Tag Archives: jobdirumah

Jobdirumah merupakan sebuah laman yang dapat membantu mereka yang sedang mencari pekerjaan sambilan ataupun sepenuh masa. Panduan yang disediakan di halaman Jobdirumah sangat membantu dan sangan terperinci untuk mereka yang benar-benar ingin menjana pendapatan sampingan di rumah. Hanya perlukan beberapa perkara asas yang mampu disediakan oleh semua orang, kita sudah mampu mengorak langkah menjana pendapatan sampingan di rumah.

Rindu Dengan Komisen Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ya. Aku sekarang ni tengah demam rindu dengan komisen jobdirumah. Dah lama komisen Jobdirumah tak masuk ke dalam akaun bank. Terlampau rindunya walaupun hanya bernilai RM25 untuk satu jualan. Dah lama aku tunggu. Bulan enam ni, langsung tak dapat komisen Jobdirumah. Memang stress juga dibuatnya. Haha.

Rindu Dengan Komisen JobdirumahTengok gambar ni, terserlah kerinduan di hati…

Continue reading

Pendapatan Ke 29 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Masuk untuk kali kedua bagi Pendapatan Ke 29 Dari Jobdirumah. Bulan Februari, bulan yang agak meriah dengan duit online. Mana taknya. Dah dua komisen Jobdirumah masuk untuk bulan ni. Sebenarnya, masih belum capai apa yang ditarget untuk bulan Februari ni. Dan apa yang aku harapkan, duit dari blog Pondok Kecil akan masuk sepertimana yang aku target kan. Aminnn.

Pendapatan Ke 29 Dari Jobdirumah Continue reading

Pendapatan Ke 28 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Pendapatan ke 28 dari Jobdirumah telah pun masuk kelmarin. Walaupun dah tengah bulan baru masuk satu komisen Jobdirumah, aku tetap bersyukur. Ya. Bukan senang nak dapat peluang dan kecapi nikmat macam ni. Kan? Orang kata, padan dengan lelah. RM25 yang masuk kelmarin merupakan nilai usaha aku selama beberapa bulan yang lepas.

Pendapatan Ke 28 Dari JobdirumahAlhamdulillah. RM25 leh makan best-best tengahari nanti.

Continue reading

Pendapatan Ke 26 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ok. Pendapatan Ke 26 Dari Jobdirumah telah masuk beberapa hari yang lepas. Permulaan tahun 2014 yang begitu bertuah sekali. Itu yang aku rasa. Korang rasa pulak tak tahu lah macam mana. Apa yang aku harapkan untuk hari esok dan esok akan ada lagi komisen masuk. Dapat dua ataupun tiga komisen untuk bulan ni cukup la.

Pendapatan Ke 26 Dari JobdirumahGambar : Google Images

Continue reading

Senarai Kerja Kosong Di Internet

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kerja kosong di internet?

“Ha ah. Banyak kerja yang korang boleh jumpa di Internet. Ada yang jual produk dan perkhidmatan, ada yang jual ebook, ada yang kerjanya jadi tukang review produk dan sebagainya lagi.”

“Nanti korang baca kat blog Pondok Kecil la malam ni. Aku suruh admin dia kongsikan. Ye?”

kerja kosong di internet Continue reading