Segmen – Saya Mahu Ditegur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga aku menyertai segmen saya mahu ditegur yang dianjurkan oleh rakan blogger, saudara Eryqazz. Sangat menarik segmen yang saudara Eryqazz anjurkan. Segmen yang aku kira cukup santai namun pengisian dan kesan yang bakal di perolehi mungkin diluar kotak fikiran. Mungkin ada komen-komen daripada rakan blogger sekalian yang boleh memberikan kesan positif dan negatif demi kemajuan blog Pondok Kecil di masa hadapan. InsyaAllah.

segmen saya mahu ditegurKredit : Segmen – Saya Mahu Ditegur

Ok. Sejujurnya aku akui. Masih banyak lagi perkara yang perlu di perbaiki untuk mengejar impian aku bersama blog Pondok Kecil. Kebanyakan daripada artikel penyertaan untuk segmen ni, masih belum di baca secara keseluruhannya. Ada satu, dua ataupun tiga blog sahaja yang telah aku komen berkenaan dengan segmen ni. InsyaAllah akan aku terjah artikel korang semua kerana salah satu motif segmen ini dianjurkan adalah untuk memberi dan menerima.

Sepanjang tempoh aku terlibat dengan dunia blogging, sekali sahaja aku buat giveaway berkenaan dengan penambahbaikan halaman blog Pondok Kecil. Alhamdulillah walaupun penyertaannya tidak menggalakkan, namun aku sangat bersyukur. Sedikit sebanyak apa yang telah korang cadangkan itu dapat memberikan aku infomasi tentang apa yang perlu dan patut dilakukan pada halaman blog Pondok Kecil.

Untuk segmen –  saya mahu ditegur ni, aku dengan ini memohon setulus hatinya. Komen lah apa sahaja yang berpatutan dengan blog Pondok Kecil. Kalau korang nak cakap “blog kau bukan hebat sangat pun, Poyo je lebih…” pun aku terima dengan hati yang terbuka. Kalau korang nak kata “saya suka membaca di blog PK. Hanya blog PK yang mampu buat hati saya gembira dalam hidup ni” pun aku terima tanpa ada sikit pun rasa riak, takabur dan sombong. Haha.

Korang jangan segan silu untuk komen dengan setulus hati. Jangan ada sedikit pun rasa malu untuk korang komen perkara yang betul. Dan ketepikan perasaan simpati korang untuk seketika demi mengomen perkara buruk yang ada di halaman blog Pondok Kecil ni. Untuk hari ni dan seterusnya, aku harapkan kejujuran dari korang semua. Komen lah dengan niat ingin membantu aku memajukan lagi blog Pondok Kecil.

Harapan aku… Sila komen dengan setulus hati dan seikhlas yang mungkin. Terima kasih.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur.

68 thoughts on “Segmen – Saya Mahu Ditegur”

  1. Blog ni kemas rapi bersih dan tersusun. Penulisannya pula berbunga-bunga dan manja sesuai untuk mat-mat jiwang atau remaja bercinta taoi tak sesuai untuk mereka yang straight forward..

  2. blog ni antara blog regular den visit.. den suka theme sempoi blog ni, ringan n senang load. dari segi navigasi pun senang. header blog ni pun nice, sangat kena dengan theme dan niche blog ni 🙂 cuma den cadangkan letak search button atas iklan saufi karim 🙂

  3. hurmm first impression memang terbaik blog ni. kemas, thesis lagi. memang senang. pernah jugak check artikel blog ni dengan keyword kat google, sebagian besarnya berada kat page pertama google. tahniah! SEO kira terbaik dah tu. bab design aku rasa dah kemas dah. tade yang perlu diperbaiki lagi. tapi kalau sampai dua tiga tahun wajah same je kurang menarik la kann. ubah2 color pun dah okayy.

    1. Hehe..terima kasih bro atas komen yang diberikan..insyaAllah..nanti saya pilih color mana yang sesuai di hati ni..emm saya ingtkan orang tak jemu bila color sama sepanjang tahun..haha

  4. The problem is there in the core keyword research process.
    For example, if your website focuses on earning money through Google Ad sense, you will
    surely prefer to target phrases that will bring you more money.
    You want to take each keyword you find and write them down on a piece of paper.

    1. Hehe..emm masih sayang lagi sebenarnya nak buang header ni..nak gantikan dengan yang lain..sebab header ni macam memberi kesan yang mendalam dalam hidup saya..hehe..

      1. Haha.. Header nie nice kot. Macam tak cantik kalau ads ade kat atas header. Mungkin kalau header ads tue boleh letak bawah header above post baru nampk cantik dan lebih professional.

        just saying.

  5. Dari segi reka bentuk, blog ni dah sampai ke tahap professional. Thesis menjadikan blog ini amat tersusun, mudah untuk dinavigasi dan huruf-hurufnya selesa dibaca.

    Cuma, saya minta agar artikel dikemaskini dengan lebih kerap. Sebagai pembaca setia yang melawat dalam diam-diam, kekadang saya ‘kecewa’ juga apabila tidak ada entri baharu dikeluarkan.

    1. Ohhh ye ke?ok bro..saya akan take note komen bro ni..insyaAllah..saya akan cuba publishkan artikel setiap hari dan saya tahu sekarang ni saya belum mampu nak tetapkan masa mana artikel bakal saya keluarkan..kadang-kadang tu ada malam..ada pagi..ada petang..ada tengahari..haha..tak tersusun dan ini mungkin menjejaskan emosi para pembaca..hehe

  6. Teguran saya :

    1) Nama blog agak catchy.Cuma penggunaan nickname blog dan nickname di komen yang berbeza mengurangkan “branding” di situ…
    2) Template blog agak kemas
    3) Pelbagaikan entri dengan tambahkan gambar2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *