Suami Memang Susah Bangun Pagi Ehh??

23 thoughts on “Suami Memang Susah Bangun Pagi Ehh??

  1. Mazni Azmi

    Tak adalah tuan

    Suami saya hari hari bangun awal sendiri. Dia cakap nak jadikan tabiat. Gigih juga nak bangun awal tu

    Mula mula susah

    Tapi ikut kajian kalau kita buat sesuatu amalan baru sampai 21 hari ia akan melekat jadi tabiat / habit

    masa ni dah senang. Sebab tak perlu will power lagi

    Sebab dah masuk dalam separa sedar (subconcious mind)

    Mungkin sejak kahwin tuan masuk dalam zon selesa (sebab ada isteri nak kejutkan)
    Mazni Azmi recently posted..26 Cara Atasi Alahan Mengandung Teruk Semasa Hamil? No 9 Paling BestMy Profile

    Reply
    1. hafizul Post author

      Haha.. betul juga tu.. Memang sejak dulu lagi bangun pagi mesti ada yang kejutkan.. kecuali tidur sorang diri… nak kena gigihkan juga bangun sendiri ni.. Tapi masalahnya.. 21 hari kena konsisten.. jenuh juga tu… haiya..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Kami berfikir pasal ekonomi keluarga.. Memang akan kacau sikit jiwa bila baring atas katil.. Haha.. Itu pasal jadi habit.. malam-malam sebelum tidur mesti kena berfikir.. hahaha

      Reply
    1. hafizul Post author

      Haha… Ini komen ikhlas ataupun nak sedapkan hati? Hahahaha.. Tapi itulah.. betul juga apa yang dikatakan ni.. hakikatnya macam tu la.. haha

      Reply
    1. hafizul Post author

      Alhamdulillah.. bangus bro.. semoga saya pun berjaya bangun pagi.. kalau tak leh sebelum subuh pun, biarlah sedar tidur sendiri ok dah.. hehe..

      Reply
    1. hafizul Post author

      Owhhh bagusnya macam tu.. Ini tips bahagia juga ni.. kerjasama.. hehe.. kadang-kadang saya pun macam ni juga.. tapi tulah. banyak yang jarang dari selalunya..haha

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge