Suami Memang Susah Bangun Pagi Ehh??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ok. Begini kisahnya. Pagi tadi, aku bangun tidur. Isteri kejutkan. Kalau sedar sendiri, itu dah jadi perkara pelik pada pagi tu. Boleh jadi aku buang tabiat nak mampus. Boleh jadi aku dah bertambah sewelnya. Ataupun boleh jadi pagi tu, ada “udang disebalik mee”. Haha.

Sekadar hiasan : Google Images

Kebiasaannya memang aku susah bangun sendiri. Melainkan tidur seorang diri. Bila dah ada bini, nikmatnya tak terkata. Lenanya memang susah nak bangkit pagi.

Ya. Selalu isteri yang kejutkan. Kalau dia tak kejutkan, mesti ada something wrong somewhere malam tadi.

Ada la tu tersilap kat celah dinding mana malam tadi. Jawabnya bangun sendiri la. Tapi betulkan. Ramai dah aku duk perhati.

Suami ni… Memang susah bangun pagi ehh?

Bukan aku sorang je. Dah ramai yang aku jumpa. Bangun pagi, mesti isteri kejutkan. Aku pun hairan. Kenapa ehh?

Tapi itulah….

Bila sekali isteri tak kejutkan, rasa macam pelik. Rasa tak seronok. Semacam bangun pagi tiada sinarnya. Serba serbi tak kena.

Kenapa bini tak kejutkan ehhh? Dah lewat ni… Kenapa ehh??

Dah mula dah nak fikir macam-macam pasal emosi bini. Dah hilang seri pagi. Tapi itulah kan. Jujur nak cakap. Bila bangun pagi, isteri yang ekjutkan, bertambah pula sayang dihati. Celik mata tengok wajah isteri yang comel. Celik mata bau isteri yang harum tu. Celik mata tengok isteri senyum.

Perghhhh. Bertambah sayang beb….

Tapi jangan pula memekak pada kami yang susah bangun pagi ni. Kejut elok-elok dengan nada yang lembut tak boleh ke?

Kalau pagi-pagi dah memekak, memang kacau habis jiwa ni. Bangun pagi terus hilang serinya. Haha.

Tapi betul kan? Suami memang susah bangun pagi ke?

Tanya jer. Bukan nak cakap lebih pun. Sekadar nak tahu. Orang puteh kata buat site survey. Mana tahu lepas ni ada yang rujuk artikel ni nak buat ubat untuk suami bangun sendiri. Mana tahu kan? Haha.

Jadi, korang yang baca ni, kalau rasa betul, sila komen jujur ya. Jangan nak selindung sangat la. Tak apa. Aku tak marah kalau betul suami korang pun lebih kurang sama pe’elnya dengan aku. Haha.

Tapi aku susah bangun pagi je tau. Tang lain ok! Haha.

p/s : Selamat membaca dan semoga terhibur hendaknya.

22 thoughts on “Suami Memang Susah Bangun Pagi Ehh??

  1. Mazni Azmi

    Tak adalah tuan

    Suami saya hari hari bangun awal sendiri. Dia cakap nak jadikan tabiat. Gigih juga nak bangun awal tu

    Mula mula susah

    Tapi ikut kajian kalau kita buat sesuatu amalan baru sampai 21 hari ia akan melekat jadi tabiat / habit

    masa ni dah senang. Sebab tak perlu will power lagi

    Sebab dah masuk dalam separa sedar (subconcious mind)

    Mungkin sejak kahwin tuan masuk dalam zon selesa (sebab ada isteri nak kejutkan)
    Mazni Azmi recently posted..26 Cara Atasi Alahan Mengandung Teruk Semasa Hamil? No 9 Paling BestMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Haha.. betul juga tu.. Memang sejak dulu lagi bangun pagi mesti ada yang kejutkan.. kecuali tidur sorang diri… nak kena gigihkan juga bangun sendiri ni.. Tapi masalahnya.. 21 hari kena konsisten.. jenuh juga tu… haiya..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Kami berfikir pasal ekonomi keluarga.. Memang akan kacau sikit jiwa bila baring atas katil.. Haha.. Itu pasal jadi habit.. malam-malam sebelum tidur mesti kena berfikir.. hahaha

      Reply
    1. hafizul Post author

      Haha… Ini komen ikhlas ataupun nak sedapkan hati? Hahahaha.. Tapi itulah.. betul juga apa yang dikatakan ni.. hakikatnya macam tu la.. haha

      Reply
    1. hafizul Post author

      Alhamdulillah.. bangus bro.. semoga saya pun berjaya bangun pagi.. kalau tak leh sebelum subuh pun, biarlah sedar tidur sendiri ok dah.. hehe..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Owhhh bagusnya macam tu.. Ini tips bahagia juga ni.. kerjasama.. hehe.. kadang-kadang saya pun macam ni juga.. tapi tulah. banyak yang jarang dari selalunya..haha

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge