Tag Archives: hadiah lumayan

Contest ” Destinasi Percutian Melastik Bintang “

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pertama kali aku nak ucapkan terima kasih dan tahniah kepada rakan blogger, Melastik Bintang kerana mengadakan contest yang sangat menarik. Mujur lah penaja tak boleh join contest ni. Kalau boleh join, dah lama aku join. Dan tempat yang akan aku cadangkan adalah La Hot Spring. Haha. Ini kawasan penuh dengan kelapa sawit. Airnya tenang dan sungainya bersih. Kanak-kanak nak mandi manda pun tak perlu bimbang. Air cetek dan sesuai untuk kanak-kanak. Manakala air panasnya pula terbahagi kepada dua. Panas-panas suam dan panas-panas sangat. Tak perlu bimbang kerana air panas La Hot Spring setakat ni tak ada lagi manusia yang melecur.

destinasi percutian

Bila anak gembira, kita seronok. Bila seronok, tekanan pun hilang.

Continue reading

Pengalaman Membina Pondok Kecil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pengalaman membina pondok kecil sudah semestinya tidak pernah aku lupakan. Walaupun seminit, ia tetap segar bermain dalam kotak fikiran. Andai hati dan fikiran berada dalam ketenangan, pastinya halaman pondok kecil sentiasa menjadi mainan fikiran. Bukan aku terlalu teruja dengan blog aku, tapi aku terlalu memikirkan apakah masalah dan apakah cara yang terbaik dalam menyelesaikan masalah tersebut.

Berbekalkan sedikit ilmu di dada, sudah semestinya keputusan yang aku buat ini amat sukar untuk diterima oleh akal fikiran yang waras. Namun sedikit pendedahan berkenaan hal-hal perkomputeran, telah memberi aku semangat untuk membuat satu halaman bertemakan kehidupan dalam alam maya. Agar apa yang hendak aku ceritakan ini dijadikan bahan bacaan yang dikategorikan sebagai bahan kelakar, bahan sedih dan bahan yang amat membosankan.

Segala-galanya mungkin terjadi jika diselitkan dengan usaha yang tak pernah mengenal erti putus asa. Seawal penubuhan blog pondok kecil, aku begitu bersemangat dalam mempelajari selok belok dunia blogging. Banyak masa dikorbankan demi memenuhi slogan pondok kecil iaitu di sini impian bermula. Slogan ini aku fikir logik untuk diletakkan bersama kerana blog pondok kecil adalah langkah pertama untuk aku menggapai impian aku. Maka lahirlah Pondok Kecil – Di Sini Impian Bermula.

Continue reading