Tag Archives: facebook pondok kecil

Kalau Korang Nak Tahu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dah lama aku tak update blog. Kalau korang nak tahu kenapa, nanti aku cerita dalam perenggan seterusnya. Dunia blogging dan media sosial dilupakan buat sementara waktu. Hari ni kalau tak ada aral melintang, nak juga jenguk Facebook Pondok Kecil. Dah lama benar rasanya aku tak login akaun FB. Mungkin dah banyak “LIKE” yang diterima sepanjang ketiadaan aku. Dan tak salah kalau aku katakan, mungkin ada mesej berbaur pujukan supaya aku update blog dalam kadar yang segera.

kalau korang nak tahuGambar : Google Images

Continue reading

Dah Lama Benar Rasanya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dah lama benar rasanya aku tak jenguk kawan-kawan di alam maya. Blog, Facebook, Twitter, Google Plus, Fanpage dan segala perkara lagi. Semua tu tak sempat aku jenguk dalam masa 3 hari ni. Banyak sangat perkara yang berlaku. Sedar tak sedar rupanya dah masuk hari ketiga aku menyepi dari dunia blogging. Haha.

dah lama benar rasanya menyepiGambar : Google Images

Continue reading

Tips Untuk Semangat Dalam Blogging

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Blogging merupakan dunia kehidupan yang penuh dengan cabaran dan rintangan. Setahun lebih terjebak dalam dunia blogging, banyak sungguh dugaan yang diterima. Kecewa, putus asa, kering idea, buntu dan segala macam lagi pernah singgah mewarnai kehidupan aku dalam dunia blogging. Sedikit sebanyak semua itu memberikan aku pengalaman baru antara aku dan Pondok Kecil.

facebook dan tips untuk semangat dalam bloggingFacebook Pondok Kecil

Continue reading

Indahnya Berkawan Di FB Denaihati Network

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Di kesempatan yang ada ni aku rasa nak update artikel berkenaan dengan FB Denaihati je. Entah mengapa naluri aku terasa begitu kuat untuk mengarang artikel yang bertajuk Indahnya Rakan FB Denaihati Network. Sudah sekian lama aku terasa nak karang cerita ni. Tapi kerana masa yang ada sangat terbatas, jadi terpaksalah aku tangguhkan. Dan hari ni aku rasa aku patut siapkan artikel ni. Ini juga bertujuan untuk menambah kenalan di FB Pondok Kecil. Mana tahu ada rakan-rakan lama di zaman sekolah dulu yang jadi blogger.

Continue reading

Berapa Peratuskah Yang Anda Akan Berikan?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah diberi kesempatan lagi untuk berceloteh di halaman pondok kecil ini. Sibuk dengan tugasan kerja harian menyebabkan rutin harian blogging sedikit terganggu. Dalam mencari nafkah untuk menampung dan menyara keluarga, selalu persoalan ini timbul. Adakah rezeki yang aku perolehi ini di berkati? Banyak perkara yang boleh menyebabkan rezeki yang diperolehi itu tidak berkat. Dan sebelum terlambat, belajar lah cara untuk mendapatkan rezeki yang berkat.

Aku tak nak celoteh panjang dalam entri ni. Banyak lagi kerja yang perlu aku siapkan. Entri berkaitan dengan review buku pun belum habis lagi dikongsi dalam halaman pondok kecil. InsyaAllah ada masa terluang, malam nanti aku siapkan. Kepada mereka yang sedang menunggu untuk mengetahui kisah buku tersebut, aku mintak maaf banyak-banyak yer.

Continue reading