Tag Archives: Blog Nazri

Lepas Sahur – Update Blog, Solat, Tidur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Setelah semalaman tidur akhirnya sedar juga untuk bagun sahur. My wife kul 4 dah bagun. Aku macam biasa la. Kol 5 lepas dikejutkan oleh My Wife. Haha. Lepas makan kenyang-kenyang, bukan lah satu perkara baik jika kita terus tidur. Kan nanti kena obesiti pulak. Bila dah obes, rasa sesak nafas pulak. Bila dah sesak nafas, terasa nak ke klinik buat pemeriksaan. Lepas buat pemeriksaan, disahkan ada sakit jantung. Adoi tepuk dahi la nantinya.

Bila dah obesiti, memang sukar untuk kurus balik. Mula la mencari tips kuruskan badan di internet mahupun di kedai jamu yang berhampiran. Sudah pasti banyak duit dilaburkan untuk mengembalikan bentuk badan kepada keadaan asal.

Sumber : Google

Emm hari ni dah start puasa. Nanti jangan lupa pada tanggungjawab kita sebagai ketua keluarga. Bayar zakat fitrah awal-awal. Jangan bayar last minit jer. Kan salah baca niat pulak. Orang suruh baca lafaz niat zakat fitrah, korang baca lafaz niat akad nikah. Tak ke naya macam tu.

Sumber : Google

Masa yang ada ni aku terus siapkan kerja aku mengemaskini link rakan blogger Pondok Kecil. Wahh dekat 70 orang dan rakan blogger yang sudi singgah di halaman Pondok Kecil. Terima kasih banyak-banyak. Korang memang terbaik la. Bila melihat kepada peningkatan ini, hati aku jadi sayu jer. Maklumla kan komitmen kena lebih baik la dalam membuat blogwalking.

Walaupun korang tak mintak aku melawat blog korang hari-hari, namun aku tahu korang manusia biasa, ada hati dan perasaan macam aku jugak kan? Memang perlukan perhatian. Haha. Bila dah lama sangat rakan blogger tak melawat Pondok Kecil, timbul juga perasaan macam rakan kongsi aku, Mat.

Sebenarnya aku pagi ni nak review berkenaan dengan blog Mat – Rakan kongsi aku tu. Tapi bila check balik, aku tak layak nak review blog budakfelda.com tu. Sebab prestasi blog Pondok Kecil memang tak sebaik blog budakfelda.com. Tak percaya, check jer dekat sini.

2. http://www.seoanalyser.net (70% ke atas means bagus)

Link ni Ciktom – Tomato Gurl yang bagi dekat aku dulu. Maklum la aku ni kan nak jadi yang terbaik dalam menguasai teknik SEO. Kenala blaja dengan rakan blogger yang lebih pandai dari aku. Hehe. Sampai ke saat ni aku masih lagi tak mampu nak membaiki apa yang kurang dekat Pondok Kecil ni. Tak apa la. Slow-slow dulu nanti lama-lama laju la.

Kepada rakan blogger Pondok Kecil, andai korang ada masa free, korang bagi la sikit pendapat korang berkenaan dengan blog Mat ni. Tak.. Tak.. Aku bukan minta simpati korang semua. Aku mintak keikhlasan korang jer dalam memberi cadangan berkenaan dengan blog mat, rakan kongsi aku ni. Hehe.

p/s : Weiiii lewat dah aku nak tdo!!! Waaa. Zzzzzzz..

Selongkar Blog Nazri (30.06.2012)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Banyak juga kelebihan bila kita buat sport check untuk selongkar entri blog orang lain. Hehe. Hari ni (30.06.2012) adalah hari untuk aku selongkar Blog Nazri puas-puas dan sampai muntah-muntah. Tapi tak boleh nak bagi tumpuan sangat sebab ada kerja lain yang penting terpaksa aku dahulukan. Tak apa la. Kalau dah rezki aku, tak kan kemana kan.

Sebagaimana yang kita sedia maklum, Blog Nazri ada buat pertandingan. Pengomen terbanyak akan mendapat wang tunai RM50. Sape tak nak kan. Lagipun mana nak dapat RM50 free-free. Ada lagi hadiahnya untuk pengomen tempat kedua, dan ketiga. Nak tahu lebih lanjut, baca la di sini.

Aku ingatkan aku la kaki komen terhebat. Selepas menjadi Top Commentator bulan Mei di Blog Hatiputera, akhirnya aku tewas kepada rakan blogger iaitu Saharol. Saharol ni memang terbaik la bab-bab komen ni. Hehe. Tak terlawan aku. Akhirnya tepat jam 10.00 malam, aku surrender walaupun pertandingan belum tamat lagi. Aku tak dapat bagi komitmen 100% untuk pertandingan ni.

Dalam masa aku selongkar Blog Nazri ni, banyak yang aku ketahui. Tentang penyakit tibi tulang belakang, penyakit gout, penyakit diabetes dan segala hal lagi berkenaan dengan penyakit. Kalau korang nak buat rujukan, aku rasa Blog Nazri ni memang elok la.

Dalam banyak-banyak entri Blog Nazri, ada beberapa entri yang cukup-cukup menarik perhatian aku. Menarik dari segi kisah kehidupan mangsa, dan penderitaan mangsa yang mengalami sesuatu penyakit. Paling terharu bila mangsa melibatkan bayi. Sape tak sedih kan bila anak kecil yang tak tahu apa-apa menjadi mangsa penyakit. Kuasa tuhan, siapa yang tahu akan hikmah disebalik semua ni kan. Kita sebagai manusia harus redha dan berusaha mencari penawar bagi sesuatu penyakit yang dihadapi.

Korang klik la link ini dan ini kalau korang nak tahu apa yang buat hati aku terharu. Walaupun ia entri lama tapi ia mampu mencoretkan seribu rasa dan sejuta keinsafan.Banyak lagi enri entri yang boleh dijadikan teladan. Nanti ada masa, korang selongkar lah Blog Nazri yer. Hehe.

Sumber : Blog Nazri

p/s : Syukurilah setiap nikmat yang kita perolehi. Apa yang kita ada, tak semestinya orang lain ada.