Program Jobdirumah – Antara Realiti dan Fantasi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Program Jobdirumah merupakan suatu program yang mampu memberikan pulangan yang menguntungkan. Korang bayangkan. Dengan hanya membuat pelaburan sebanyak RM50, ia mampu menjana pulangan hasil beribu-ribu ringgit. Setiap minggu akan ada komisen Jobdirumah yang diperolehi. Bukan lagi RM25. Tetapi RM30 untuk setiap jualan panduan Jobdirumah. Setiap hari akan ada keyword-keyword berharga daripada mereka yang mencari peluang pekerjaan di internet.

Pendapatan Ke 29 Dari JobdirumahAgak-agaknya… Dapat ke tidak untuk bulan 3 ni…
Gambar : Pendapatan ke 29 Dari Jobdirumah

Hari ni aku terjumpa beberapa blog yang hebat. Blog khusus untuk program Jobdirumah.

Daripada lawatan aku ke beberapa blog yang hebat tu, ada satu dua perkara yang tidak mampu aku tewaskan. Korang handal bermain SEO. Permainan SEO korang selamber tetapi makan dalam. Inilah antara realiti yang harus aku terima. Semua orang mampu menjana pendapatan sampingan yang menguntungkan melalui program Jobdirumah.

“Patutla bulan ni aku tak berjaya menjual panduan Jobdirumah tu. Korang lagi hebat yer.”

Ya. Tidak dinafikan. Terdetik ayat tersebut dihati kecil aku ni. Apabila melihat blog-blog korang yang hebat dan rakus menguasai enjin carian untuk keyword-keyword tertentu. Kadang-kadang aku rasa yang aku ni dah tak ada umphhh lagi dah. Tak bergetah dan tak kuat lagi.

Haha. Kan?

Panduan Jobdirumah – Panduan Kerja Online

Aku pelik dan hairan. Artikel promosi Jobdirumah korang tu cuma ada satu jer dalam enjin carian. Yang aku pulak, dah beratus. Tapi kenapa artikel korang boleh berada di halaman pertama enjin carian? Artikel aku pula, halaman ke empat pun belum jumpa lagi. Haha. Pening gak aku fikirkan.

“Aku tahu. Teknik permainan SEO ni luas. Jadi, aku tak hairan la kalau artikel korang lebih maju dari artikel aku.”

Aku terpaksa sedapkan hati sendiri. Ye la. Siapa lagi yang nak pujuk hati sendiri. Kan?

Aku melihat perkara ini dari sudut yang positif. Tak. Aku tak dengki dengan kejayaan korang semua. Tapi aku bangga. Bangga kerana aku boleh menceduk ilmu yang korang gunakan tu. Sedikit sebanyak ilmu yang korang curahkan tu sangat memberi makna dalam hidup aku selaku Agen Affiliate Jobdirumah. Haha.

Dan tanpa aku sedari. Rupanya banyak lagi perkara yang belum aku lakukan untuk berada pada tahap korang tu. Bak kata pujangga, duduk sama rendah dan bila berdiri, korang lebih tinggi dari aku. Haha. Apa yang aku dapat selama ni, komisen yang aku dapat sebelum ni, hanyalah secebis daripada sejuta ilmu yang korang adaptasikan pada blog-blog korang tu.

“Bro, mana link blog hebat tu?”

Tak ada link. Aku lupa nak copy link blog hebat tu. Harap maklum. InsyaAllah. Korang akan jumpa juga blog hebat tu. Mungkin esok. Mungkin lusa. Hahaha.

~~~> Daftar Affiliates Jobdirumah

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

41 thoughts on “Program Jobdirumah – Antara Realiti dan Fantasi”

  1. Kena belajar dengan teknik SEO Cikgu Titan… Dia ada buat blog khas tentang Job Di Rumah…. Good Luck.. Semoga boleh mendapat lebih banyak hasil selepas ini…

    1. Hehe..terima kasih bro atas makluman ni..emm nak belajar sekarang ni memang la nak..tapi tu la…bila dah ada kerja lain, masa yang ada untuk mendalami ilmu SEO agak terhad..campur ngn tak ada disiplin juga..hahaha

    1. Hahaha..kerjadirumah.blogspot.com dah dikebas orang bro..biarlah dulu..saya nak tumpukan pada blog ni dulu..biar dia hidup dengan konsisten dan selesa dulu..lagi pun sekarang ni, komitmen untuk menulis terhad..haha..terima kasih bro atas cadangan yang bermanfaat ni…

    1. Emm komisen yang RM30 ni kepada mereak yang otai2 jer..yang dapat komisen berturut2 setiap minggu..kepada yang dapat sebulan sekali macam saya ni, still lagi RM25/komisen..hehe

    1. Tak dapat lagi bro..ni komisen yang lalu..cuma saya nak nyatakan hasrat saya yang saya dah terlalu rindukan komisen JDR ni..hahaha..dah lama komisen JDR ni menyepi..

    1. Hahaha…tak..maksud saya, makan dalam tu…luaran blog nampak biasa-biasa aje…tapi bila google keyword tertentu, blog dia duak page pertama..dan keyword lain pulak, blog dia juga duk yang pertama..padahal blog tu, nak tengok bilangan komen sampai 3 orang pun susah…haaa gitu…hehe

    1. Haha..mana-mana pun ada bro..just daftar lepas tu mulakan kerja..nanti lepas daftar pihak JDR akan berikan pnduan…dalam panduan tu, leh baca dengan lebih terperinci lagi..hehe

  2. ada yang salah satu yang TOP tu..memang copy habis bukti dan ayat aku.

    Dan memang dia antara yang top tiap2 bulan. Dah bagi amaran, tapi wat sardin. Memang aku report jugak nanti kat pihak jobdirumah. Haha..

    1. Hahaha…kesian kan encik titan..tapi sampai ke hari ni Encik Titan masih bersabar lagi…sabar la yer…makan cendol banyak-banyak kasi tenangkan jiwa tu..hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *