Tag Archives: buat duit online

Bila Mereka Tanya Tentang Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Program Jobdirumah tidak asing lagi pada pandangan mata aku sebagai orang baru dalam dunia internet. Dapat menjana pendapatan sampingan sungguh menghiburkan. Program Jobdirumah merupakan platfon yang aku rasa sangat terbaik setakat ini. Maklumlah orang tak pandai bab SEO pun boleh jana pendapatan ratusan ringgit. Inikan pula mereka yang sememangnya pakar dalam teknik SEO.

tentang jobdirumah

Continue reading

Pendapatan Ke 16 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat ilahi di atas segala nikmat dan rezeki yang telah diberikan. Kelmarin aku dapat duit dari program Jobdirumah. Sepanjang bulan Jun 2013, langsung tak dapat komisen dari program Jobdirumah. Bukan rezeki nak buat macam mana. Apa yang penting, teruskan berusaha dan jangan sesekali mudah putus asa. Walaupun hakikatnya korang sekarang tengah berputus asa, tapi jangan tunjukkan kekecewaan korang tu yer.

pendapatan ke 16 dari jobdirumah

Kredit : Google Images

Continue reading

Review Blog Juara Mei 2013

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Hari ini berkesempatan untuk menulis artikel yang bertajuk Review Blog Juara Mei 2013. Artikel ini adalah rentetan peristiwa daripada artikel yang bertajuk Top Komentator Mei 2013 Pondok Kecil. Saudara Yusri tewas untuk bulan Mei ini. Mungkin kesibukan kerja yang melampau agaknya. Sudah lama beliau tidak menghangatkan suasana di blog Pondok Kecil. Dan harapan aku, semoga beliau sihat sejahtera selalu dan kembali aktif semula dalam dunia blog seperti biasa. Pesanan buat Yusri “Boh, jange lok lamo-lamo blog tu. Kekgi kekasih hati Alexa merajuk.” Haha.

review blog

Kredit : Facebook Ustaz Azhar Idrus ( Original )

Continue reading

Pendapatan Ke 15 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Pendapatan ke 15 dari Jobdirumah telah pun masuk beberapa hari yang lepas. Bulan Mei yang lalu, pendapatan dari jobdirumah tidak memberansangkan. Berbanding bulan April dan Mac. Tak apalah janji ada juga yang masuk dalam bulan Mei. Walaupun sekali, janji ada jugak komisen kan? Mungkin aku perlu lakukan sesuatu agar bulan Jun ini, aku akan dapat beberapa komisen dari Jobdirumah. InsyaAllah kalau dah rezeki tak kan kemana. Yang penting, usaha selalu.

pendapatan ke 15 dari jobdirumah

Kredit : KakimotongFanClub

Continue reading

Review Program Tune Plus

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pelbagai program menjana pendapatan melalui internet dapat dilihat sekarang ini. Ia di ibaratkan seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Begitu juga dengan perniagaan online. Boleh dikatakan setiap hari, ada sahaja kewujudan kedai-kedai online yang mana ia sememangnya ditugaskan sebagai pemudah cara. Pelbagai platfon yang digunakan untuk menambah pendapatan hidup seharian. Media sosial seperti Facebook adalah merupakan paltfon yang bagus dalam membuat promosi. Ini hanyalah sekadar pendapat aku sahaja. Lebih atau kurang, itu jer mampu aku sajikan. Hehe.

review program tune plus

Continue reading