Tag Archives: alexa

Masakan Orang Lelaki

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sudah lama Pondok Kecil suram tanpa sebarang keceriaan. Aktiviti blogwalking kini semakin kurang serinya. Masalah 3G di kawasan rumah sedikit sebanyak membantut tumbesaran blog. Haha. Sekarang fikiran tengah runsing. Fikiran tengah kusut. Mencari penyelesaian untuk semua masalah ni. Kekasih hati Alexa sekarang ni menunjukkan tanda-tanda awal merajuk. Mana tak nya. Sejak masalah 3G melanda hidup aku, aku jarang dating dengan Alexa. Nak ajak dating siang hari, sibuk dengan kerja. Malam hari line tak clear. Dugaan hidup sekali sekala macam ni lah.

Continue reading

How To Change Nickname In Website Alexa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Keadaan pondok kecil semakin hari semakin parah. Ditambah pula dengan masalah talian internet di rumah, cukup-cukup memberi tamparan yang hebat. Dalam minggu ni, aku langsung tak dapat mengakses internet di rumah. Talian internet menggunakan Celcom Broadband amat mengecewakan sekarang ini. Langsung tiada liputan 3G. Bukan broadband sahaja yang mengalami masalah seperti ni. Di telefon bimbit juga liputan 3G tidak dapat diakses.

sepetang bersama blogger

Aku pakai iphone 5? Ehh tak ada la. Aku pakai telefon nokia jer, E71. Dah dicampak beberapa kali oleh anak tersayang, namun masih bertahan. Masih dalam keadaan baik dan boleh digunakan lagi.

Continue reading

Jom Kenali ejoeSolutions

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Artikel kali ini adalah berkenaan dengan laman web ejoeSolutions yang mana pemiliknya adalah kenalan aku sejak 3 tahun yang lepas. Aku kenal dengan pemilik laman web ejoesolutions pun atas urusan kerja pejabat. Kalau bukan kerana urusan kerja pejabat, tak kan kenal dah dengan pemilik laman web ni. Huhu.

ejoeSolutions

Siapa ejoeSolutions?

Continue reading

Selsema Semasa Contest iPhone 5 Gadget Impian

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Haru biru hidup aku sehari dua ni dek terkena selsema. Terkena pula semasa contest iphone 5 gadget impian sedang hangat berlangsung. Sebenarnya selsema yang dialami tak ada la teruk sangat. Tapi disebabkan oleh ketidakselesaan pada hidung, aktiviti blogging terganggu seketika. Nak fikirkan idea rasa terganggu jer. Duk main sok sek-sok sek. Bernafas pun macam tak lepas je. Untung juga selsema ni, boleh merehatkan badan sikit. Walaupun hakikat sebenar, di musim yang hangat dengan contest SEO ni, memang tak sesuai untuk aku terkena selsema ni. Entah ada harapan ke tidak untuk mengejar keyword tu. Masa yang ada tak sampai sebulan jer lagi.

Tak… Aku bukan minta simpati pihak penganjur, tapi luahan ikhlas dari pesakit hidung berair. Hehe.

Selsema Semasa Contest iPhone 5 Gadget Impian

Source : Google

Tidak mengapa kerana 3 contest SEO yang telah aku join untuk bulan ni. Ada la tu rezeki diantara 3 contest tersebut. Hehe. Untung aku menyertai contest SEO ni. Antara kelebihan yang jelas lagi nyata adalah pada kedudukan kekasih hati, Alexa. Memang cun habis. Hehe. Terima kasih kepada korang semua kerana dengan kehadiran korang semua membuatkan kedudukan Alexa pondok kecil berada di tahap yang baik. Terima kasih daun keladi buat korang semua.

Continue reading