Tag Archives: kehidupan

Aku & Promoter Jam Tangan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Fuhhhhhh….

Lama giler aku tinggalkan blog Pondok Kecil. Celik mata pagi kelmarin dah masuk bulan Mei rupanya. Ingatkan bulan Mac lagi. Haha. Rasanya la. Semalam baru habis bulan Januari. Ohhh sekejapnya masa berlalu. Tut-tut-tut dah nak puasa. Pas tu raya. Pas tu masuk tahun 2018.

Sekadar hiasan : Google Images
Sekadar hiasan : Google Images

Continue reading Aku & Promoter Jam Tangan

Selamat Tahun Baru 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Okeh. Aku tak pasti sama ada korang masih ingatkan aku ataupun tak.

Aku┬ápun tak pasti sejauh mana aku mampu bertahan dalam dunia blogging. Tetapi, apa yang aku pasti dan sangat pasti…

Aku tak kan terminate blog Pondok Kecil sampai bila-bila. Kecuali ada penyebab yang tak mampu dielakkan.

tak-pasti

Continue reading Selamat Tahun Baru 2017

Ini Yang Aku Suka Bila Lama Tak Update Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Aku tak tahu nak sembang apa sebenarnya. Tengok tajuk pun macam merepek aje kan? Maafla…. Aku sekarang tengah malas nak update blog. Tengah malas nak buat kerja online. Tengah malas nak melawat blog korang semua.

Sekadar gambar hiasan...
Sekadar gambar hiasan…

Continue reading Ini Yang Aku Suka Bila Lama Tak Update Blog

Nikmat Sebelum Hidup Bermadu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Nikmat sebelum hidup bermadu akan dirasai pada mereka yang bakal mendirikan rumahtangga untuk kali kedua, ketiga mahupun keempat. Mendirikan rumahtangga untuk kali kedua bermaksud menambah bilangan isteri yang sedia ada. Supaya menjadi dua, tiga ataupun empat. Dalam bahasa yang mudah difahami, “poligami”. Agar hari-hari yang korang jalani akan bertambah nikmat dan serinya.

poligami
Sekadar gambar hiasan : Google Images

Continue reading Nikmat Sebelum Hidup Bermadu

Perginya Tak Kembali Lagi…

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Setiap benda yang “hidup” pastinya akan “mati”. Itulah hakikat yang harus diterima dengan hati yang terbuka. Redha dan pasrah atas dugaan yang melanda. Perginya tidak akan kembali lagi. Walaupun kita mampu untuk memperbaiki dan merawatnya, namun ia bukanlah satu pilihan yang tepat.

Adat-kehidupan
Sekadar gambar hiasan

Continue reading Perginya Tak Kembali Lagi…