Tag Archives: Contest Eyriqazz vs Denaihati

Gambar SEO - eyriqazz vs denaihati

Eyriqazz vs Denaihati – Luahan Hati Pondok Kecil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Eyriqazz vs Denaihati. Sudah tiga minggu cabaran ini berlangsung. Dan selama 2 minggu Pondok Kecil join contest ni, tak banyak teknik SEO yang mampu di kuasai. Dulu aku tak tahu langsung apa itu SEO. Sampai kan contest Lelaki Kacak yang dianjurkan oleh rakan blogger Titan, terkubu begitu sahaja. Dek nipisnya ilmu untuk menguasai teknik SEO.

Gambar SEO - eyriqazz vs denaihati

Sumber : Google

Lain pula dengan contest Eyriqazz vs Denaihati. Dari pemerhatian aku berkenaan dengan cabaran Eyriqazz vs Denaihati ni, perbanyakkan entri berkenaan dengan keyword Eyriqazz vs Denaihati. Sama juga dengan rakan blogger seperti Titan, Puanbee dan Cik Tom. Kalau kita tengok dalam blog mereka ni, entri berkenaan dengan Eyriqazz vs Denaihati memang banyak dihasilkan. Tu tak termasuk lagi entri Eyriqazz vs Denaihati yang diletakkan di ruangan sidebar. Mungkin ini juga adalah salah satu tips untuk menguasai SEO.

Gambar eyriqazz

Sumber : Facebook eyriqazz - Lepas edit

Untuk menguasai teknik SEO ni, adala 2,3 perkara yang aku cuba praktikkan. Antaranya install plugin WordPress SEO. Plugin ini aku tengok bagus juga. Ia boleh membimbing kita dalam meletakkan keyword dalam entri. Tapi aku tak pandai untuk setting plugin ni dan banyak masa aku habiskan untuk study plugin ni. Sampaikan aku terlupa yang aku ada tanggungjawab yang lebih besar dari ni iaitu blog walking. Hehe.

Sumber : Google

Bagi mereka yang berperasaan dan perasan, mesti tertanya-tanya kenapa aku tak melawat blog mereka. Kalau dulu antara aktiviti yang aku paling suka adalah blog walking. Sampaikan aku boleh menang dalam Top Comentator anjuran rakan blogger, hatiputera. Disebabkan contest Eyriqazz vs Denaihati ini juga, aku boleh bermesra dengan Titan melalui Facebook, Cik Tom, Puanbee dan saudara Eizil melalui emel. Terima kasih. Korang memang peramah.

Dalam duk kalut belajar teknik SEO ni, aku tersentuh dengan entri Titan. Sungguh-sungguh menyayat hati aku. Penulisan dan gaya bahasa yang digunakan menusuk ke jiwa. Di saat aku kecewa kerana gagal untuk menguasai sedikit ilmu SEO, akhirnya entri Titan ni membangkit semula semangat aku. Aku tahu bukan senang nak senang.

p/s : Sekadar luahan hati buat mereka yang senasib

Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati – Apa Kata Pondok Kecil?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Entri ni ditulis bertujuan untuk menyertai contest yang dianjurkan oleh Rakan Blogger iaitu JebengOtai. Diwaktu kekalutan Contest Eyriqazz vs Denaihati berlangsung di halaman Google sekarang ini, timbul pula contest yang seakan sama tetapi berlainan hadiahnya. Contest yang mana memerlukan pendapat mengenai Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati. Mungkin aku rasa pendapat yang ikhlas kot.

Contest Eyriqazz vs Denaihati – Mendapat Sambutan Hangat

Dari pemerhatian aku, contest ini makin hari, makin mendapat sambutan. Keputusan untuk carian keyword Contest Eyriqazz vs Denaihati telah meningkat di halaman Google. Aku terlupa berapakah angka semasa contest Contest Eyriqazz vs Denaihati sedang baru berlangsung. Tengok sajalah result terkini di halaman Google untuk contest ni iaitu “About 148,000 results“.

Contest Eyriqazz vs Denaihati – Dapat Menimba Pengalaman

Haha. Rata-rata blog yang telah aku lawati memang banyak dan rancak menceritakan tentang contest ini. Dulu seawal contest ni berlangsung, aku terjah ke blog Cik Tom. Sebabnya, blog Cik Tom telah mendapat ranking pertama untuk entri Contest Eyriqazz vs Denaihati. So, aku terjah ke blog Cik Tom. Konon nya mahu mencari tips la berkenaan dengan SEO ni. Orang kata, sambil menyelam sambil minum air.

Semasa entri ini ditulis, blog Azri Johan telah mendapat perhatian di halaman Google. Wahh tak kusangka walaupun blog ini beralamatkan blogspot.com, namun kekuatan keyword Contest Eyriqazz vs Denaihati memang tidak dinafikan hebatnya.

Rupanya betul la blog yang guna blogspot mempunyai kelebihan tersendiri untuk memenangi contest yang berkait dengan teknik SEO ni. Sumbe : Di sini. Terdetik dihati bilakah entri pondok kecil akan jadi macam ni. Hehe. Tak apa la. Rezeki kalau dah ditakdirkan untuk aku, tak kan kemana kan. Yang penting doa selalu supaya berjaya menguasai teknik SEO ni.

Contest Eyriqazz vs Denaihati – Blog Earncent Buat Novel

Haha. Aku teruja betul dengan Encik Titan ni. Maklumla kan, dari Contest Eyriqazz vs Denaihati, dia boleh pula membuat entri seakan-akan novel. Siap ada part lagi tu. Memang terbaik la pemikiran Encik Titan ni. Aku sendiri tak tercapai akal untuk memikirkan ideal. Dia senang-senang jer mengarang. Hehe.

Giveaway JebengOtai ditaja oleh Earncent.com, Sjiehan, Puan BeeNurmisnan, KartikelAkhiyyBudak FeldaCik Tom, Hati PuteraShaharil, PapaMifz, Bumilangkawi.com dan Langkawihomestay.net

Sepanyol Dah Menang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Entri ringkas jer hari ni. Sebab aku nak kongsi perasaan aku yang happy giler ni. Hehe. Aku tak tahu yang jangkaan aku betul. Sepanyol menang Euro. Sekaligus aku dapat hadiah yang dianjurkan oleh penganjur contest. Wahh macam ni yer perasaan bila dah memenangi sesuatu contest.

Sumber : Blog Denaihati

Contest Abang Ensem, Pondok Kecil tak de rezeki dah. Maklum la semasa entri tu ditulis, aku tak berapa mengenali lagi Abang Ensem. Just tulis ikut penceritaan rakan blogger jer. Contest Eyriqazz Vs Denaihati masih berjuang lagi. Hehe. Eeee memang heppy giler arr rasa. Disebabkan aku tak tengok bola pagi td, jam 6.30 pagi, aku sms kawan aku. Dia kata Sepanyol menang 4-0. Tuhan jer yang tahu macam mana perasaan aku waktu tu.

Ramalanku benar belaka. Hehe. Aku cuma mahukan hadiah yang ditawarkan sahaja. Sebab sangat menarik. Nak tgok apa hadiah dia??Jom klik link di sini. Kawan aku kata Fernando Torres dapat kasut emas. Betul ke???

Sumber : Google

Emm tak cukup lagi dengan cerita aku ni? Jom sama-sama baca di sini. Menarik sangat. Hehe.

p/s : Best sertai contest ni. Terbaik!!!

Demam Contest Eyriqazz vs Denaihati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pondok Kecil dah terkena demam contest Eyriqazz vs Denaihati. Haha. Bagi peminat bola, musim ni demam Euro kan. Tak kesah la demam apa pun, janji segeralah berjumpa dengan pakar bila demam ni menyerang. Sempena dengan contest anjuran Eyriqazz ni, aku rasa macam nak demam jer. Apa tidaknya, lepas jer publish entri contest tu, aku terus search dalam google, selongkar blog rakan blogger, untuk mencari tips berkenaan dengan SEO ni.

Bersengkang mata untuk mencuba skil-skil SEO ni. Jenuh aku duk baca dan selongkar dalam blog denaihati. Dalam blog Denaihati, aku cari artikel yang lepas-lepas berkaitan SEO. Ada la jugak aku jumpa. Antaranya yang aku jumpa adalah backlink, tajuk artikel (lucah dan tak lucah), keyword, theme mesra SEO dan banyak lagi la yang aku belum jumpa.

Rupanya banyak lagi kelemahan yang perlu aku perbetulkan dalam Pondok Kecil ni. Maklumlakan lepas jer publish post, aku terus check dalam google. Dan terindeks ke belum. Biasa la entri Pondok Kecil biasanya lambat jer google indeks. Tak apa la. Janji google indeks juga. Hehe.

Paling banyak aku selongkar adalah blog Cik Tom. Sebab nya aku search keyword Eyriqazz vs Denaihati, blog Cik Tom duduk tempat teratas page google.

Orang kata nak berjaya kena blaja dengan yang pakar. So, Cik Tom adalah sasaran aku setakat ni. Hehe. harap CIk Tom tak kesah aku selongkar blog dia. Ceduk ilmu sikit-sikit. Hehe.

Blog rakan blogger lain mesti banyak juga ilmu yang boleh aku ambil dan praktikkan. Cuma masa tak berkesempatan. InsyaAllah ada masa free aku akan selongkar tips-tips SEO ni.

p/s : Korang dah join belum Contest Eyriqazz vs Denaihati?