “Pondok Kecil Terima Amaran Dari Google Team

  1. sensasi2020

    Sabar ajelah Hafizul (Pondok Kecil), sememangnya mahu mengejar sesuatu yang berharga perlukan pengorbanan. Mahu sesuatu bukannya mudah kalau tidak dgn usaha.

    Yang bulat tak akan datang bergolek,
    Yang pipih tak akan datang melayang,
    Yang terbaik adalah lakukan perkara molek,
    Yang berusaha lebih pasti jadi pemenang.
    sensasi2020 recently posted..iphone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Emm entah ler..mungkin kesilapan tatabahasa BI kot..haha..takpun sy letakkan link dala ruangan komen..biasa buat kat profile rakan blogger ok jer..haha

      Reply
    1. hafizul Post author

      Emm masa tinggal lebih kurang seminggu jer lagi..rasa sempat tak sempat jer ni..hahaha..bukan senang nak kumpul G+ yang terbanyak..tugasan lain nmpk blur dah..hahaha

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge