Tag Archives: blog ica’s corner

Cara Membuat Sitemap Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Entri ni dibuat khas untuk menolong rakan blogger yang dalam kelemasan. Haha. Berikutan pada entri aku yang lepas bertajuk Berjaya Buat Sitemap, mungkin sangat sukar untuk difahami. So, aku permudahkan dengan menyelit beberapa gambar cara-cara membuatnya.

Mungkin dengan cara ini aku dapat membantu rakan blogger sorang ni. Diharap blog Ica’s Corner, dapatlah buat sitemap lepas baca entri ni. Aku tolong sekadar yang termampu jer. Dan kalau masih tak berjaya jugak, aku harap Ica tanya la pada rakan blogger yang lain pula yer. Kalau nak lagi senang, create satu user administrator untuk aku login dalam wordpress Ica tu.

Let started. Huhu.

1. Login dalam wordpress blog. Pergi kepada plugin > search > PS Auto Sitemap.

Ps Auto Sitemap dah dijumpai

Continue reading