Tag Archives: apa itu seo

Contest Review Klinik Cinta

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ni aku nak kongsikan dengan korang semua berkenaan dengan satu contest yang sedang hangat berlangsung sekarang ni. Contest yang diberi nama Contest Review Klinik Cinta menawarkan hadiah yang sangat lumayan. Hanya dengan menaip sebuah artikel berkenaan dengan penambahbaikan laman Klinik Cinta, anda berpeluang untuk membawa wang tunai bernilai ratusan ringgit Malaysia. Hadiah yang ditawarkan itu mampu dimiliki oleh kita semua.

contest review klinik cinta Continue reading

Teknik SEO Yang Betul

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukah anda apa itu SEO? SEO adalah ringkasan daripada Search Engine Optimization.  Ia merupakan proses untuk mengoptimumkan blog bagi mendapatkan kedudukan yang terbaik di enjin carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya lagi. Dengan bantuan SEO, enjin carian lebih senang untuk mengenalpasti kata kunci yang kita gunakan dalam setiap artikel blog. Secara logiknya, tak semua manusia berjaya menguasai teknik SEO dengan baik. Pandai menggunakan kata kunci tertentu untuk menawan enjin carian adalah sesuatu yang sukar.

teknik seo yang betul

Kredit : Google Images

Continue reading

Bila Mereka Tanya Tentang Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Program Jobdirumah tidak asing lagi pada pandangan mata aku sebagai orang baru dalam dunia internet. Dapat menjana pendapatan sampingan sungguh menghiburkan. Program Jobdirumah merupakan platfon yang aku rasa sangat terbaik setakat ini. Maklumlah orang tak pandai bab SEO pun boleh jana pendapatan ratusan ringgit. Inikan pula mereka yang sememangnya pakar dalam teknik SEO.

tentang jobdirumah

Continue reading