Tag Archives: celcom broadband

Aku Dapat Duit Dan Voucer

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera.

Dalam beberapa hari ni, aku agak tertekan disebabkan oleh masalah gangguan capaian internet di rumah. Talian Celcom Broadband sejak akhir-akhir ni entah kemana menghilang. Asyik-asyik, connection error, try again later dan pelbagai lagi ayat-ayat stress yang terpaksa aku hadapkan. Nak tak nak, setiap malam aku akan cuba termenun di hadapan komputer. Bagaikan menanti bulan jatuh ke riba.

celcom broadbandJangan sampai luka lama berdarah kembali…

Continue reading

Dalamnya Manis Luarnya Pahit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dua hari meninggalkan halaman blog Pondok Kecil, pelbagai rasa yang singgah menyapa. Keinginan untuk bersama blog Pondok Kecil memang tiada titik noktahnya. Setiap hari dan setiap masa terasa ada suara yang memanggil. Mengiang-ngiang di bibir telinga. Namun apakan daya. Keinginan itu terpaksa di tahan juga. Tetapi hari ni, aku kalah dengan keinginan hati sendiri. Aku kalah dengan pujukan dan bisikan manja yang memaksa aku untuk membeli broadband baru.

dalamnya manis luarnya pahit

Continue reading

Sim BB Yang Mengada-Ngada

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah dapat juga online hari ni. Sudah beberapa hari tidak menjenguk di halaman Pondok Kecil. Tetiba tangan jadi kaku, lidah jadi kelu untuk berbicara di halaman Pondok Kecil hari ni. Namun aku kuatkan juga untuk mengarang sedikit cerita buat tatapan rakan pembaca blog Pondok Kecil. Dalam beberapa hari ni, ada korang cari aku tak? Ada yang rindu? Atau pun ketagih nak baca artikel terkini di halaman Pondok Kecil? Atau pun ada yang kemurungan sebab tak jumpa cari aku?

Sim BB

Kredit : Google Images

Continue reading

Jangan La Macam Ni. Please!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah semangat untuk kemaskini blog Pondok Kecil telah pun pulih. Walaupun tidak sepenuhnya, namun aku tetap berusaha untuk memulihkan semangat aku yang sakit tu. Terima kasih juga pada pihak Celcom diatas cakna yang diberikan. Masalah talian Celcom Broadband di kawasan rumah akhirnya pulih seperti sedia kala. Walaupun sekali sekala ada ayat romantik ‘Connection Fail’, ‘Error 698’, ‘Sory Boh Line Celcom Sumbat’. Apa yang aku harapkan ia akan kekal sampai bila-bila dan akan sentiasa dibaikpulih dari masa ke semasa. Terima kasih pada mereka yang terlibat.

1670532512_1359826116 Continue reading

Broadband Celcom Kena Pukul

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pertama sekali aku nak mohon maaf pada rakan pembaca sekalian kerana :-

1. Komen korang semua tak sempat aku balas.

2. Tak sempat nak membalas kunjungan korang semua.

3. Kalau entri ni membuatkan korang meluat.

4. Kalau aku ada buat salah.

5. Saje jer mintak maaf sebab aku rasa ada buat salah pada korang semua. Continue reading