Stress Dapat Isteri Berkerjaya – Apa Komen Anda?

56 thoughts on “Stress Dapat Isteri Berkerjaya – Apa Komen Anda?

    1. hafizul Post author

      bagus lah kalau tak kawin lagi..boleh la carikan sumber pendapatan tetap dulu..baru boleh nak suruh isteri duk kat rumah..hehe..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Emm setuju dengan pendapat bro ni..hehe..saya relakan jer isteri bekerja..tapi kadang kala tu ada terasa lah juga kita ni tak mampu nak tanggung isteri?hehe

      Reply
  1. fyna

    kalau ikutkan memang ada baik dan buruknya kalau isteri bekerja. fyna sendiri pun bekerja. dan alhamdulillah tetap. kalau ikutkan ekonomi sekarang, seelok2nya isteri bekerja.

    kalau berkaitan dengan kerja rumah, kena bertolak ansur. ada part yang isteri kena buat dan ada part suami keno tolong.

    sekadar pandangan fyna. ^_^
    fyna recently posted..Review Blog Bersama : http://www.mindasyukri.comMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Hehe..betul tu fyna..ohhh kerja tetap dah ke?wahhh seronoknya..saya masih lagi terkial-kial mencari pendapatan tetap..hehe..terima kasih kongsikan pandangan yang bermakna ni..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Emm tu yang seronok bab isteri kan?duit suami duit isteri..duit isteri duit isteri..hehe..saya tak kisah bab duit ni..dia punya dia hulurkan juga time saya miskin..hehe..

      Reply
  2. dja@Sishaza

    sebenarnya isu stress ke tak sama shj bg mana2 pihak2, baik isteri atau suami. Kalau dikatakan isteri bawa blk kerja ke rumah menyebabkan suami stress, ada juga berlaku sebaliknya apabila suami balik lepaskan geram pd anak2 dan isteri krn masalah kerja …tak ke stress juga tu? 😛
    Apa2 pun kedua-dua pihak kena give n take, utk kesejahteraan rumahtangga.. Nak suruh ister berenti pun, adakah logik ? Banyak perbelanjaan dlm rumahtangga masa kini yg sebahagiannya dtg dari kudrat dan ehsan isteri….OMK terpanjang pulak mengomen hihi.
    p/s : Thanks selitkan link akak
    dja@Sishaza recently posted..PUNCA-PUNCA KEROSAKAN HATIMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Hehe..tak apa poanjang pun..saya suka pengomen yang suka tulis panjang2..terima kasih kak atas nasihat dan pandangan yang bermakna ni..hehe..mesti akak banyak pengalaman ni..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Hahaha..emm bagus gak cadangan bro ni..memang idea yang hebat ni..tapi dalam kehidupan saya memang sukar lah..internet kat rumah asyik problem jer..online pakai BB jer yang boleh..nak masuk streamyx memang kelaut lah jawabnya..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Hehe..terima kasih bro..insyaAllah bila dah kaya nanti memang nak suruh isteri jadi suri rumah sepenuh masa..hehe..terima kasih bro..hehe

      Reply
  3. TehR

    masa belum kawin dulu
    aku selalu berangan dapat isteri tak bekerja
    tapi sudahnya dapat isteri yang bekerja juga
    hehe

    stress tak la, bro
    tapi seronok juga bila isteri tak kerja
    pulang, ada orang sambut
    TehR recently posted..Di Mana Kamu Robots.txt?My Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Emm betul tu bro..sama lah macam saya..dulu memang nak kerja gaji ribu riban..dapat isteri duk kat rumah jer..kemas rumah sediakan makan minum..jaga anak..tut-tut dapat yang kerja..emm kadang2 memang saya akui..stress jugak lahhhh….tapi dari satu sudut, ada baiknya juga..hehe

      Reply
  4. sensasi2020

    Isteri bekerja dpt menampung perbelanjaan jika suami tidak cukup bajet. Jika isteri tak bekerja, bila pulang kerja si isteri sambut dgn senyuman, tapi tulah senyum saja si isteri, tapi si suami nak pecah kepala nak cari duit lebih untuk tambah pendapatan keluarga.
    sensasi2020 recently posted..DiGi WWWOW Award Edisi VoteMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Emm rasanya itu yang terbaik kan bro…balik rumah isteri sambut dengan syuman..kita sebagai laki ni, kadang2 rasa hilang gak stress mcm ni..hehe..

      Reply
  5. Pingback: Bagi Ayah Masa Untuk Ayah Temui KEKAYAAN - Pondok Kecil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge